ΓΔ: 2098.6 0.38% Τζίρος: 65.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:08:39
Υπουργείο Υγείας
Φωτογραφία Υπουργείο Υγείας

Θεμιστοκλέους: Έργα 6 εκατ. ευρώ στο Νοσοκομείο Χαλκιδικής

Ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους επισκέφθηκε τη Χαλκιδική, ανακοινώνοντας αύξηση 69% στον προϋπολογισμό και έργα 6 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση του νοσοκομείου.

Με επίκεντρο την αναβάθμιση του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής και την ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους επισκέφθηκε σήμερα τη Χαλκιδική, συμμετέχοντας στο κυβερνητικό κλιμάκιο για την παρουσίαση του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης.

Η ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Τη Χαλκιδική επισκέφθηκε σήμερα, Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2025, ο Υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, συμμετέχοντας στο κυβερνητικό κλιμάκιο για την παρουσίαση του Τοπικού Σχεδίου Ανάπτυξης Χαλκιδικής στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την Περιφερειακή και Τοπική Ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Θεμιστοκλέους επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, όπου είχε συναντήσεις με τη διοίκηση, τους γιατρούς, το νοσηλευτικό και το λοιπό προσωπικό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ενημερώθηκε για τη λειτουργία του νοσοκομείου, τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί, αλλά και για τα έργα και τις δράσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες της Χαλκιδικής.

 Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν η ενίσχυση της στελέχωσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, η λειτουργία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και η αξιοποίηση σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Υγείας τόνισε: «Η Χαλκιδική, ως περιοχή με αυξημένες ανάγκες λόγω της γεωγραφικής της θέσης αλλά και της τουριστικής της δραστηριότητας, χρειάζεται ένα ισχυρό νοσοκομείο. Για αυτό και έχουμε αυξήσει τον προϋπολογισμό του κατά 69,0%. 

Παράλληλα, στο νοσοκομείο βρίσκονται σε εξέλιξη έργα ύψους σχεδόν 6.000.000 ευρώ, όπως η ανακαίνιση και επέκταση διαφόρων τμημάτων, η ενεργειακή κάλυψη του νοσοκομείου και η προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. 

Αναφορικά με το ΕΚΑΒ, από τις 3 βάσεις ΕΚΑΒ που υπήρχαν, τις έχουμε αυξήσει σε 7, ώστε να καλύπτεται όλη η Χαλκιδική με ασθενοφόρο, ενώ για πρώτη φορά επιχειρούν κατά μέσο όρο 13-14 ασθενοφόρα ανά βάρδια, 3-4 μηχανές ταχείας επέμβασης.

 Με την παρουσία μας εδώ, θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την περιφέρεια. Στόχος μας είναι όλοι οι πολίτες, όπου κι αν κατοικούν, να έχουν πρόσβαση σε ισότιμη και ποιοτική φροντίδα υγείας». 

Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια διαρκούς αξιολόγησης και ενίσχυσης των νοσοκομείων της χώρας, με στόχο την οικοδόμηση ενός σύγχρονου, αποτελεσματικού και ανθρωποκεντρικού Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βασίλης Κικίλιας στο γραφείο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κικίλιας: Προτεραιότητα η αντιμετώπιση προβλημάτων και η στήριξη παραγωγής

Ο Β. Κικίλιας αναφέρθηκε σε έκτακτη προσέγγιση του “Blue Star” στη Σίφνο για διακομιδή παιδιού λόγω κακοκαιρίας, τονίζοντας πως το κράτος βρίσκεται δίπλα στους νησιώτες στην καθημερινότητα και στα επείγοντα περιστατικά.
Γιατρός με tablet
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Υγείας: Προκήρυξη 53 μόνιμων θέσεων ψυχιάτρων και παιδοψυχιάτρων

Το Υπ. Υγείας προχωρά στην πρώτη προκήρυξη μόνιμων θέσεων ψυχιάτρων και παιδοψυχιάτρων μέσω ΕΔΥΨΥ, ενισχύοντας τα περιφερειακά δίκτυα και βελτιώνοντας την πρόσβαση πολιτών σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας.
Άτομα του ΕΣΥ και του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταξη του Ψυχιατρείου Κορυδαλλού στο ΕΣΥ: Σημαντική αναβάθμιση φροντίδας

Η ένταξη του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού στο ΕΣΥ σηματοδοτεί θεσμική αλλαγή στην ψυχική υγεία, με ενισχυμένη στελέχωση, πλήρη λειτουργία δομών και έμφαση στη θεραπεία, αποκατάσταση και κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων.
Εκπομπή διοξειδίου καμινάδας
ΔΙΕΘΝΗ

Νέο Δελχί: 200.000 περιστατικά αναπνευστικών ασθενειών λόγω ρύπανσης

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Νέο Δελχί ευθύνεται για πάνω από 200.000 σοβαρά αναπνευστικά περιστατικά σε δύο χρόνια, με το τοξικό νέφος να καλύπτει την πόλη λόγω ρύπων από εργοστάσια, οχήματα και καύση καλλιεργειών.
Τρακτέρ σε κινητοποίηση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στον κόμβο Τρίγλιας αγρότες από Χαλκιδική προετοιμάζουν νέες κινητοποιήσεις

Αγρότες και κτηνοτρόφοι Χαλκιδικής συγκεντρώνονται στον κόμβο Τρίγλιας, εκφράζοντας δυσαρέσκεια για μειωμένες προκαταβολές και συζητώντας μπλόκα και μορφές κινητοποιήσεων.