ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
Φώτο: ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Ψευδείς οι ισχυρισμοί της ΝΔ, όλα έγιναν επί Αυγενάκη

Πηγές του ΠΑΣΟΚ διαψεύδουν κατηγορηματικά τα περί fake news, τονίζοντας ότι οι πληρωμές δεσμευμένων ΑΦΜ και η ενίσχυση του τεχνικού συμβούλου έγιναν μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Πηγές του ΠΑΣΟΚ διαψεύδουν κατηγορηματικά την ύπαρξη fake news από την πλευρά τους, απαντώντας σε σχετικές αναφορές πηγών της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γεωργαντάς είχε δηλώσει ότι μέσω του gov.gr επιτεύχθηκε διαφάνεια και περιορισμός στην κατανομή του Εθνικού Αποθέματος το 2022, με τις κατανομές να είναι "20 φορές λιγότερες σε σχέση με το 2020". 

Επιπλέον, ο ίδιος δέσμευσε 2.021 ΑΦΜ για έλεγχο, προκειμένου να προσκομιστούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά χρήσης ιδιωτικών βοσκοτόπων. Από αυτούς, μόνο 91 προσκόμισαν τα δικαιολογητικά που απαιτούνταν για πληρωμή, ενώ οι υπόλοιποι δεν μπορούσαν να αποδεσμευτούν ή να πληρωθούν.

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι ο κ. Αυγενάκης παραδέχθηκε πως η πλειοψηφία των δεσμευμένων πληρώθηκαν αφού ανέλαβε τα καθήκοντά του επί προεδρίας Μπαμπασίδη, γεγονός που, κατά τις ίδιες πηγές, δεν χρειάζεται περαιτέρω εξηγήσεις. 

Παράλληλα, τονίζεται ότι το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες του τεχνικού συμβούλου και του συντονιστή των ΚΥΔ, οι οποίοι επανήλθαν ενισχυμένοι μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον κ. Αυγενάκη στο ΥΠΑΑΤ.

Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι «Δεν υπάρχουν fake news από το ΠΑΣΟΚ» και χαρακτηρίζουν ως fake news τους ισχυρισμούς περί στήριξης του gov.gr και πληρωμής των δεσμευμένων μετά από ελέγχους, ιδιαίτερα μετά τις αποκαλύψεις για το "κράτημα" καταγγελιών για οκτώ μήνες από τους Αυγενάκη και Ζερβό.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιώργος Γεωργαντάς Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργαντάς: Συνεχίζεται απρόσκοπτα η μεταφορά υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ στο gov.gr

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Γεωργαντάς διαβεβαίωσε ότι η μεταφορά των εφαρμογών και υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ στο gov.gr προχωρά κανονικά, με στόχο τη διαφάνεια και τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό.
Γυναίκα σε εκδήλωση ΝΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συρεγγέλα: ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζουν νομοσχέδιο με κοινωνική συμφωνία

Η Μαρία Συρεγγέλα τόνισε στη Βουλή τη σημασία του μέτρου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ασκώντας κριτική σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επειδή καταψήφισαν νομοσχέδιο που προέκυψε με σύμφωνη γνώμη όλων των Κοινωνικών Εταίρων.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στη Βουλή για προγράμματα κατάρτισης ανέργων της ΕΕ

Έντονη αντιπαράθεση στη Βουλή ανάμεσα σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Εθνική Κοινωνική Συμφωνία. Αιχμές για προγράμματα κατάρτισης της ΕΕ και πολιτικό πολιτισμό.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολομέλεια Βουλής: Εγκρίθηκαν τα πρωτόκολλα στρατιωτικής εκπαίδευσης Ελλάδας-Αιγύπτου

Η Βουλή ενέκρινε δύο πρωτόκολλα στρατιωτικής εκπαίδευσης Ελλάδας-Αιγύπτου. Υπέρ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, κατά ΚΚΕ, Νέα Αριστερά, Πλεύση· «παρών» Ελληνική Λύση, Νίκη. Ο υφυπουργός τόνισε το στρατηγικό όφελος και την ασφάλεια δεδομένων.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Επικοινωνιακός αντιπερισπασμός» η Εξεταστική Επιτροπή

Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει πρόωρο κλείσιμο της Εξεταστικής για τον ΟΠΕΚΕΠΕ από την πλειοψηφία, με άρνηση κλήτευσης κρίσιμων μαρτύρων. Κάνει λόγο για συγκάλυψη και ευθύνες που παραγράφονται, ζητώντας πλήρη διαλεύκανση.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Αντιδράσεις για τη στήριξη της κυβέρνησης στις δηλώσεις Αλεξοπούλου

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καταγγέλλει την κυβέρνηση για υπεράσπιση των δηλώσεων της Χρ. Αλεξοπούλου περί «τζάμπα», κάνοντας λόγο για ειρωνεία απέναντι σε χαμηλόμισθους και απώλεια μέτρου από τη ΝΔ.