ΓΔ: 2277.6 -1.15% Τζίρος: 709.64 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κυριάκος Βελόπουλος περπάτημα
Ο Κυριάκος Βελόπουλος περπατά σε κεντρικό δρόμο, συνοδευόμενος από συνεργάτη.

Ελληνική Λύση: Αγνόησε τους δείκτες ο Μητσοτάκης στη σύγκριση με Γαλλία-Γερμανία

Η Ελληνική Λύση επικρίνει τον Κ. Μητσοτάκη μετά τη συνέντευξή του στο Bloomberg, θεωρώντας τον άσχετο και επικίνδυνο για την οικονομία. Κατηγορεί επίσης για παραπλανητική σύγκριση Ελλάδας με Γαλλία και Γερμανία.

Κριτική στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ασκεί η Ελληνική Λύση, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξή του στο διεθνές δίκτυο Bloomberg. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζεται ως "άσχετος και επικίνδυνος" για την οικονομία.

Το γραφείο Τύπου της Ελληνικής Λύσης σχολιάζει ότι ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να συγκρίνει την Ελλάδα με χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, προβάλλοντας ένα "ψευδεπίγραφο success story". Όπως επισημαίνεται, ο πρωθυπουργός "λησμόνησε να εξετάσει τους βασικούς οικονομικούς δείκτες, όπως η σχέση του χρέους με το ΑΕΠ".

Το κόμμα προειδοποιεί ότι, όταν τελειώσει το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο όπως αναφέρει "εξανεμίστηκε", οι όροι δανεισμού για την Ελλάδα θα μεταβληθούν σημαντικά, αυξάνοντας τους κινδύνους για τη χώρα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαία και άγαλμα Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Πάνω από 30 ηγέτες επιβεβαίωσαν στήριξη στην Ουκρανία σε τηλεδιάσκεψη

Σε τηλεδιάσκεψη κορυφής για το Ουκρανικό, άνω των 30 ηγετών εξέφρασαν πλήρη στήριξη σε Ζελένσκι και Ουκρανία, ζήτησαν δίκαιη ειρήνη και κάλεσαν τη Ρωσία για ουσιαστική διαπραγμάτευση και κατάπαυση πυρός χωρίς όρους.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας μόνο με ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Πολωνία και το Ηνωμένο Βασίλειο υπογραμμίζουν πως κάθε ειρηνευτική συμφωνία Ουκρανίας-Ρωσίας πρέπει να περιλαμβάνει ισχυρές εγγυήσεις ασφαλείας για το Κίεβο και ενισχυμένες ουκρανικές δυνάμεις.
σημαία του ΝΑΤΟ
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε ευρωπαϊκές χώρες ζητούν πιο «ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ», λένε οι ΥΠΑΜ

Οι υπουργοί Άμυνας Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Πολωνίας και Βρετανίας δήλωσαν ότι αναλαμβάνουν μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλεια της Ευρώπης, ενισχύοντας το ΝΑΤΟ και αποτρέποντας απειλές, ιδιαίτερα από τη Ρωσία.
Ηνωμένα Έθνη Γενεύη
ΔΙΕΘΝΗ

Ευρωπαίοι στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ στη Γενεύη

Στη Γενεύη βρίσκονται αντιπρόσωποι από Γερμανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ιταλία για νέο γύρο διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας-ΗΠΑ, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές. Προγραμματίζονται συναντήσεις στο περιθώριο των συνομιλιών.