ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Αλεξάνδρα Σδούκου ομιλία
Φώτο: ΑΠΕ/ Economist

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ να αποκηρύξει τη στήριξη παραβατικών στα πανεπιστήμια

Η Αλεξάνδρα Σδούκου κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ για στήριξη παραβατικών ενεργειών στα ΑΕΙ, ζητώντας από τον Ν. Ανδρουλάκη να αποκηρύξει δημόσια σχετική αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την πολιτική αντιπαράθεση για τα φαινόμενα παραβατικότητας στους πανεπιστημιακούς χώρους, η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, τοποθετήθηκε δημόσια με αφορμή πρόσφατη διαδικτυακή αφίσα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. 

Η κα Σδούκου κάνει λόγο για μια «αφίσα που επιχειρεί να ξεπλύνει πλήρως τις δράσεις των μπαχαλάκηδων και των κάθε λογής παραβατικών συμπεριφορών στους χώρους των ελληνικών Πανεπιστημίων» και επισημαίνει ότι «πρόκειται για μία αφίσα που θα ζήλευε ακόμη και ένα ακροαριστερό κόμμα».

Αναφερόμενη στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ υπογραμμίζει:

«Το ερώτημα για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ανδρουλάκη είναι σαφές: Θα αποκηρύξει, άμεσα, το περιεχόμενο της συγκεκριμένης αφίσας της Νεολαίας του κόμματός του ή θα συνεχίσει να κάνει ότι δεν βλέπει και δεν ακούει; 

Αν δεν το κάνει, θα καταστήσει για ακόμα μία φορά σαφές, ότι για εκείνον ο χρόνος έχει σταματήσει στην περίοδο που πρωταγωνιστούσε στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και πρωτοστατούσε στο μπλοκάρισμα της αναθεώρησης του άρθρου 16 και στη διατήρηση του ασύλου ανομίας, στο όνομα του οποίου διαπράχθηκαν αμέτρητα εγκλήματα μειοψηφιών σε βάρος της σιωπηρής πλειοψηφίας των φοιτητών», τονίζει η κα Σδούκου.

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας υπενθυμίζει ότι η σημερινή κυβέρνηση έχει λάβει στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στα πανεπιστήμια, δίνοντας έμφαση στην ακαδημαϊκή ελευθερία και στην αντιμετώπιση των φαινομένων εγκληματικότητας στους χώρους των ανώτατων ιδρυμάτων.

 Όπως επισημαίνει, μετά την κατάργηση του ασύλου ανομίας το 2019, η ΕΛ.ΑΣ. έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει άμεσα όταν διαπιστώνεται παραβατική συμπεριφορά, προχωρώντας σε συλλήψεις όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

«Όποιος δεν συμφωνεί με την ανωτέρω αυτονόητη διαπίστωση, τάσσεται αυτόματα με την πλευρά των μπαχαλάκηδων. Καλούμε το ΠΑΣΟΚ να πάρει ξεκάθαρη θέση και να αφήσει τα μισόλογα», καταλήγει η κα Σδούκου, υπογραμμίζοντας την ανάγκη σαφούς στάσης απέναντι στα φαινόμενα βίας και ανομίας στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ν. Ανδρουλάκης στο TikTok για την επίσκεψή του στο Καταντζάρο

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, μέσω βίντεο στο TikTok με τίτλο «Κάτω Ιταλία twelve points», μιλά για το οδοιπορικό του στο Καταντζάρο και το φεστιβάλ «Ήχοι της Magna Graecia», τονίζοντας τη σημασία της κοινής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η πολιτική ενέργειας αυξάνει ακρίβεια και κινδυνεύει η ασφάλεια

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, επανακαταθέτει ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από τον πρωθυπουργό απαντήσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ακρίβειας, τις ΑΠΕ και τα μέτρα στήριξης καταναλωτών.
Νίκος Ανδρουλάκης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο 1ο Φεστιβάλ Ελλάδας-Μεγάλης Ελλάδας στην Καλαβρία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, θα παραστεί ως επίτιμος προσκεκλημένος στο 1ο Φεστιβάλ Ελλάδας-Μεγάλης Ελλάδας στο Καταντζάρο Καλαβρίας, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ιταλών καλλιτεχνών και μουσικών.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει δυναμικά για πρόοδο στη χώρα

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε στον Real Fm ότι το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει ως προοδευτικός πόλος απέναντι στη συντήρηση, ζητώντας πολιτική αλλαγή υπέρ της ισότητας και στήριξης της νέας γενιάς, ενώ άφησε ανοιχτές τις μετεκλογικές συνεργασίες.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή η επιστολή Ανδρουλάκη για διαγραφή Παρασκευαΐδη από ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ενημέρωσε με επιστολή τη Βουλή πως ο βουλευτής Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαϊδης τίθεται εκτός ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Έτσι, το ΠΑΣΟΚ έχει πλέον 32 βουλευτές και οι ανεξάρτητοι αυξάνονται σε 27.
Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Μητσοτάκης ή χάος δεν ισχύει, μόνο οι ολιγάρχες χάνουν

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη στο Kontra, αμφισβήτησε τις «κατακτήσεις» που επικαλείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε ότι μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να φέρει πολιτική αλλαγή. Άσκησε έντονη κριτική για τις δηλώσεις Θεοχάρη μετά τη συνάντηση με τον Ερντογάν.