ΓΔ: 2309.1 1.50% Τζίρος: 365.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
Συνεδρίαση μελών της Βουλής των Ελλήνων υπό επίσημο πλαίσιο.

Κόντρα κυβέρνησης–ΠΑΣΟΚ: Στο στόχαστρο η στάση Ανδρουλάκη για Προανακριτική

Η απόσυρση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ από την Προανακριτική προκαλεί ένταση με την Κυβέρνηση, που κατηγορεί τον Ν. Ανδρουλάκη για αντιπολίτευση χωρίς επιχειρήματα.

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στη Βουλή και τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη. 

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αντί να διατηρήσει την πρότασή του για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, αποφάσισε να αποσύρει τους βουλευτές του κόμματός του από τη συγκεκριμένη διαδικασία, επιλέγοντας τελικά την "αποχώρηση από την ψηφοφορία"

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Ανδρουλάκης, σε σημερινή του συνέντευξη στον Real fm, εμφανίστηκε ειρωνικός και επιθετικός απέναντι στον πρωθυπουργό, προβαίνοντας εκ νέου σε δηλώσεις που χαρακτηρίζονται ως "στείρα αντιπολίτευση, χωρίς επιχειρήματα".

Η Κυβέρνηση επισημαίνει ότι στην επίσημη ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για τη συνέντευξη του κ. Ανδρουλάκη, απουσίαζε η "ευχή" του για άμεση προσφυγή στις κάλπες προκειμένου να υπάρξει πολιτική αλλαγή

Επίσης, δεν αναφέρθηκε η δήλωσή του πως "επιδιώκουμε όσο γίνεται το γρηγορότερο πολιτική αλλαγή προς όφελος της κοινωνίας και της χώρας, αλλά το πότε θα γίνουν εκλογές είναι προνόμιο του πρωθυπουργού"

Κυβερνητικοί κύκλοι υπογραμμίζουν πως το ΠΑΣΟΚ, παρά τις δημόσιες δηλώσεις του προέδρου του, επιλέγει να μην συμπεριλάβει τις σχετικές φράσεις στην επικοινωνία του, διαμορφώνοντας έτσι μια διαφορετική εικόνα στην κοινή γνώμη.

Απαντώντας στην κριτική του κ. Ανδρουλάκη, οι ίδιες πηγές σχολιάζουν ότι "δεν χρειάζεται να 'μαζεύει' τις δηλώσεις του" για τις εκλογές, καθώς η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα διεξαχθεί το 2027, όπως έχει επανειλημμένα αναφέρει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός. 

Η ολοκλήρωση της κυβερνητικής θητείας αποτελεί, σύμφωνα με το Μαξίμου, δείγμα πολιτικής σταθερότητας και απόδειξη ότι τιμάται η ψήφος των πολιτών από το 2023. "Στις επόμενες εκλογές του 2027 οι πολίτες θα δώσουν και πάλι τις απαντήσεις τους", τονίζεται χαρακτηριστικά στις κυβερνητικές τοποθετήσεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Η παραίτηση Λαζαρίδη δείχνει την αδυναμία του πρωθυπουργού

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σχολιάζει ότι η παραίτηση Λαζαρίδη αναδεικνύει την αδυναμία του Πρωθυπουργού και καταλογίζει στον κ. Μητσοτάκη ότι προστάτευε προσωπικά ρουσφέτια, αδιαφορώντας για την αλήθεια και τη νομιμότητα.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ο Μητσοτάκης δεν είναι κατάλληλος για πρωθυπουργός

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγόρησε την κυβέρνηση για επιθέσεις κατά της δημοκρατίας, αναφέροντας τα σκάνδαλα ΟΠΕΚΕΠΕ, τις παρακολουθήσεις και τη στάση του κ. Γεωργιάδη απέναντι στη Δικαιοσύνη και στην Ευρωπαία Εισαγγελέα.
Πέτερ Μάγκυαρ ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Πίτερ Μαγιάρ δεν θα κυβερνήσει από το μοναστήρι σύμβολο εξουσίας του Ορμπαν

Ο Πίτερ Μαγιάρ, νέος νικητής των εκλογών στην Ουγγαρία, δήλωσε πως το γραφείο του πρωθυπουργού μεταφέρεται από το μοναστήρι των Καρμελιτών σε κτίριο δίπλα στο Κοινοβούλιο, βάζοντας τέλος σε μια πρακτική που είχε κατηγορηθεί για κατάχρηση εξουσίας.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Με κάθε νέα αποκάλυψη για Λαζαρίδη, εκτίθεται πιο πολύ ο πρωθυπουργός

Το ΠΑΣΟΚ επικρίνει την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη για σιωπή στην υπόθεση Λαζαρίδη, σημειώνοντας ότι μετά την παραίτησή του, η δημόσια θέση του καλύφθηκε άμεσα από τη σύζυγό του. Κάνει λόγο για "οικογενειακές" θέσεις στο Δημόσιο.