ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Όλγα Κεφαλογιάννη βουλή
Η Όλγα Κεφαλογιάννη κατά τη διάρκεια ομιλίας της στη Βουλή των Ελλήνων.

Κεφαλογιάννη – Mkrtchyan: Συνεργασία της Ελλάδας και Αρμενίας στον τουρισμό

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και ο πρέσβης της Αρμενίας Tigran Mkrtchyan συμφώνησαν σε περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας στον τουρισμό.

Την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη επισκέφθηκε σήμερα ο πρέσβης της Αρμενίας στην Ελλάδα, Tigran Mkrtchyan και συζήτησαν τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα του τουρισμού.

Κατά την συνάντηση συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι κοινές προσπάθειες για την ενίσχυση των τουριστικών ροών μεταξύ των δύο χωρών, στην οποία θα συμβάλλει αναμφίβολα η βελτίωση της αεροπορικής συνδεσιμότητας Αθήνας και Ερεβάν, με πτήσεις σε καθημερινή βάση.

Ο Αρμένιος πρέσβης εξέφρασε στην υπουργό τις ευχαριστίες της χώρας του για τη διαχρονική συνδρομή της Ελλάδας στο πεδίο της τουριστικής εκπαίδευσης, από το 2005, όπου με τη βοήθεια της Ελλάδας ιδρύθηκε η πρώτη σχολή τουρισμού στην Αρμενία, καθώς και για την υποδοχή στην Ελλάδα, στο πλαίσιο αυτό, σπουδαστών του Αρμενο-Ελληνικού Κολλεγίου Τουρισμού, για την πραγματοποίηση πρακτικής άσκησης σε τουριστικές επιχειρήσεις του Ρεθύμνου, εφέτος το καλοκαίρι.

Η κ. Κεφαλογιάννη υπογράμμισε τη στενή συνεργασία Ελλάδας και Αρμενίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού και ευχαρίστησε την αρμενική πλευρά για τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του πρώην υπουργού Τουρισμού Θεοχάρη για τη θέση του γενικού γραμματέα του Οργανισμού.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν είναι η ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε ειδικές μορφές τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο αγροτικός, ο ιατρικός και ο οινικός τουρισμός. Επίσης η σύγκληση της Πρώτης Μεικτής Επιτροπής Τουρισμού στο άμεσο μέλλον, καθώς και η εξέταση της δυνατότητας ελληνικής συμμετοχής στο Παγκόσμιο Φόρουμ Επικοινωνίας για τον Τουρισμό, που διοργανώνει η Αρμενία στο Ερεβάν, στα τέλη του τρέχοντος μηνός, και στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που θα πραγματοποιηθεί στην αρμενική πρωτεύουσα, στις 21-23 Νοεμβρίου τρέχοντος έτους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εναέρια παραλία Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ιστορία του ελληνικού τουρισμού μέσα από τις αφίσες του ΕΟΤ

Οι τουριστικές αφίσες του ΕΟΤ, έργα τέχνης κορυφαίων καλλιτεχνών, προέβαλαν την Ελλάδα διεθνώς ως τόπο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού, διαμορφώνοντας τη σύγχρονη ταυτότητά της μέσα από δημιουργικότητα και έμπνευση.
Παραλία Μυλοπότας Ίος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ίος: Διεθνής αναγνώριση για τον εκσυγχρονισμό και τη διαφοροποίηση του νησιού

Το Euronews ξεχωρίζει την Ίο για το αυθεντικό της τοπίο, τον πολιτιστικό πλούτο με μνημεία όπως ο Σκάρκος και ο τάφος του Ομήρου, τη ζωντανή κοινωνική ζωή και την εντυπωσιακή παραδοσιακή αρχιτεκτονική της Χώρας.
Απόστολος Τζιτζικώστας πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζιτζικώστας: Ο άξονας Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας ενισχύει τη γεωπολιτική θέση

Ο Επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών και Τουρισμού, Απόστολος Τζιτζικώστας, επισκέφθηκε επίσημα τη Ρουμανία, συζητώντας για κρίσιμα έργα υποδομών και διασυνδεσιμότητας Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας με την ηγεσία της χώρας.
Γυναίκα σε τροπικό θέρετρο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελλάδα και Αλβανία ενισχύουν τη συνεργασία τους στον τουρισμό

Η FedHATTA και η Αλβανική Ομοσπονδία Τουρισμού υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας στην Αθήνα, με στόχο την ενίσχυση των τουριστικών σχέσεων Ελλάδας-Αλβανίας και την ανάδειξη κοινών δράσεων για αμοιβαίο όφελος.