ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο

Γεραπετρίτης: Συνεχίζεται ο διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας, δεν τίθεται θέμα διακοπής

Ο Γ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν αναβλήθηκε λόγω αλλαγών προγράμματος, όμως ο διάλογος θα συνεχιστεί. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα διατηρεί στρατηγική σχέση με την Αίγυπτο και στηρίζει τη Μονή Σινά.

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στην αναβολή της συνάντησης μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Όπως σημείωσε, η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη, ωστόσο λόγω σημαντικών επιγενόμενων υποχρεώσεων υπήρξε αλλαγή στο πρόγραμμα. Παρά τις προσπάθειες για εξεύρεση κατάλληλου χρόνου, όπως ανέφερε, αυτό δεν κατέστη εφικτό.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι «δεν υπάρχει ζήτημα να σταματήσει ο διάλογος» με την Τουρκία. Αντίθετα, στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η διατήρηση ενός δομημένου διαλόγου που αναγνωρίζει τη σημασία της επικοινωνίας για την αποφυγή κρίσεων. Υπογράμμισε ότι στο προσεχές διάστημα θα υπάρξει νέα ευκαιρία για συνάντηση των δύο ηγετών.

Αναφερόμενος στη συνεργασία με την Αίγυπτο, μετά τη συνάντηση με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι πρόκειται για μια στρατηγική σχέση που εμβαθύνεται διαρκώς. Τα ζητήματα που απασχολούν τις δύο χώρες αφορούν τόσο τα διμερή όσο και τα περιφερειακά θέματα. Ο κ. Γεραπετρίτης χαρακτήρισε την Αίγυπτο «στρατηγικό εταίρο» και επανέλαβε την πρόθεση της Ελλάδας να ενισχύσει τις κοινές συμμαχίες και πολιτικές.

Ειδική αναφορά έκανε στο ζήτημα της Μονής Αγίας Αικατερίνης του όρους Σινά. Μετά την εκκλησιαστική εξομάλυνση στην εσωτερική διοίκηση της Μονής, συνεχίζονται οι προσπάθειες για συμφωνία που θα διασφαλίζει τη συνέχεια και τη βιωσιμότητά της, καθώς και τον ελληνορθόδοξο χαρακτήρα της. Ο υπουργός τόνισε ότι πρόκειται για μια σύνθετη τεχνική συζήτηση με ιστορικό βάθος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη εύρεσης λειτουργικής λύσης ώστε το μοναστήρι να διατηρήσει αναλλοίωτο χαρακτήρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρόδος: Νέο Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας Εργασίας στα Δωδεκάνησα

Ιδρύεται στη Ρόδο το Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία Δωδεκανήσου, ικανοποιώντας αίτημα της τοπικής κοινωνίας και εργαζομένων. Το νέο τμήμα ενισχύει την προστασία της υγείας και ασφάλειας στην περιοχή.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη - Μάκι Σαλ για ΟΗΕ και ρόλο Αφρικής στη διακυβέρνηση

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον Μάκι Σαλ, υποψήφιο για γενικός γραμματέας του ΟΗΕ. Συζήτησαν για την υποψηφιότητά του, τη θέση της Αφρικής και του Παγκόσμιου Νότου, αλλά και τις προκλήσεις του ΟΗΕ.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέδριο
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Το Βατερλό της ασφάλειας, η υποκρισία της θλίψης και η European Metals

Μια αθώα γυναίκα 70 ετών έχασε τη ζωή της γιατί κάποιοι κάνουν ανενόχλητοι επαναστατική γυμναστική, η ασφάλεια μετατρέπεται σε Βατερλό της κυβέρνησης, η υποκρισία της θλίψης και η κρίση της Pharmathen.
Κυριάκος Μητσοτάκης βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια Μητσοτάκη για τον θάνατο της Β. Νέστορα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καταδίκασε την τυφλή βία που στοίχισε τη ζωή της Βάγιας Νέστορα, τόνισε ότι η δημοκρατία και η ενότητα πρέπει να επικρατήσουν, εκφράζοντας στήριξη στους οικείους της και τα στελέχη της ΝΔ.