ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Φρέντυ Μπελέρης πορτρέτο
Φωτο: Aris Oikonomou / SOOC

Μπελέρης: Επικίνδυνη πρόκληση οι απειλές Τούρκων σε Έλληνες αλιείς στο Αιγαίο

Ο Φρέντης Μπελέρης ανέδειξε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τις απειλές που δέχτηκαν Έλληνες αλιείς από τουρκικά σκάφη, τονίζοντας ότι τα θαλάσσια σύνορα της ΕΕ δεν είναι ανοχύρωτα.

Το πρόσφατο περιστατικό έντασης στο Θρακικό Πέλαγος, όπου Έλληνες αλιείς βρέθηκαν αντιμέτωποι με απειλές και επικίνδυνες ενέργειες από τουρκικά αλιευτικά σκάφη, έφερε στο προσκήνιο ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, Φρέντης Μπελέρης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Μπελέρης επισήμανε ότι Έλληνες αλιείς δέχτηκαν απειλές, απόπειρες εμβολισμού και πυροβολισμούς από τουρκικά αλιευτικά

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, «να αποδείξουμε ότι η Ένωσή μας δεν είναι ανοχύρωτη πολιτεία. Τα θαλάσσια σύνορα Ελλάδας και ΕΕ δεν πρέπει να αμφισβητούνται», υπογραμμίζοντας έτσι τη σημασία της ασφάλειας στα ευρωπαϊκά θαλάσσια σύνορα.

Ο ευρωβουλευτής τόνισε ότι το γεγονός αυτό δεν αποτελεί απλώς μεμονωμένη απαράδεκτη ενέργεια εναντίον των εργαζομένων της θάλασσας, αλλά συνιστά «ανοιχτή και επικίνδυνη πρόκληση απέναντι στην ασφάλεια και τη νομιμότητα στα θαλάσσια σύνορα της Ένωσης»

Παράλληλα ανέδειξε τη σημασία της παρουσίας των Ελλήνων ψαράδων στο Αιγαίο, σημειώνοντας πως «δεν είναι απλώς μια επαγγελματική δραστηριότητα, είναι πράξη καθημερινής υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας», ενώ υπογράμμισε τον ρόλο τους στην κοινωνική και οικονομική συνοχή των παραμεθόριων περιοχών.

Επιπλέον, ο κ. Μπελέρης έστειλε μήνυμα προς τις ευρωπαϊκές αρχές, υποστηρίζοντας πως, «ως Ευρώπη, ειδικά από τη στιγμή που η Τουρκία δεν φαίνεται διατεθειμένη να καταπολεμήσει τέτοια φαινόμενα, οφείλουμε έμπρακτα να δείξουμε σε όλους ότι η Ένωσή μας δεν είναι ανοχύρωτη πολιτεία».

 Επανέλαβε ότι τα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας αποτελούν και τα ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα οποία ούτε απειλούνται, ούτε αμφισβητούνται, τονίζοντας έτσι την ευθύνη της ΕΕ να διασφαλίζει και να προστατεύει τα εξωτερικά της σύνορα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ελλάδας Γαλλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τασούλας: Υπόδειγμα για την Ευρώπη η ελληνογαλλική συνεργασία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Τασούλας, τόνισε στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του Εμ. Μακρόν ότι η ελληνο-γαλλική συνεργασία αποτελεί παράδειγμα για την Ευρώπη και ενισχύει τους ιστορικούς δεσμούς και τη διμερή συνεργασία των δύο χωρών.
Χρηματιστήριο Αθηνών σκηνή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καλαφάτης: Η Ελλάδα τώρα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός

Ο Στ. Καλαφάτης στο 11ο Economic Delphi Forum τόνισε πως το Ταμείο Ανάκαμψης άλλαξε το προφίλ της χώρας, που πλέον θεωρείται ελκυστικός επενδυτικός προορισμός, ενώ αναμένεται ισχυρή ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας κυρίως σε καινοτομία και πράσινη ενέργεια.
Χρήστος Δήμας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμας: Η Ελλάδα ενισχύει τον ρόλο της στους ευρωπαϊκούς διαδρόμους

Ο Υπ. Υποδομών Χρίστος Δήμας δήλωσε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ότι η Ελλάδα αξιοποιεί το Ταμείο Ανάκαμψης για σημαντικά έργα όπως ο ΒΟΑΚ, ο Ε65 και η αποκατάσταση υποδομών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές.
Χρήστος Δήμας ομιλητής φόρουμ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Εμβληματικά έργα με το Ταμείο Ανάκαμψης στην Ελλάδα

Η Ελλάδα επενδύει τα κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης σε σημαντικά έργα υποδομών, όπως ο ΒΟΑΚ και ο Ε65, αναβαθμίζοντας οδικές και σιδηροδρομικές γραμμές και εκσυγχρονίζοντας την αεροναυτιλία, ανέφερε ο Χρίστος Δήμας στο Φόρουμ Δελφών.