ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Νικήτας Κακλαμάνης στη Βουλή
Ο Νικήτας Κακλαμάνης προεδρεύει συνεδρίασης στη Βουλή των Ελλήνων.

Δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης Νικήτα Κακλαμάνη για τα έτη 2024 και 2023

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε εισοδήματα άνω των 59.000€ από μισθωτές υπηρεσίες και καταθέσεις περίπου 221.000 ευρώ, χωρίς μετοχές, δάνεια ή συμμετοχές σε εταιρείες.

Στη δημοσιότητα δόθηκε η δήλωση περιουσιακής κατάστασης του προέδρου της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, για το 2024 (χρήση 2023), σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στη Βουλή.

Στα εισοδήματα του κ. Κακλαμάνη περιλαμβάνονται:

- Έσοδα από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα ύψους 29,21 ευρώ, έναντι 28,22 ευρώ το προηγούμενο έτος.

- Έσοδα από άλλη περίπτωση που ανέρχονται σε 31.955,28 ευρώ, ποσό που παρέμεινε αμετάβλητο σε σχέση με τη δήλωση του 2023.

- Εισοδήματα που εξαιρούνται από φόρο και εισφορά ύψους 1.543,50 ευρώ, μειωμένα σε σχέση με τα 4.292,25 ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

- Συνολικό καθαρό εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες, επιδόματα και προσθετές αμοιβές στα 59.139,48 ευρώ, αυξημένο σε σχέση με τα 56.184,38 ευρώ του 2023.

Ο πρόεδρος της Βουλής δεν δηλώνει μετοχές, μίσθωση θυρίδων, οχήματα, πλωτά ή εναέρια μέσα, συμμετοχές σε επιχειρήσεις, καθώς και δανειακές υποχρεώσεις ή οφειλές για το 2024, όπως και το προηγούμενο έτος.

Αναφορικά με τις τραπεζικές καταθέσεις, ο κ. Κακλαμάνης διαθέτει:

- 156,44 ευρώ στην ING Βελγίου (2023: 241,29 ευρώ)

- 4.504,88 ευρώ στην ING Βελγίου (2023: 4.504,73 ευρώ)

- 655,95 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (2023: 19,70 ευρώ)

- 216.275,85 ευρώ σε κοινό λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα Ελλάδος (2023: 222.532,17 ευρώ)

Η ακίνητη περιουσία παραμένει αμετάβλητη, με τον κ. Κακλαμάνη να διατηρεί διαμέρισμα 5ου ορόφου 130 τ.μ., κατασκευής 1962 και κτήσης 2003, το οποίο κατέχει κατά πλήρη κυριότητα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Μαρινάκης Συνέντευξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Θετική υποδοχή του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ

Ο Παύλος Μαρινάκης ανέδειξε στη Βουλή τη θετική στάση φορέων και εργαζομένων απέναντι στο νομοσχέδιο για την ΕΡΤ, τονίζοντας τις μεταρρυθμίσεις σε ανταποδοτικό τέλος, διακυβέρνηση και εργασιακά.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Χρονο-κόφτης» στη Βουλή: Η συζήτηση Μητσοτάκη–Ανδρουλάκη σε μόλις 55 λεπτά

Η νέα διάταξη της Βουλής για αυτόματο κλείσιμο μικροφώνου μείωσε σε 55 λεπτά τη συζήτηση Μητσοτάκη–Ανδρουλάκη για την ακρίβεια, στέλνοντας, όπως είπε ο πρωθυπουργός, μήνυμα αυτοπειθαρχίας.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ακρίβεια κορυφαία προτεραιότητα, στόχος η αύξηση εισοδημάτων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε στη Βουλή ότι η ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες και πως η κυβέρνηση απαντά με μόνιμες αυξήσεις εισοδημάτων, ρεαλιστικά μέτρα και διαφάνεια στην αγορά.
Ελληνική Βουλή συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με τις ψήφους της ΝΔ εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για ευλογιά και στήριξη αγροτών

Η Βουλή ενέκρινε με τις ψήφους της ΝΔ το νομοσχέδιο για επείγουσες ρυθμίσεις στήριξης αγροτών και αντιμετώπισης της ευλογιάς, με έντονες αντιπαραθέσεις για αποζημιώσεις, εμβολιασμό και καθυστερήσεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ.
Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρακόπουλος: Δημοκρατική παιδεία και κίνδυνοι από social media για ανηλίκους

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος μίλησε σε μαθητές για τη σημασία της δημοκρατικής παιδείας, αλλά και για τους κινδύνους των social media, επισημαίνοντας ότι η τεχνολογία, παρά τα οφέλη της, μπορεί να οδηγήσει σε αποξένωση και έκθεση σε κινδύνους.