ΓΔ: 2455.26 -2.06% Τζίρος: 285.32 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:41:36
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
Φώτο: SOOC

ΣΥΡΙΖΑ: Μεθόδευση Μητσοτάκη για συγκάλυψη σκανδάλων στη Βουλή

Μετωπική επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για θεσμική εκτροπή και μεθόδευση προκειμένου να θαφτεί το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ.

«Ο κ. Μητσοτάκης θα ψάξει να βρει πολλές δικαιολογίες για να κρύψει την δειλία του και τον εξευτελισμό που επιφύλαξε στο Κοινοβούλιο. Αλλά δεν θα μπορέσει με τίποτα να δικαιολογήσει γιατί μόνο η μισή κοινοβουλευτική του ομάδα ήταν διατεθειμένη να εξυπηρετήσει το δόλιο σχέδιό του», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Από το σύνολο των 155 βουλευτών της ΝΔ, μόλις 75 εξ αυτών έλαβαν μέρος στην άθλια μεθόδευση που σχεδίασε ο κ. Μητσοτάκης, οι 67 από αυτούς με επιστολική ψήφο, άρα διαμεσολαβημένη από τη γραμματεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. 

Οι υπόλοιποι 80 απείχαν από το σχέδιό του», σημειώνει, σχολιάζοντας πως «η ΝΔ δεν μπορεί να δικαιολογήσει γιατί ο προεδρεύων της συνεδρίασης  κ. Γεωργαντάς παραβίασε τον κανονισμό της Βουλής, που απαιτεί ψηφοφορία δια εγέρσεως για το αίτημα αναβολής της ψηφοφορίας, την οποία αρνήθηκε με το "έτσι θέλω" για να εκτελεστεί η πρωτόγνωρη κοινοβουλευτική μεθόδευση». 

«Τι γνώμη έχει για όλα αυτά ο εξαφανισμένος πρόεδρος της Βουλής, ο  κ. Νικήτας Κακλαμάνης;», διερωτάται η Κουμουνδούρου.

 «Εδώ και μέρες ήταν ξεκάθαρο ότι θα έφταναν στα άκρα για να ακυρώσουν την ψηφοφορία της Προκαταρκτικής Επιτροπής, προκειμένου να μπαζώσουν την αλήθεια για το σκάνδαλο διαφθοράς της κυβέρνησης Μητσοτάκη στον ΟΠΕΚΕΠΕ. Τελικά το έπραξαν», συνεχίζει η ανακοίνωση.

 «Ένας τέτοιος ευτελισμός του ελληνικού Κοινοβουλίου δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός. Η δε ψηφοφορία επί των προτάσεων προανακριτικής πρέπει να συνεχιστεί και να γίνει κανονικά χωρίς εκτροπές και μεθοδεύσεις. 

Από χθες ο κ. Μητσοτάκης κουβαλάει ένα διπλό στίγμα, του ανεπαρκή και απονομιμοποιημένου Πρωθυπουργού που εξευτέλισε, προσέβαλε και διέσυρε το ελληνικό Κοινοβούλιο για να κρύψει τα σκάνδαλα της κυβέρνησής του αλλά και του επικεφαλής μιας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, την οποία αδυνατεί να ελέγξει», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει:

 «Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρυφτεί. Η σιωπή δείχνει την τεράστια πολιτική του αδυναμία. Μόνος δρόμος η παραίτηση της κυβέρνησης και οι εκλογές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Οι πολίτες θα επιλέξουν τον πρωθυπουργό, όχι τα σχέδια άλλων

Ο εκπρόσωπος Μαρινάκης δήλωσε πως η Δικαιοσύνη δικαίωσε τον Γεωργιάδη, ενώ επέκρινε τη στάση Τσίπρα και ΠΑΣΟΚ για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Για πιθανή συγκυβέρνηση με κόμμα Σαμαρά είπε πως δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο αυτή τη στιγμή.
Κυριάκος Μητσοτάκης σκέψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης περνά περίοδο έντονης αυτοκριτικής

Ο Κώστας Τσουκαλάς σχολιάζει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης βιώνει σήμερα «οξεία αυτοκριτική», υπενθυμίζοντας παλαιότερες προεκλογικές υποσχέσεις του για κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και μειώσεις φόρων που δεν υλοποιήθηκαν.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Μαρινάκης: Οι πολίτες εκλέγουν Πρωθυπουργούς, όχι τα σενάρια γραφείων

Ο Παύλος Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απορρίπτοντας τα σενάρια πρόωρης κάλπης. Τόνισε τις κυβερνητικές προτεραιότητες για ακρίβεια, φοροελαφρύνσεις και στήριξη μεσαίας τάξης, υπεραμυνόμενος της δημοσιονομικής πολιτικής.
Μπιγκ Μπεν και σημαία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός θα δουλεύει από Μάντσεστερ μία μέρα τη βδομάδα

Ο νέος Βρετανός πρωθυπουργός, Άντι Μπέρναμ, θα εργάζεται μία μέρα την εβδομάδα από το Μάντσεστερ, ιδρύοντας το «No 10 North», για να φέρει την εξουσία κοντά στον λαό και να ενισχύσει την ανάπτυξη σε όλη τη χώρα.
λογαριασμός ρεύματος και χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Μείωση φόρων στο ρεύμα υπόσχεται ο νέος πρωθυπουργός

Η νέα βρετανική κυβέρνηση θα καταργήσει τον ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος από 1η Οκτωβρίου, χρηματοδοτώντας το μέτρο μέσω της ακύρωσης του σχεδίου εθνικής ψηφιακής ταυτότητας, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.