ΓΔ: 2220.01 0.40% Τζίρος: 274.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
Βάθρο ομιλίας με το λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έτοιμο για εκδήλωση ή ομιλία.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σύντομα θα φανούν τα αδιέξοδα Πλεύρη-Μητσοτάκη στο μεταναστευτικό

Με σφοδρή ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον Θάνο Πλεύρη για απαξίωση υπαλλήλων και προβλέπει αδιέξοδα στη μεταναστευτική πολιτική που χάραξε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Επίκεντρο κριτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει βρεθεί ο Υπουργός Μετανάστευσης, Θάνος Πλεύρης, εξαιτίας τοποθετήσεών του το πρωί της Τρίτης, που αφορούσαν υπαλλήλους του υπουργείου του. 

Η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτηρίζει τη στάση του υπουργού ως απαξιωτική, σημειώνοντας ότι οι υπάλληλοι του υπουργείου έχουν ουσιαστική γνώση και εμπειρία επί των διαδικασιών διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει πως ο κ. Πλεύρης φάνηκε να αγνοεί το γεγονός ότι η χρηματοδότηση και ο καθορισμός των γευμάτων στις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών αποτελεί ευθύνη και αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Όπως αναφέρει το κόμμα, η ενημέρωση δόθηκε δημόσια από τις προκατόχους του υπουργού, την κ. Σοφία Βούλτεψη και τον κ. Δημήτρη Καιρίδη. 

Παρά ταύτα, ο κ. Πλεύρης, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, σε τηλεοπτική του εμφάνιση εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στους μόνιμους υπαλλήλους του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία και επαγγελματική γνώση, κατηγορώντας τους πως αμφισβητούν τις πολιτικές του αποφάσεις, με αποκορύφωμα, όπως τονίζεται, την πρόσφατη τροπολογία που εισηγήθηκε για την αναστολή εξέτασης αιτημάτων ασύλου.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογραμμίζει πως ο κ. Πλεύρης, «δεν είναι ούτε αφεντικό, ούτε εργοδότης στο υπουργείο» ώστε να διατυπώνει δηλώσεις κατά τις οποίες «δικαιούνται διά να ομιλούν» μόνο επί «συνδικαλιστικών» θεμάτων, προσθέτοντας ότι «ας μην παραμένουν υπάλληλοι του υπουργείου» όσοι υπερβαίνουν αυτά τα όρια. 

Η ανακοίνωση σημειώνει πως ο ίδιος ο Υπουργός είναι απλώς «περαστικός από το Υπουργείο» και καταλογίζει προσπάθεια μετατόπισης ευθυνών εκ μέρους του, ενόψει των αναμενόμενων αδιεξόδων της κυβερνητικής πολιτικής που, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, υιοθετήθηκε από κοινού με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το περασμένο καλοκαίρι.

Ολοκληρώνοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει θέμα επάρκειας στη διοικητική επάρκεια του υπουργού, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Αν κάποιος δεν μπορεί να διοικήσει και να βασιστεί σε μια δομή της Ελληνικής Δημοκρατίας με εμπειρία, γνώση και θεσμική μνήμη, τότε αυτός πρέπει να φύγει. Μαζέψτε τον!»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδριάζει το Σάββατο 6 Ιουνίου

Το Σάββατο 6 Ιουνίου συνεδριάζει η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα έχει προηγηθεί και η Πολιτική Γραμματεία. Δεν είναι βέβαιο αν θα συμμετάσχει ο Π. Πολάκης, λόγω των διαφωνιών για τη θέση του στα κομματικά όργανα μετά τη διαγραφή του.
Πορεία διαμαρτυρίας Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Παρέμβαση για τις συλλήψεις του Global Sumud Flotilla

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων που κρατούνται στο Ισραήλ, καταγγέλλοντας βασανιστήρια και κακοποίηση. Επιπλέον, ζητά να ανασταλεί η Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ μετά τα πρόσφατα γεγονότα.
Στέφανος Κασσελάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθώος ο Στ. Κασσελάκης για την υπόθεση Πόθεν Έσχες και συμμετοχή σε εταιρείες

Αθώος κρίθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης για παράβαση στη δήλωση Πόθεν Έσχες, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος και ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί για την απαγόρευση συμμετοχής σε ξένη εταιρεία, σύμφωνα και με τον εισαγγελέα.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: 213 εκατ. ευρώ για στήριξη κτηνοτρόφων από ζωονόσους

Ο υφυπουργός Αθ. Καββαδάς τόνισε στη Βουλή τη συνεχή στήριξη της κυβέρνησης στους κτηνοτρόφους που πλήττονται από ζωονόσους, αναφέροντας ενισχύσεις που ξεπερνούν τα 213 εκατ. ευρώ και μέτρα για δίκαιες αποζημιώσεις.
Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τρίτη 20.00 στο Θησείο οι ανακοινώσεις για το νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει το νέο κόμμα την Τρίτη 26 Μαΐου στις 20:00 στην πλατεία Θησείου, καλώντας ιδιαίτερα τους νέους να συμμετέχουν για να χαράξουν μαζί νέους ορίζοντες στην πολιτική σκηνή.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις 26 Ιουνίου

Ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε «ανέκδοτο» την έννοια του ανεξάρτητου βουλευτή για τον ίδιο, τονίζοντας πως παραμένει πάντα ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας έμμεσα στη διαγραφή του από την ΚΟ του κόμματος που ανακοίνωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.