ΓΔ: 2280.21 0.05% Τζίρος: 89.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:42:43
Νίκος Δένδιας βουλή
Ο Νίκος Δένδιας απευθύνεται στην ολομέλεια της βουλής κατά τη διάρκεια συνεδρίασης.

Δένδιας: Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΘΑ με «Χαμόγελο του Παιδιού» για ανηλίκους

Ο Νίκος Δένδιας υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού», ενισχύοντας την προστασία ανηλίκων, την ψυχοκοινωνική στήριξη και τις δράσεις πρόληψης σε όλη τη χώρα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας παραμένουν διαχρονικά αρωγοί της κοινωνίας, στηρίζοντας ανεξάρτητα από πολιτικές ή κυβερνητικές αλλαγές τη συλλογική μας προσπάθεια για ένα ασφαλέστερο και δικαιότερο μέλλον. 

Τη διαρκή αυτή δέσμευση υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά τη σημερινή τελετή υπογραφής του μνημονίου συνεργασίας του Υπουργείου με τον εθελοντικό οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου.

Το μνημόνιο επισφραγίστηκε με τις υπογραφές του κ. Δένδια και του προέδρου του οργανισμού, Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου. Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης και ο διοικητής ΔΙΚΑΦΚΑ, αντιστράτηγος Μιχαήλ Κλούβας.

Στόχος του μνημονίου είναι η δημιουργία ενός δυναμικού πλαισίου συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η συνεργασία επικεντρώνεται στην ενίσχυση της ποιότητας ζωής, της ασφάλειας και της σωματικής και ψυχικής υγείας ανηλίκων από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή και θυμάτων φυσικών και άλλων καταστροφών.

Όπως ανακοινώθηκε, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας πρόκειται να στηρίξει σε πανελλαδικό επίπεδο το έργο του οργανισμού μέσα από:

  • Συστηματική ενημέρωση του ανθρώπινου δυναμικού και δυνατότητες εθελοντικής συμμετοχής στις δράσεις του συλλόγου.
  • Παροχή αναλώσιμων υλικών όπου απαιτείται.
  • Διάδοση και αξιοποίηση πληροφοριών μέσω των συστημάτων Amber Alert Hellas και Missing Alert Hellas.
  • Κοινή οργάνωση παρεμβάσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την αντιμετώπιση φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.
  • Παροχή ψυχοκοινωνικής και ιατρικής υποστήριξης προς παιδιά και ενήλικες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή υπήρξαν θύματα κρίσεων και καταστροφών.
  • Ενίσχυση της δυνατότητας προστασίας ανηλίκων που έχουν υποστεί βία, κακοποίηση ή παραμέληση.

Σε δήλωσή του, ο κ. Δένδιας αναγνώρισε την πανελλήνια απήχηση και την πολυετή δράση του οργανισμού, σημειώνοντας πως «πρόκειται για έναν από τους βασικότερους εθελοντικούς, μη κερδοσκοπικούς φορείς παιδικής προστασίας στην Ελλάδα, με σημαντική προσφορά επί δεκαετίες».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε, επίσης, στη μακρά παράδοση συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου και του οργανισμού, επισημαίνοντας ότι «η συνεργασία δεν ξεκινά σήμερα, αλλά είναι διαχρονική και βασίζεται στην εμπιστοσύνη, την εξωστρέφεια και στην από κοινού υλοποίηση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών».

Εξήρε τη συμβολή του στρατηγού Μιχαήλ Κλούβα και τόνισε τη σημασία της διάθεσης μέσων και μηχανισμών, όπως το Amber Alert και το Missing Alert Hellas, για την ενδυνάμωση του έργου του οργανισμού σε κρίσιμα ζητήματα προστασίας ανηλίκων.

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε θερμά τον πρόεδρο του οργανισμού, αλλά και τους εθελοντές, σημειώνοντας με έμφαση: «Η προσφορά τους αποτελεί υπόδειγμα συλλογικής ευθύνης. Τι προσωποποιεί καλύτερα το κοινό μας αύριο από το χαμόγελο ενός παιδιού;»

Από μέρους του οργανισμού, ο κ. Γιαννόπουλος χαρακτήρισε τη σύναψη του μνημονίου «μεγάλη τιμή και χαρά», θεωρώντας την ως επικύρωση της υφιστάμενης, άψογης και πολυσχιδούς συνεργασίας με όλες τις δομές του Υπουργείου. Τόνισε ότι η συνεργασία ενδυναμώνεται, με επίκεντρο τα παιδιά, τις οικογένειές τους και όλους όσους έχουν ανάγκη.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» διαβεβαίωσε πως ο Οργανισμός θα συνεχίσει να παρέχει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και στους επιμέρους Κλάδους το σύνολο των υλικοτεχνικών και επιστημονικών του υποδομών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Δένδιας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Αναβάθμιση υπαξιωματικών στο νέο πλαίσιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Η Βουλή ψηφίζει το νέο πλαίσιο σταδιοδρομίας στις Ένοπλες Δυνάμεις, με τον Νίκο Δένδια να τονίζει ότι στόχος είναι η αναβάθμιση των υπαξιωματικών και να απαντά στα αιτήματα της αντιπολίτευσης.
Νίκος Δένδιας και στρατιώτες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας: Η «Ατζέντα 2030» ενίσχυσε το αμυντικό αποτύπωμα στη Θράκη

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι ενισχύεται η αμυντική παρουσία στη Θράκη με μετακίνηση προσωπικού και πόρων, κάτι που θα συνεχιστεί. Η δήλωση έγινε στην κοπή πίτας της ΔΕΕΠ Ροδόπης, με συμμετοχή τοπικών και κομματικών στελεχών.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Δένδια-Χέγκσεθ: Ενίσχυση αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας

Ο Νίκος Δένδιας, μετά τη συνάντησή του στο Πεντάγωνο, τόνισε τη σημασία της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας, τις στρατηγικές προκλήσεις και τον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030.
Νίκος Δένδιας σε παρέλαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Δένδιας: Κληρονομιά Καποδίστρια η ισχυροποίηση των θεσμών στη χώρα

Ο Νίκος Δένδιας, στην τελετή για τον Ιωάννη Καποδίστρια, τόνισε τη σημασία ισχυρών θεσμών στην Ελλάδα και τη διαχρονική παρακαταθήκη του πρώτου Κυβερνήτη, καλώντας όλους να επανεκτιμήσουν την ιστορία και το Συνταγματικό πλαίσιο της χώρας μας.
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην κυριότητα του ΥΠΕΘΑ επιστρέφουν ακίνητα 114.363 τ.μ. στην Αττική

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επανέφερε στην κυριότητά του δύο ακίνητα του στρατοπέδου «Καραϊσκάκη» στην Αττική, συνολικής έκτασης 114.363 τ.μ., στο πλαίσιο του νέου Οικιστικού Προγράμματος για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Νίκος Δένδιας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δένδιας για «Κίμων»: Νέα εποχή για το Ναυτικό με ολιστική προσέγγιση

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε ότι η «Ατζέντα 2030» μετασχηματίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις σε σύγχρονη μηχανή γνώσης και πληροφορίας. Στην υποδοχή της φρεγάτας «Κίμων» στον Σαρωνικό, με Τασούλα και Μητσοτάκη, τόνισε ότι ενισχύεται η αποτροπή.