ΓΔ: 2449.29 -0.10% Τζίρος: 260.02 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Νίκος Δένδιας βουλή
Φώτο: SOOC

Δένδιας: Τιμή και μνήμη στα θύματα της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, τίμησε τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα τρομοκρατίας, τονίζοντας το χρέος σεβασμού και τη διεθνή διάσταση του αγώνα.

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης και Τιμής στα Θύματα της Τρομοκρατίας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, προχώρησε σε δημόσια τοποθέτηση μέσω ανάρτησης στο κοινωνικό δίκτυο Χ, στέλνοντας μήνυμα σεβασμού και αλληλεγγύης προς όσους έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας τρομοκρατικών ενεργειών.

Ο κ. Δένδιας υπογράμμισε ότι η μέρα αυτή δεν αποτελεί απλώς μια τυπική υπενθύμιση, αλλά μια ευκαιρία για συλλογικό αναστοχασμό. «Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο», σημείωσε χαρακτηριστικά, δίνοντας έμφαση στη διεθνή διάσταση του φαινομένου και στη σημασία της κοινής δράσης απέναντι σε κάθε μορφή βίας που στοχεύει στον εκφοβισμό κοινωνιών και πολιτών.

Ο Υπουργός επισήμανε ότι η τρομοκρατία δεν γνωρίζει σύνορα, πλήττει την ίδια την καρδιά της δημοκρατίας και επιχειρεί να διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό μέσω του φόβου και της ανασφάλειας. 

«Η Ελλάδα, όπως και όλες οι δημοκρατικές χώρες, οφείλει να παραμένει σταθερά προσηλωμένη στον αγώνα για την εξάλειψη της τρομοκρατίας», ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι η μνήμη των θυμάτων αποτελεί ηθικό χρέος και καθοδηγητή για τις μελλοντικές γενιές.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η συλλογική προσπάθεια των κρατών πρέπει να εστιάσει όχι μόνο στην καταστολή, αλλά και στην πρόληψη των αιτιών που γεννούν τον εξτρεμισμό, όπως η φτώχεια, η αδικία και η κοινωνική περιθωριοποίηση. Με αυτόν τον τρόπο, η διεθνής κοινότητα μπορεί να αποτρέψει νέες τραγωδίες και να τιμήσει έμπρακτα τη μνήμη των θυμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Υποχρέωσή μας η διαφύλαξη της ελληνικής επικράτειας

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η Ελλάδα προστατεύει την επικράτειά της και την Ευρώπη, έχοντας λάβει μέτρα άμυνας. Εξήγησε πως οι ελληνικές δυνάμεις στηρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, ενώ η φρεγάτα «Κίμων» δεν έχει εμπλακεί σε επιχειρήσεις.
Αστυνομικό όχημα Τουρκίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκία: Προσωρινή κράτηση 178 ατόμων πριν τη σύνοδο του ΝΑΤΟ

Στην Τουρκία, 178 άτομα προφυλακίστηκαν για τρομοκρατία πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, έπειτα από πρόσφατες επιχειρήσεις, όπως μετέδωσε το Anadolu. Άλλοι 34 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, σύμφωνα με την εισαγγελία Άγκυρας.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Βενεζουέλα: Αλλοδαποί ανάμεσα στα θύματα των σεισμών έως τώρα

Ο απολογισμός των σεισμών στη Βενεζουέλα μεγαλώνει με εκατοντάδες νεκρούς, καθώς έρχεται διεθνής βοήθεια. Η Βραζιλία ανακοίνωσε τον θάνατο δύο υπηκόων της και παρέχει στήριξη στις οικογένειές τους.
Νίκος Δένδιας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Οι Ένοπλες Δυνάμεις εισέρχονται στη νέα ψηφιακή εποχή

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε την πρόοδο της Ελλάδας στην τεχνογνωσία αυτόνομων συστημάτων στη θάλασσα, με το MIT TRITON Summer School στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων να εκπαιδεύει δόκιμους και στελέχη με καινοτόμα προγράμματα του MIT.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσοχοΐδης: 16 χρόνια από τον θάνατο του υπασπιστή Γ. Βασιλάκη

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης τίμησε τη μνήμη του Γιώργου Βασιλάκη, 16 χρόνια μετά τον θάνατό του από τρομοκρατική επίθεση στο υπουργείο, τονίζοντας ότι η θυσία του αποτελεί διαρκή υπενθύμιση για τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας.