ΓΔ: 2481.33 0.88% Τζίρος: 336.83 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Θανάσης Κοντογεώργης πορτρέτο
Φώτο: SOOC

Κοντογεώργης: Διαφάνεια και σοβαρότητα σε ΟΠΕΚΕΠΕ και εξωτερική πολιτική

Ο υφυπουργός Θανάσης Κοντογεώργης, μιλώντας στην ΕΡΤnews, τόνισε την ανάγκη διαφάνειας στον ΟΠΕΚΕΠΕ, νηφαλιότητας στα εθνικά θέματα και στήριξης των πολιτών απέναντι στην ακρίβεια.

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΕΡΤnews radio 105,8 παραχώρησε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, αναφερόμενος σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, τις εξελίξεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ, τις τάσεις των δημοσκοπήσεων και την πρόσφατη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Ειδικότερα, σχετικά με τη συνεδρίαση της Βουλής για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, ο κ. Κοντογεώργης επεσήμανε ότι το κλίμα στις ενημερώσεις του υπουργού Εξωτερικών με τους αρχηγούς των κομμάτων έχει βελτιωθεί. 

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «η εικόνα, χθες, στη Βουλή δεν ήταν η καλύτερη», καθώς παρατηρήθηκαν δηλώσεις της αντιπολίτευσης που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, η δημόσια αντιπαράθεση σε τέτοια ζητήματα θα πρέπει να περιορίζεται, χωρίς να αποκλείεται η κριτική, η οποία είναι θεμιτή.

Αναφερόμενος στο επεισόδιο μεταξύ του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου και του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Καιρίδη, ο κ. Κοντογεώργης χαρακτήρισε τον δεύτερο ως «σοβαρό άνθρωπο με τεχνοκρατικό και πολιτικό λόγο»

Παράλληλα, τόνισε ότι η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις με σοβαρότητα και ψυχραιμία, αποφεύγοντας την όξυνση και τον διαιρετικό λόγο που προωθούν οι λαϊκιστές.

Σε ό,τι αφορά τον ΟΠΕΚΕΠΕ, ο υφυπουργός έκανε λόγο για σοβαρό ζήτημα που καλείται να διαχειριστεί η κυβέρνηση, επισημαίνοντας την ανάγκη απόλυτης διαφάνειας τόσο από το πολιτικό σύστημα όσο και από τον αγροτικό κόσμο. 

Όπως δήλωσε, στόχος είναι οι ενισχύσεις να κατευθύνονται σε πραγματικούς αγρότες. Αναφέρθηκε επίσης στη συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αποφυγή προστίμων και στην πρόθεση να προχωρήσουν πληρωμές εντός Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, καλύπτοντας τόσο εκκρεμείς αποζημιώσεις όσο και επιδοτήσεις.

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Κοντογεώργης σημείωσε πως τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους αναδεικνύουν τα βασικά πεδία στα οποία πρέπει να εστιάσει η κυβέρνηση, όπως τα εισοδήματα, η ακρίβεια, η παιδεία, η διαφάνεια και η καταπολέμηση της διαφθοράς. 

Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη παροχής μιας αισιόδοξης και ρεαλιστικής προοπτικής, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και όσους νιώθουν απομακρυσμένοι από την πολιτική ζωή.

Σε ερώτηση για την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο υφυπουργός απέφυγε να σχολιάσει, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα των πρώην πρωθυπουργών να τοποθετούνται στα δημόσια ζητήματα.

 Τόνισε, ωστόσο, ότι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα απαιτεί συνέπεια και ουσιαστικό έργο, ενώ κατηγόρησε τμήμα της αντιπολίτευσης για δημιουργία τεχνητής πόλωσης.

Κλείνοντας, ο κ. Κοντογεώργης αναφέρθηκε στην «έξαλλη αντιπολίτευση», που, όπως είπε, επιτίθεται ευθέως στους θεσμούς, τη δικαιοσύνη και το πολιτικό σύστημα. Επισήμανε, τέλος, ότι η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση δεν διεκδικούν το προνόμιο του ορθού λόγου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Διερευνώνται 2.900 υποθέσεις ΟΠΕΚΕΠΕ, 1.151 διώξεις

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη την κυβέρνηση και την ΑΑΔΕ για την έγκαιρη πληρωμή 617 εκατ. ευρώ σε 530.000 αγρότες, υπερβαίνοντας τον στόχο. Τόνισε πως η μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ πέτυχε, παρά τις δυσκολίες.
Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες Μελά και Ρέππα στη δίκη του ΟΠΕΚΕΠΕ

Αρνούμενοι τις κατηγορίες, απολογήθηκαν ενώπιον του δικαστηρίου ο πρώην επικεφαλής του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Μελάς και η Αθανασία Ρέππα. Η δίκη, που αφορά σοβαρά αδικήματα, πλησιάζει στην τελική της φάση.
ΟΠΕΚΕΠΕ πινακίδα γραφείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ένοχοι 57 από 58 Κρητικοί αγρότες για ψευδείς δηλώσεις στην Καστοριά

Το τριμελές πλημμελειοδικείο έκρινε ενόχους 57 από τους 58 Κρητικούς αγρότες για ψευδείς δηλώσεις εκτάσεων στη Βόρεια Ελλάδα και παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Μία γυναίκα αθωώθηκε, επιστρέφοντας τα χρήματα.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Ξανθόπουλος: Το ασυμβίβαστο βουλευτή-υπουργού πλήττει τη λαϊκή κυριαρχία

Ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση λόγω σκανδάλων υποκλοπών και διαρροής προσωπικών δεδομένων. Κατέκρινε τις προτάσεις για τα ασυμβίβαστα, θεωρώντας τις επιζήμιες για τη λαϊκή κυριαρχία.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Παντού σκάνδαλα με την ανοχή ή καθοδήγηση της κυβέρνησης

Ο Κώστας Τσουκαλάς τόνισε ότι σκάνδαλα και χαμηλή παραγωγικότητα χαρακτηρίζουν τη χώρα, καλώντας σε πολιτική αλλαγή. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για σπατάλη και απευθείας αναθέσεις και υπεραμύνθηκε των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ.