ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυριάκος Μητσοτάκης Helexpo
Φώτο: Ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ 2025. Credits: Kostantinos Tsakalidis/SOOC

Δημοσιεύτηκε το «πόθεν έσχες» του Κ. Μητσοτάκη και της Μ. Γκραμπόφσκι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε εισοδήματα 70.457 ευρώ, επενδύσεις άνω των 500.000 ευρώ, 26 ακίνητα και 11 λογαριασμούς, ενώ το 2022 είχε αγοράσει οικόπεδο και εμφάνιζε δανειακές οφειλές.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης των πολιτικών αρχηγών για το 2024 (χρήση 2023), με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να παρουσιάζει το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι.

Σύμφωνα με τη φετινή δήλωση, ο πρωθυπουργός εμφανίζει συνολικά εισοδήματα 70.457,39 ευρώ, εκ των οποίων 10.800 ευρώ προέρχονται από εκμετάλλευση ακινήτων, ενώ 59.475,97 ευρώ αντιστοιχούν στη βουλευτική αποζημίωση. 

Το επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο περιλαμβάνει μετοχές, ομόλογα, αμοιβαία κεφάλαια και ασφαλιστήρια συμβόλαια, συνολικής αξίας 508.859 ευρώ και 20.479 δολαρίων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί 11 τραπεζικούς λογαριασμούς, με τη μεγαλύτερη κατάθεση να ανέρχεται σε 97.449,82 ευρώ, ενώ οι υπόλοιποι εμφανίζουν μικρότερα ποσά. 

Παράλληλα, στην κατοχή του βρίσκονται 26 ακίνητα σε περιοχές όπως η Κρήτη, οι Κυκλάδες και η Ήπειρος, καθώς και δύο αυτοκίνητα, ενώ διατηρεί ποσοστό 75% στην εταιρεία «Κήρυκας Α.Ε.».

Σε σχέση με το πόθεν έσχες του 2023 (χρήση 2022), ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει εισοδήματα 81.369 ευρώ, εκ των οποίων 11.202 ευρώ προέρχονταν από ακίνητα. Τότε, οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ήταν δέκα, με τη μεγαλύτερη κατάθεση να ανέρχεται σε 848.049 ευρώ.

Το 2022, ο κ. Μητσοτάκης είχε προχωρήσει στην αγορά οικοπέδου 660 τ.μ. στο Ζαγόρι, καταβάλλοντας 74.558 ευρώ, ενώ η αντικειμενική αξία του ακινήτου ανερχόταν σε 10.405 ευρώ. Στο ίδιο έτος εμφανίζονται επίσης οφειλή 7.496 ευρώ από αρχικό δάνειο 35.700 ευρώ, καθώς και οφειλή 150.000 ευρώ από δάνειο που είχε λάβει από την Αλεξάνδρα Gourdain.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Νετανιάχου: Σοβαρές υποψίες για ξένη παρέμβαση στις εκλογές Ισραήλ

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Νετανιάχου ισχυρίζεται ότι υπάρχουν ενδείξεις ξένης παρέμβασης στις εκλογές του Ισραήλ με τεράστια ποσά, ενώ κατηγορεί την αντιπολίτευση για προσπάθεια συνεργασίας με τα αραβικά κόμματα.
Νίκος Ανδρουλάκης στο βήμα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο πρωθυπουργός αποφεύγει τη λογοδοσία απέναντι στον Ανδρουλάκη

Το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αποφυγή λογοδοσίας σχετικά με τα «δωράκια» στα funds και τον καλεί να απαντήσει στη Βουλή. Κάνει λόγο για επαναλαμβανόμενες επιθέσεις σε θεσμούς και συγκρίνει τη στάση του με την προηγούμενη διακυβέρνηση.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ειδήσεις από ραδιόφωνο και τηλεόραση

Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση θα διασφαλίσει το κράτος δικαίου. Ελληνοαμερικανοί συμμετέχουν στις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, ενώ τα κράτη-μέλη ΕΕ έχουν προθεσμία 6/11 για υποψηφιότητες στην ΕΚΤ.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Εθνικός στόχος η πολιτική αλλαγή με το ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση για έμφαση στην επικοινωνία και όχι στην ουσία της εξωτερικής πολιτικής, χαρακτηρίζοντας αποτυχία τη στάση της στο Τουρκολιβυκό Μνημόνιο και εξέφρασε ανησυχία για το καλώδιο με Κύπρο.
Κυριάκος Μητσοτάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η δύναμή μας είναι τα μέλη και τα στελέχη της παράταξης

Υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεδρίασε η εκτελεστική γραμματεία της ΝΔ, εστιάζοντας στη λειτουργία των οργάνων, την κινητοποίηση στελεχών και την οργάνωση ενόψει εκλογών 2027. "Η δύναμή μας είναι τα στελέχη," τόνισε ο πρωθυπουργός.
Μπενιαμίν Νετανιάχου
ΔΙΕΘΝΗ

Αραβικός ηγέτης ζητά συνεργασία αντιπολίτευσης κατά Νετανιάχου στο Ισραήλ

Ο Γιουσέφ Τζαμπαρίν, επικεφαλής της Ενοποιημένης Λίστας, δήλωσε πως η ισραηλινή αντιπολίτευση πρέπει να αποδεχθεί την πολιτική πραγματικότητα και να συνεργαστεί με τα αραβικά κόμματα για να απομακρύνει τον Νετανιάχου από την εξουσία.