Φώτο: ΑΠΕ

Αλλάζει πάλι το σύστημα εισαγωγής στα πανεπιστήμια

Αλλαγές στην εισαγωγή στην Ανώτατη Εκπαίδευση, επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, αξιολόγηση σχολείων και επιμόρφωση εκπαιδευτικών περιλαμβάνει το νομοσχέδιο του υπ. Παιδείας.

Διατάξεις για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης θα περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα σήμερα, για να τεθεί σε διαβούλευση στο opengov.

Η ηγεσία του υπουργείου θα παραχωρήσει το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου, με αφορμή το νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει ήδη το φως της δημοσιότητας, το νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά τη τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα έχει αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, πλαίσιο αξιολόγησης σχολείων και επιμόρφωση εκπαιδευτικών.

Επίσης, αναμένεται να αναφέρεται και στο πλαίσιο λειτουργίας και την ίδρυση νέων Πειραματικών και Πρότυπων Σχολείων, ενώ πρόκειται να εισαχθούν και νέες θεματικές ενότητες για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο.

Σχετικά με την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τη σύμπραξη ελληνικών πανεπιστημίων με πανεπιστήμια του εξωτερικού, ρυθμίσεις που θα αφορούν τις πρυτανικές εκλογές και τις μετεγγραφές φοιτητών. Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή μέσα στον Μάιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Κεραμέως: Άμεσα οι πρώτοι 5.000 διορισμοί στη γενική εκπαίδευση

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα έχουν ζητηθεί οι ενημερωμένες λίστες με τα κενά στις σχολικές μονάδες, είπε η υπουργός Παιδείας, κατά την περιοδεία της στους Νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλας και Ημαθίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως: H μάσκα είναι μέτρο προστασίας για τα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους οικείους τους

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να επιστρέψουμε σ' αυτή τη νέα κανονικότητα και να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον, με αυξημένα μέτρα πρόληψης και προστασίας», υπογράμμισε η υπουργός.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kεραμέως: Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τα σχολεία λόγω κορονοϊού

Oι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν σύμφωνα με τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας, σημειώνοντας ότι το άνοιγμα των σχολείων έχει οριστεί για τις 7 Σεπτεμβρίου.