ΓΔ: 2246.82 -2.26% Τζίρος: 240.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Χρήστος Δήμας στη Βουλή
Ο Χρήστος Δήμας μιλά στη Βουλή, παρουσιάζοντας επίσημη ομιλία για σημαντικό θέμα.

ΥΠΑ: Υπογράφηκαν οι πρώτες 80 προσλήψεις ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

Οι πρώτοι 80 ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην ΥΠΑ προσλαμβάνονται εντός του 2025, με νέες θέσεις να ακολουθούν το 2026, ενώ προχωρά ο μετασχηματισμός της υπηρεσίας σε ΝΠΔΔ.

Την υπογραφή των πρώτων 80 προσλήψεων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), από το σύνολο των 97 που προβλέπει ο ετήσιος προγραμματισμός για το 2025, ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας.

Οι νέοι ελεγκτές προέρχονται από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (προκήρυξη 2Γ/2024) και η πρόσληψή τους οριστικοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των δικαιολογητικών. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η ορκωμοσία τους, ώστε να ξεκινήσει η εκπαίδευσή τους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, το 2026 θα ακολουθήσει η πρόσληψη ακόμη 72 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από την ίδια δεξαμενή επιτυχόντων.

Παράλληλα, στο τελικό στάδιο βρίσκεται και η διαδικασία πρόσληψης 43 νέων επιστημόνων στον κλάδο ηλεκτρονικών ATSEP, με στόχο την ολοκλήρωση εντός του 2025. Για το 2026, προβλέπεται η πρόσληψη 28 υπαλλήλων παροχής πληροφοριών πτήσης αεροδρομίων (AFISO) για τα περιφερειακά αεροδρόμια, καθώς και επιπλέον 44 ηλεκτρονικών ATSEP.

Σε δήλωσή του με αφορμή την υπογραφή των σχετικών αποφάσεων, ο κ. Δήμας υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση εφαρμόζει απαρέγκλιτα τον προγραμματισμό της για την υποστήριξη των υπηρεσιών αεροναυτιλίας με προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, όπως οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι ηλεκτρονικοί»

Τονίζει επίσης ότι προχωρά ο διοικητικός μετασχηματισμός της ΥΠΑ με το νομοσχέδιο μετατροπής της σε ΝΠΔΔ, το οποίο βρίσκεται σε διαβούλευση, ενώ η ενίσχυση της διοικητικής αυτοτέλειας αποτελεί μέρος του Σχεδίου Δράσης που υλοποιείται σε συνεργασία με ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Στην τελική φάση η ανανέωση του στόλου λεωφορείων στην Αθήνα

Ο υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης,ανακοίνωσε την ένταξη ακόμη 205 νέων λεωφορείων στον στόλο της Αθήνας, ενώ έως το 2028 προβλέπεται η προμήθεια 617 επιπλέον οχημάτων για τις αστικές συγκοινωνίες.
Σταθμός ΗΣΑΠ Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκίνησε η δοκιμή του πρώτου από τους 14 ανακατασκευασμένους συρμούς της Γραμμής 1

Ο πρώτος πλήρως ανακατασκευασμένος συρμός της Γραμμής 1 παρουσιάστηκε, σηματοδοτώντας νέα εποχή για τον ΗΣΑΠ. Μέχρι το 2027 θα ανακατασκευαστούν 14 συρμοί, μειώνοντας τη συχνότητα των δρομολογίων στα 5 λεπτά.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης σταθμός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμφωνία ΕΕ για ενιαία ασφάλεια στους σιδηροδρόμους με πρωτοβουλία Κυρανάκη

Στο άτυπο συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της ΕΕ στη Λευκωσία, συζητήθηκε η ανάγκη για απλούστερες διαδικασίες πιστοποίησης σιδηροδρομικών συστημάτων όπως το ERTMS, κατόπιν πρωτοβουλίας του Κ. Κυρανάκη.
Απεργία ταξί Αθήνα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνεχίζεται η απεργία ταξί στην Αττική - Κανονικά τα ταξί στην περιφέρεια

Σε απεργία παραμένουν οι αυτοκινητιστές ταξί της Αττικής, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του Υπ. Μεταφορών. Συγκέντρωση οργανώνεται στις 10.30 π.μ. στη Λεωφόρο Αθηνών, ενώ πανελλαδικές κινητοποιήσεις προγραμματίζονται στη Βουλή.
Απεργία ταξί στο κέντρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πανελλαδική απεργία στα ταξί και αύριο, με καθολική συμμετοχή

Συνεχίζουν τις απεργίες τους οι οδηγοί ταξί και αύριο, Τετάρτη, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του Υπ. Μεταφορών. Οι κινήσεις εστιάζουν στα θέματα ηλεκτροκίνησης, ειδικών αδειών και ποινικού μητρώου. Κάλεσμα για συμμετοχή από ΠΟΕΙΑΤΑ.