ΓΔ: 2623.91 -0.18% Τζίρος: 315.71 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Οθόνη με το λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ανεξέλεγκτες αυξήσεις έως 25% στα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση για αδράνεια απέναντι στις αυξήσεις έως 25% στα «πράσινα» τιμολόγια ρεύματος και ζητά μέτρα κατά της κερδοσκοπίας και επιστροφή της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο.

Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι οι τιμές στα "πράσινα" τιμολόγια ρεύματος για τον Νοέμβριο σημειώνουν σημαντική άνοδο, με τις αυξήσεις από τους παρόχους να κυμαίνονται από 6,7% έως και 25%. 

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι καταναλωτές καλούνται να αντιμετωπίσουν για ακόμη μία φορά αυξημένο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παραμένει αδρανής απέναντι στις εξελίξεις στην αγορά ενέργειας, σχολιάζοντας πως είναι «πολύ απασχολημένη με τα γαλάζια σκάνδαλα και το κλείσιμο των ταχυδρομείων για να ασχοληθεί». 

Το κόμμα ζητά να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κερδοσκοπίας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και να τεθεί τέλος στη δράση των καρτέλ.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπενθυμίζει τα κέρδη ύψους 1,8 δισ. ευρώ που κατέγραψε η ΔΕΗ το 2024, τονίζοντας την ανάγκη για αυστηρό έλεγχο των τιμών και την επιστροφή της ΔΕΗ υπό δημόσιο έλεγχο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλεκτρική διασύνδεση ΑΔΜΗΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάντζος-Παρασύρης: Απαιτείται δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για κρίσιμο έργο

Το ΠΑΣΟΚ ζητά από την κυβέρνηση δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου, τονίζοντας τη σημασία του έργου για την ενεργειακή ασφάλεια και τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί.
Πορτογαλική Βουλή κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Φόρος στα υπερκέρδη εταιρειών ενέργειας προωθεί η κυβέρνηση

Η Πορτογαλική κυβέρνηση ενέκρινε φόρο στα υπερκέρδη πετρελαϊκών εταιρειών για το 2026, με στόχο τη στήριξη νοικοκυριών και επενδύσεων στην πράσινη οικονομία, μετά από παρόμοια πρόταση και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
λογαριασμός ρεύματος και χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Μείωση φόρων στο ρεύμα υπόσχεται ο νέος πρωθυπουργός

Η νέα βρετανική κυβέρνηση θα καταργήσει τον ΦΠΑ στους λογαριασμούς ρεύματος από 1η Οκτωβρίου, χρηματοδοτώντας το μέτρο μέσω της ακύρωσης του σχεδίου εθνικής ψηφιακής ταυτότητας, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Φάμελλος: Καταγγελία αισχροκέρδειας στα διυλιστήρια στη Βουλή

Ο Σωκράτης Φάμελλος κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι καλύπτει την αισχροκέρδεια στα καύσιμα και τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων, χωρίς να λαμβάνει ουσιαστικά μέτρα μείωσης των τιμών.
Τράμπ, Ερντογάν
ΕΠΙΜΟΝΟΣ ΚΗΠΟΥΡΟΣ

Έρχεται(;) μεγάλο deal στις τράπεζες, η Αθήνα και η «χημεία» Τραμπ-Ερντογάν

Πληθαίνουν οι «φωνές» για deal στις τράπεζες, ανησυχία στην Αθήνα από το θερμό κλίμα Τραμπ - Ερντογάν, ο παράγοντας Ισραήλ, φόβοι για πλεόνασμα πετρελαίου, τα πλαστικά και η Κίνα.