ΓΔ: 2024.37 -1.74% Τζίρος: 278.78 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
Βάθρο ομιλίας με το λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έτοιμο για εκδήλωση ή ομιλία.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σύντομα θα φανούν τα αδιέξοδα Πλεύρη-Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό

Με σφοδρή ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον Θάνο Πλεύρη για απαξίωση υπαλλήλων και προβλέπει αδιέξοδα στη μεταναστευτική πολιτική που χάραξε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίκεντρο κριτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει βρεθεί ο Υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης, εξαιτίας τοποθετήσεών του το πρωί της Τρίτης, που αφορούσαν υπαλλήλους του υπουργείου του. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τη στάση του υπουργού ως απαξιωτική, σημειώνοντας ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου έχουν ουσιαστική γνώση και εμπειρία επί των διαδικασιών διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει πως ο κ. Πλεύρης φάνηκε να αγνοεί το γεγονός ότι η χρηματοδότηση και ο καθορισμός των γευμάτων στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών αποτελεί ευθύνη και αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Όπως αναφέρει το κόμμα, η ενημέρωση δόθηκε δημόσια από τις προκατόχους του υπουργού, την κ. Σοφία Βούλτεψη και τον κ. Δημήτρη Καιρίδη. 

Παρά ταύτα, ο κ. Πλεύρης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε τηλεοπτική του εμφάνιση εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στους μόνιμους υπαλλήλους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία και επαγγελματική γνώση, κατηγορώντας τους πως αμφισβητούν τις πολιτικές του αποφάσεις, με αποκορύφωμα, όπως τονίζεται, την πρόσφατη τροπολογία που εισηγήθηκε για την αναστολή εξέτασης αιτημάτων ασύλου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως ο κ. Πλεύρης, «δεν είναι ούτε αφεντικό, ούτε εργοδότης στο υπουργείο» ώστε να διατυπώνει δηλώσεις κατά τις οποίες «δικαιούνται διά να ομιλούν» μόνο επί «συνδικαλιστικών» θεμάτων, προσθέτοντας ότι «ας μην παραμένουν υπάλληλοι του υπουργείου» όσοι υπερβαίνουν αυτά τα όρια. 

Η ανακοίνωση σημειώνει πως ο ίδιος ο Υπουργός είναι απλώς «περαστικός από το Υπουργείο» και καταλογίζει προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών εκ μέρους του, ενόψει των αναμενόμενων αδιεξόδων της κυβερνητικής πολιτικής που, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετήθηκε από κοινού με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το περασμένο καλοκαίρι.

Ολοκληρώνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα επάρκειας στη διοικητική επάρκεια του υπουργού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αν κάποιος δεν μπορεί να διοικήσει και να βασιστεί σε μια δομή της Ελληνικής Δημοκρατίας με εμπειρία, γνώση και θεσμική μνήμη, τότε αυτός πρέπει να φύγει. Μαζέψτε τον!»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ακρίβεια και κερδοσκοπία «έφαγαν» την αύξηση κατώτατου μισθού

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων, καθώς η ακρίβεια και η κερδοσκοπία μειώνουν την αγοραστική δύναμη. Τα 770 ευρώ δεν αρκούν για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γαβρήλος: Άκαρπη η μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο Γιώργος Γαβρήλος, τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χαρακτήρισε «αναιμική» την αύξηση του κατώτατου μισθού, ζητώντας μείωση φόρων, αυστηρό έλεγχο της αγοράς και επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για Μεταφορές και ταξί στη Βουλή

Υπερψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό των μεταφορών, με διατάξεις για ηλεκτροκίνηση ταξί, ΤΑΧΙ με οδηγό και ανακλήσεις αδειών. Ο Κ. Κυρανάκης τόνισε αποδοχή προτάσεων και της αντιπολίτευσης.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επικρίνει τα νέα κυβερνητικά μέτρα ως ανεπαρκή και προσωρινά, τονίζοντας ότι δεν αντιμετωπίζουν τη ρίζα της ακρίβειας αλλά ευνοούν ορισμένους κλάδους, χωρίς επαρκή ελέγχους ή ουσιαστικό όφελος για τον καταναλωτή.