ΓΔ: 2031.81 -0.17% Τζίρος: 220.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:19:35
Βασίλης Σπανάκης ομιλία
Ο Βασίλης Σπανάκης μιλάει σε επίσημη εκδήλωση με φόντο μπλε σκηνικό.

Β. Σπανάκης: Έργα 6,5 δισ. στην Αυτοδιοίκηση για οδική ασφάλεια

Στο 4ο Formula Student Festival 2025 στη Γλυφάδα, ο Βασίλης Σπανάκης τόνισε τη σημασία της καινοτομίας στην αυτοκίνηση για βιώσιμες πόλεις και διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα στηρίξει παρόμοιες δράσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στη σημασία της καινοτομίας και της δημιουργικότητας στην τεχνολογία αυτοκίνησης για τη διαμόρφωση βιώσιμων και ανθρώπινων πόλεων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Βασίλης Σπανάκης, κατά τον χαιρετισμό του στο 4ο Formula Student Festival 2025 που πραγματοποιείται στη Γλυφάδα, στον χώρο του Παλαιού Δημαρχείου.

Το φεστιβάλ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα τεχνογνωσίας, με τη συμμετοχή φοιτητών και φοιτητριών από Πολυτεχνικές Σχολές όλης της χώρας. Σε αυτό παρουσιάζονται στο κοινό μονοθέσια οχήματα τύπου Formula 1, σχεδιασμένα και κατασκευασμένα από τους ίδιους τους φοιτητές, με έμφαση στις εναλλακτικές πηγές ενέργειας και τη χρήση μεθόδων υψηλής τεχνολογίας.

Ο κ. Σπανάκης επεσήμανε πως το Υπουργείο Εσωτερικών και η κυβέρνηση στηρίζουν τέτοιες δράσεις και πρωτοβουλίες, με στόχο την ενσωμάτωσή τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως ανέφερε, «η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία έξι χρόνια επενδύει σε έργα πολλών ειδών, ύψους άνω των 6,5 δισ. ευρώ, με έμφαση στην οδική ασφάλεια».

Τόνισε επίσης την επιδίωξη για σύγχρονες πόλεις που δεν υστερούν σε τίποτα από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Γλυφάδα. Ο υφυπουργός συνεχάρη τους φοιτητές των Πολυτεχνικών Σχολών για τα εντυπωσιακά οχήματα που παρουσίασαν, συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με την Ομάδα Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης και δεν δίστασε να καθίσει ως «πιλότος» σε ένα από τα cockpit.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Στενή συνεργασία Ελλάδας–Αυστρίας για μετανάστευση και επιστροφές

Ο Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε με τον Αυστριακό ομόλογό του στη Βιέννη, συζητώντας μέτρα για τη μείωση των ροών, την ενίσχυση των επιστροφών και την καταπολέμηση παράνομων δικτύων.