ΓΔ: 2280.09 -1.11% Τζίρος: 305.68 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Πάνος Ρούτσι
Φώτο: Πάνος Ρούτσι, Credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεκτό το αίτημα Ρούτσι για τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του γιου του

Η Εισαγγελία Λάρισας έκανε δεκτό το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή και τοξικολογικές εξετάσεις στη σορό του γιου του, που έχασε τη ζωή του στα Τέμπη. Ο πατέρας, σε απεργία πείνας για 22η ημέρα, ζητά πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών του δυστυχήματος.

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας έκανε δεκτό στο σύνολό του το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για την εκταφή και τη διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων στη σορό του γιου του, Ντένις, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. 

Ο πατέρας του, Πάνος Ρούτσι συνεχίζει για 22η ημέρα, απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών κάτω από τις οποίες σκοτώθηκε το παιδί του.

Αρχικά, οι δικαστικές αρχές είχαν εγκρίνει μόνο την εκταφή και την πραγματοποίηση εξετάσεων DNA για την ταυτοποίηση της σορού. 

Ωστόσο, ο Πάνος Ρούτσι χαρακτήρισε την απόφαση ελλιπή, επιμένοντας πως το ζήτημα δεν περιορίζεται στην ταυτότητα του γιου του αλλά αφορά την πλήρη διερεύνηση των αιτιών θανάτου. 

Η νέα απόφαση της εισαγγελίας ικανοποιεί πλήρως το αίτημά του, επιτρέποντας και τη διενέργεια τοξικολογικών αναλύσεων, οι οποίες αναμένεται να δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα που έχουν μείνει αναπάντητα.

Δικαστικές πηγές διευκρινίζουν ότι η διαδικασία αυτή δεν συνεπάγεται επανεκκίνηση της ανακριτικής διαδικασίας για το δυστύχημα των Τεμπών, ενώ αναμένεται εντός της ημέρας να οριστεί η ημερομηνία έναρξης της δίκης.

 Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα ενσωματωθούν σε ξεχωριστή δικογραφία, η οποία θα λειτουργήσει συμπληρωματικά στην υπάρχουσα ποινική διαδικασία.

Η πολύμηνη μάχη του Πάνου Ρούτσι έχει προκαλέσει έντονη κοινωνική και πολιτική απήχηση. 

Το πρωί της Δευτέρας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρέθηκε στο πλευρό του, λίγη ώρα πριν από τον αγιασμό για την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα του για δικαιοσύνη.

Στήριξη στο αίτημά του εξέφρασαν με δηλώσεις τους και οι Υπουργοί Άμυνας, Ν. Δένδιας και Υγείας, Α. Γεωργιάδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χέρι σε κάλπη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε δίκη τα πολιτικά πρόσωπα εντός 3 μηνών μετά την άδεια της Βουλής

Νέα τροπολογία του υπουργού Δικαιοσύνης προβλέπει πως οι ποινικές υποθέσεις πολιτικών προσώπων θα οδηγούνται σε δίκη εντός τριμήνου, με ταχύτερη ανάκριση από εφέτη ανακριτή που ορίζεται από την Ολομέλεια του Εφετείου.
Συνεδρίαση κοινοβουλίου Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετική γνωμοδότηση για τον διορισμό του Ν. Μιχαλόπουλου στην Αρχή

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον διορισμό του δρ. Μιχαλόπουλου ως μέλους της Αρχής για τη νομιμοποίηση εσόδων. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, κατά τα περισσότερα κόμματα, ενώ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».
Ολομέλεια Βουλής Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή το Πρωτόκολλο κατά της τρομοκρατίας για κύρωση

Κατατέθηκε στη Βουλή το Πρωτόκολλο αλλαγής της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την καταστολή της τρομοκρατίας. Αν και το ελληνικό δίκαιο καλύπτει ήδη τις διατάξεις, απαιτείται τυπική κύρωση για πλήρη εναρμόνιση με το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Σταύρος Παπασταύρου στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στ. Παπασταύρου: Η δικαιοσύνη δεν μπορεί να λειτουργεί «α λα κάρτ»

Ο Σταύρος Παπασταύρου τόνισε στη Βουλή πως η δικαιοσύνη δεν μπορεί να εφαρμόζεται «α λα κάρτ», απαντώντας στην κριτική Ανδρουλάκη. Επισήμανε πως η υπέρμετρη τοξικότητα και οι καταγγελίες δεν αποτελούν υπεύθυνη πολιτική στάση.
Δημήτρης Μαρκόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Μαρκόπουλος: Επικίνδυνη η αμφισβήτηση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης

Ο Δ. Μαρκόπουλος τόνισε πως η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και απέρριψε αιχμές της αντιπολίτευσης περί χειραγώγησής της στην υπόθεση υποκλοπών. Είπε ότι η διάκριση εξουσιών πρέπει να τηρείται και απέρριψε ως "δυστοπικές" σχετικές αναφορές.