ΓΔ: 2074.42 -5.75% Τζίρος: 680.20 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Γιώργος Γεραπετρίτης
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης με κοστούμι έξω από δημόσιο κτήριο, σε επίσημη εμφάνιση.

Ο Γ. Γεραπετρίτης συναντήθηκε με την Βρετανίδα ΥΠΕΞ Υβέτ Κούπερ

Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε στη Μανάμα με τη Βρετανίδα ομόλογό του Ίβετ Κούπερ. Συζήτησαν για διμερείς σχέσεις, άμυνα, μετανάστευση και τις σχέσεις ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, πραγματοποίησε συνάντηση στη Μανάμα του Μπαχρέιν με την Υπουργό Εξωτερικών, Κοινοπολιτείας και Ανάπτυξης του Ηνωμένου Βασιλείου, Υβέτ Κούπερ.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και οι τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε ζητήματα άμυνας, στη διαχείριση της μετανάστευσης και στις σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ηνωμένου Βασιλείου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Εξωτερικών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Καμία εμπλοκή σε επιχειρήσεις κατά του Ιράν, διαρκής στήριξη Κύπρου

Η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Λάνα Ζωχιού τόνισε πως η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις κατά του Ιράν, ενώ υπογράμμισε την πάγια στήριξη προς την Κύπρο και τη δέσμευση στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Δεν συμμετέχουμε σε επιχειρήσεις κατά Ιράν, σταθερή στήριξη στην Κύπρο

Η Λάνα Ζωχιού τόνισε ότι η Ελλάδα δεν συμμετέχει σε επιχειρήσεις κατά του Ιράν, στηρίζει σταθερά την Κύπρο και λαμβάνει προληπτικά μέτρα, διαβεβαιώνοντας πως δεν υπάρχει σοβαρό θέμα ασφάλειας για τη χώρα.
Γιώργος Γεραπετρίτης στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη Γ. Γεραπετρίτη με επικεφαλής διπλωματικών αποστολών σε Μέση Ανατολή

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη με επικεφαλής Πρεσβειών και Προξενείων στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή, εστιάζοντας στην ασφάλεια των Ελλήνων και τις διαδικασίες επιστροφής τους όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες.
Υπουργείο Εξωτερικών Ελλάδα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Στενή παρακολούθηση και ανησυχία για τα γεγονότα σε Ιράν και Μ. Ανατολή

Η κυβέρνηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή. Ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων για συνδρομή σε πολίτες. Σύσταση για προσοχή και επαφή με τις ελληνικές διπλωματικές αποστολές.