ΓΔ: 2299.87 3.17% Τζίρος: 441.11 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Γιάννης Κεφαλογιάννης σε ομιλία
Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης συζητά θέματα μεταφορών σε συνέδριο στους Δελφούς.

Κεφαλογιάννης: Το «ΟΧΙ» του 1940 συμβολίζει την αντίσταση στη σκλαβιά

Το μήνυμα του υπουργού Κλιματικής Κρίσης, Γιάννη Κεφαλογιάννη, για την 28η Οκτωβρίου, τονίζει τη σημασία της ενότητας, της πίστης στις αξίες της ελευθερίας και της αλληλεγγύης και υπενθυμίζει τη διαχρονική αξία της επετείου.

Το διαχρονικό μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου παραμένει επίκαιρο, υπογραμμίζει ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης, σε δήλωσή του με αφορμή την εθνική επέτειο. Όπως σημειώνει, η ημέρα αυτή αποτελεί υπενθύμιση της ανάγκης για ενότητα, πίστη στις δυνάμεις μας και αφοσίωση στη Δημοκρατία και την Πατρίδα.

Στο μήνυμά του, ο κ. Κεφαλογιάννης επισημαίνει ότι η 28η Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής μνήμης και υπερηφάνειας, καθώς ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε στον φασισμό και την τυραννία. Τονίζει ότι η ελευθερία και η εθνική αξιοπρέπεια παραμένουν αδιαπραγμάτευτες αξίες για τη χώρα.

Το «ΟΧΙ» του 1940 συμβολίζει την άρνηση της Ελλάδας απέναντι στη σκλαβιά, τον φασισμό και την υποδούλωση. Σύμφωνα με τον υπουργό, αποτελεί έκφραση της εθνικής ψυχής και διαχρονική υπενθύμιση ότι η ελευθερία κατακτάται με θάρρος, ενότητα και προσήλωση στα ιδανικά του έθνους.

Ο κ. Κεφαλογιάννης αποτίει φόρο τιμής στους ήρωες που αγωνίστηκαν στα βουνά της Πίνδου, στις γυναίκες που στάθηκαν στο πλευρό τους και σε όσους θυσιάστηκαν για την ελευθερία. Το παράδειγμά τους λειτουργεί ως διαρκής παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές.

Κλείνοντας, ο υπουργός καλεί σε έμπνευση από την Ιστορία και μεταλαμπάδευση των αξιών στις νέες γενιές, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα διαθέτει ένδοξο παρελθόν, ισχυρό παρόν και μέλλον αντάξιο ενός λαού που γνωρίζει να αγωνίζεται, να ενώνεται και να προοδεύει με περηφάνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άγαλμα Θεάς Δικαιοσύνης
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβυος κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στο ΔΠΔ της Χάγης

Ο Λίβυος Χαλίντ Μοχάμεντ Αλί ελ Χίσρι, κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, μεταφέρθηκε από τη Γερμανία στη Χάγη για να δικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Η δίκη του αναμένεται να αρχίσει στο τέλος του 2026.
Κτίριο ΟΑΣΘ Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεύθεροι χωρίς όρους οι πρώην διοικητές ΟΑΣΘ για τα έσοδα απόσυρσης

Πρώην μέλη διοικήσεων του ΟΑΣΘ απολογούνται για απάτη σχετικά με έσοδα από παλιά λεωφορεία που δεν καταχωρήθηκαν σωστά, προκαλώντας ζημία στο Δημόσιο. Έχουν ήδη απολογηθεί πέντε άτομα που αφέθηκαν ελεύθερα.
Αστυνομικός σε διαδήλωση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Δευτέρα η απολογία 54χρονου και συζύγου, άσκηση διώξεων

Προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα το μεσημέρι έλαβαν ο 54χρονος που πυροβόλησε στον 21χρονο στην Αμμουδάρα και η 56χρονη σύζυγός του. Αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες για ανθρωποκτονία, συνέργεια και οπλοχρησία.
Συνεδρίαση κοινοβουλίου Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θετική γνωμοδότηση για τον διορισμό του Ν. Μιχαλόπουλου στην Αρχή

Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον διορισμό του δρ. Μιχαλόπουλου ως μέλους της Αρχής για τη νομιμοποίηση εσόδων. Υπέρ ψήφισε η ΝΔ, κατά τα περισσότερα κόμματα, ενώ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών».
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Νίκη»: Ζητά ανεξαρτησία στη διαδικασία διορισμού δικαστικής ηγεσίας

Η «Νίκη» ζητά να αποσυνδεθεί η επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης από την εκάστοτε κυβέρνηση, τονίζοντας τη διαχρονική ανάγκη για θεσμικές αλλαγές και ανεξαρτησία, με αφορμή και τις επικρίσεις κατά του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.
Σφύρα δικαστηρίου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Η οικογένεια του 21χρονου ζούσε υπό φόβο και απειλές από τον δράστη

Η οικογένεια του 21χρονου ζούσε υπό συνεχή απειλή και φόβο από τον 54χρονο δράστη, σύμφωνα με τη δικηγόρο της Αλεξάνδρα Σπανάκη. Τώρα επικεντρώνονται στη διαχείριση της απώλειας, ενώ θα ακολουθήσουν τις νόμιμες διαδικασίες.