ΓΔ: 2421.69 1.06% Τζίρος: 313.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Σφυρί δικαιοσύνης δικαστηρίου

Συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής με απολογίες Παππά, Κασιδιάρη και Λαγού

Στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απολογήθηκε ο Χρήστος Παππάς, αρνούμενος κάθε σχέση με εγκληματική οργάνωση και χαρακτηρίζοντας τη δίκη «πολιτικά υποκινούμενη».

Συνεχίζεται η δίκη σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, με τις απολογίες καταδικασμένων ως μελών της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης, σύμφωνα με όσα διαδραματίστηκαν στη σημερινή ακροαματική διαδικασία.

Στο εδώλιο βρέθηκαν οι Χρήστος Παππάς, Ηλίας Κασιδιάρης και Γιάννης Λαγός, με τον Χρήστο Παππά να απολογείται πρώτος. Ο Παππάς, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση ή υιοθέτηση ακραίας ιδεολογίας.

Ο Παππάς, που θεωρείται υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, χαρακτήρισε «γελοιότητα» την ιδιότητα αυτή, αποδίδοντας τις σχετικές φωτογραφίες με ναζιστικά σύμβολα στη νεανική του ηλικία και σε τότε ιδεολογικές αναζητήσεις. Επισήμανε ότι οι κατηγορίες που του αποδόθηκαν του στοίχισαν σημαντικά, ενώ σχολίασε πως η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών εντάσσεται στα προσωπικά του δεδομένα.

Αναφερόμενος στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την ημέρα της πρωτόδικης απόφασης, υποστήριξε ότι η μαζική παρουσία πολιτών ενδέχεται να επηρέασε τη Δικαιοσύνη. Δήλωσε ότι «σέβομαι τη Δικαιοσύνη αλλά δεν σέβομαι τη λαϊκή Δικαιοσύνη και το νόμο του Λιντς».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι τα μέσα ενημέρωσης προβάλλουν μόνο θέματα εις βάρος του, ενώ συνέδεσε τη δίωξή του με πολιτικές σκοπιμότητες, σημειώνοντας πως «κόβαμε ποσοστά από το κυβερνών κόμμα» και απέδωσε την κατηγορία σε εντολές της εκτελεστικής εξουσίας προς τη δικαστική.

Στην απολογία του προς το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ο Παππάς δήλωσε πως δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να τον ενοχοποιεί, αναφερόμενος και στη δολοφονία Φύσσα, υπογραμμίζοντας πως δεν είχε καμία σχέση με τα πρόσωπα ή τα γεγονότα της υπόθεσης. Τόνισε πως η στέρηση της ζωής αποτελεί ύψιστο αμάρτημα και κάλεσε τους δικαστές να κρίνουν με επιστημονικά κριτήρια.

Κατά την εξέτασή του από την πρόεδρο του δικαστηρίου, χαρακτήρισε τη δολοφονία Φύσσα ως «θείο δώρο» για την τότε κυβέρνηση.

Η διαδικασία συνεχίζεται με τις απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ναυπηγεία Χαλκίδας
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ναυπηγεία Χαλκίδας: Επένδυση 35 εκατ. για δεξαμενή Panamax και μεγάλα έργα

Τα Ναυπηγεία Χαλκίδας επενδύουν 35 εκατ. ευρώ σε νέα πλωτή δεξαμενή τύπου Panamax, στοχεύοντας σε αναβάθμιση υποδομών και ενίσχυση της θέσης τους στην Ανατολική Μεσόγειο. Η δεξαμενή θα λειτουργεί έως το τέλος του 2026.
Κυριάκος Μητσοτάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Ρόδο σήμερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στη Ρόδο για προγραμματισμένη επίσκεψη. Θα μεταβεί στο Παλιό Νοσοκομείο και στο λιμάνι, ενώ στη συνέχεια θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με φορείς του τουρισμού στην Περιφέρεια.
Ιωάννης Ανδριανός εργαστήριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιάννης Ανδριανός: Η χώρα χρειάζεται νέο παραγωγικό μοντέλο

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Ανδριανός, σε εκδήλωση για το κόστος τροφίμων, επισήμανε πως οι τιμές και η επισιτιστική ασφάλεια επηρεάζουν νοικοκυριά και παραγωγούς, αναφερόμενος στις προκλήσεις και τις αυξήσεις κόστους παραγωγής
Αεροπλάνο στον ουρανό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας: Ευθύνες στην ΥΠΑ για τις καθυστερήσεις

Η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας κατηγορεί τη διοίκηση της ΥΠΑ για καθυστερήσεις και ταλαιπωρία επιβατών, υποστηρίζοντας ότι αυτή θα είχε αποφευχθεί αν η ΥΠΑ είχε ανταποκριθεί έγκαιρα στις υποχρεώσεις της.
Θάνος Πλεύρης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλεύρης: Φύλαξη συνόρων και επιστροφές στο επίκεντρο της ΕΕ

Στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μετανάστευσης της ΕΕ στη Λευκωσία, η Ελλάδα τόνισε την ανάγκη φύλαξης των συνόρων, επίσπευσης των ασύλων και αύξησης επιστροφών, με έμφαση σε μετρήσιμα αποτελέσματα από το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο.