ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Επικεφαλής σε συνέντευξη Τύπου
Στελέχη διοίκησης μιλούν σε συνέδριο για την Ελλάδα 2.0 με επίσημη παρουσία.

Στ. Γκίκας: Η Ελλάδα εφαρμόζει αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική

Ο Στέφανος Γκίκας τόνισε στη Βοηθό Ύπατη Αρμοστή του ΟΗΕ, κα Menikdiwela, ότι η Ελλάδα ασκεί αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο. Επιβεβαιώθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας με την UNHCR.

Στο πλαίσιο επίσκεψης της Αντιπροσωπείας της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Ελλάδα και της συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Στέφανος Γκίκας, συναντήθηκε με τη Βοηθό Ύπατη Αρμοστή Ruvendrini Menikdiwela. Παρόντες στη συνάντηση ήταν επίσης ο Διευθυντής του Περιφερειακού Γραφείου της UNHCR για την Ευρώπη, Philippe Leclerc, και στελέχη των δύο πλευρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επιβεβαιώθηκε η δέσμευση για περαιτέρω ενίσχυση της συντονισμένης δράσης στον τομέα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, πάντα με σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο και τις διεθνείς πρακτικές.

Η Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας, μετά από επίσκεψή της στην Κρήτη, εξέφρασε ευχαριστίες προς το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για τη διαχείριση του προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης και την αφοσίωση των στελεχών στην αποστολή τους.

Ο κ. Γκίκας τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. που έχουν επηρεαστεί εντονότερα από τη μεταναστευτική κρίση. Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία με το ελληνικό γραφείο της UNHCR και στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που έχουν διοργανωθεί για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος σε θέματα διαχείρισης μεταναστευτικών ομάδων και προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σημείωσε ακόμη το Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ύπατη Αρμοστεία, το οποίο έχει υπογραφεί από το Λιμενικό Σώμα τον Σεπτέμβριο του 2014 και παραμένει σε ισχύ μέχρι σήμερα.

Όπως επισήμανε ο κ. Γκίκας, «Η Ελλάδα ακολουθεί μία αυστηρή αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική. Φυλάσσει τα θαλάσσια σύνορα ως οφείλει. Όμως κινείται πάντα με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, το Δίκαιο της Θάλασσας και τη Διεθνή Σύμβαση για την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, σεβόμενη απολύτως τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Την τελευταία δεκαετία το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή έχει σώσει πάνω από 260.000 ανθρώπινες ζωές στις ελληνικές θάλασσες. Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Τρύφων Κοντιζάς, ο Β΄ Υπαρχηγός του Σώματος Υποναύαρχος Λ.Σ. Φώτης Κιάμος, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για απάτη με κονδύλια του ΟΗΕ κατηγορείται Ελληνίδα υπάλληλος

Στη δικογραφία αναφέρεται ότι η υπάλληλος, με σημαντική θέση διαχείρισης μεγάλων ποσών του ΟΗΕ, φέρεται να κατάρτιζε εξοδολόγια με πλαστά παραστατικά, ιδιοποιούμενη μεγάλα χρηματικά ποσά.
Ομάδα προσφύγων Σουδάν
ΔΙΕΘΝΗ

ΟΗΕ: Έκτακτη συνεδρίαση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην ελ Φάσερ, Σουδάν

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ συνεδριάζει στη Γενεύη για την κατάσταση στην ελ Φάσερ, Σουδάν, εξετάζοντας την αποστολή ερευνητικής ομάδας για παραβιάσεις δικαιωμάτων μετά την κατάληψη από τις ΔΤΥ.
Κωνσταντίνος Τασούλας πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τασούλα με Υφυπουργό Δικαιοσύνης και Δήμαρχο Δελφών

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης Ιωάννη Μπούγα και τον Δήμαρχο Δελφών Παναγιώτη Ταγκαλή, λαμβάνοντας πρόσκληση για την 205η επέτειο των Σαλώνων.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση έκρηξης στα Βορίζια: Ο 23χρονος αρνείται εμπλοκή λέει η υπεράσπιση

Ο 23χρονος που κατηγορείται για την έκρηξη στα Βορίζια αρνείται εμπλοκή, με τη συνήγορό του να αμφισβητεί τη σύλληψη. Η υπόθεση παραμένει ανοιχτή, με έρευνα σε καταθέσεις και οπτικό υλικό.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προφυλάκιση 45χρονου για ληστεία και πυροβολισμούς στο φράγμα Αλιάκμονα

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ο 45χρονος που κατηγορείται για ληστεία και απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ζευγαριού στο φράγμα του Αλιάκμονα, όπου πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα.