ΓΔ: 2256.21 -1.00% Τζίρος: 223.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:19:43
Ιωάννης Ανδριανός εργαστήριο
Φώτο: Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Ανδριανός, Credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίσκεψη Ανδριανού στη Δράμα για τοπική ανάπτυξη και αγροτικά ζητήματα

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Ανδριανός επισκέφθηκε τη Δράμα, συμμετέχοντας σε διαβούλευση για τοπικά έργα και συναντήσεις με αγρότες για τη μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Ανδριανός, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στη Δράμα την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025, στο πλαίσιο κυβερνητικού κλιμακίου που συντονίστηκε από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη.

Στο κυβερνητικό κλιμάκιο συμμετείχαν επίσης ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Κώστας Γκιουλέκας, ο Υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο Βουλευτής Δράμας της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Κυριαζίδης, καθώς και Γενικοί και Ειδικοί Γραμματείς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, το κλιμάκιο συμμετείχε σε Ανοιχτή Διαβούλευση για το Τοπικό Σχέδιο Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας. Παρουσιάστηκαν σημαντικά αναπτυξιακά έργα που υλοποιούνται ή δρομολογούνται σε συνεργασία με τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τοπικούς φορείς.

Συζητήθηκαν προτεραιότητες στους τομείς της πρωτογενούς παραγωγής, της άρδευσης, του πολιτισμού, του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας. Ο κ. Ανδριανός ενημέρωσε τους τοπικούς παράγοντες για ειδικά ζητήματα που αφορούν την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής.

Στο περιθώριο των εργασιών, ο Υφυπουργός συναντήθηκε με θεσμικούς εκπροσώπους, όπως ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης, ο Δήμαρχος Δράμας, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Μιχάλης Μουρβετίδης, ο Δήμαρχος Παρανεστίου, Αναστάσιος Καγιάογλου και άλλοι τοπικοί παράγοντες.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους αγροτών, όπου ο κ. Ανδριανός παρείχε αναλυτική ενημέρωση και απάντησε σε ερωτήματα σχετικά με τη μεταρρύθμιση του ΟΠΕΚΕΠΕ. Τόνισε τη σημασία της θεσμικής θωράκισης του συστήματος πληρωμών για διαφάνεια, δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα, καθώς και τη στήριξη των έντιμων παραγωγών.

Διευκρίνισε ότι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές αποδίδονται στους απαραίτητους ελέγχους και στις διασταυρώσεις στοιχείων. Στο τραπέζι βρέθηκε και η στρατηγική αντιμετώπισης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων, με τον Υφυπουργό να επισημαίνει την επιστημονικά τεκμηριωμένη προσέγγιση για τη διασφάλιση του μέλλοντος της κτηνοτροφίας και την προστασία προϊόντων όπως η φέτα.

Το απόγευμα, ο κ. Ανδριανός, μαζί με τον κ. Κοντογεώργη, τον κ. Κυριαζίδη και τον Δήμαρχο Παρανεστίου, επισκέφθηκαν την τοπική κοινότητα Αδριανής, όπου συνομίλησαν με αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φρέσκα λαχανικά φρούτα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λήγει τον Φεβρουάριο η προθεσμία για το Μητρώο Εμπόρων Οπωροκηπευτικών

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ενημερώνει ότι λήγει η προθεσμία για ανανέωση εγγραφής στο Μητρώο Νωπών Οπωροκηπευτικών. Δόθηκε παράταση έως 20 Φεβρουαρίου 2026 για τους εμπόρους και έως 27 Φεβρουαρίου 2026 για τους παραγωγούς.
Ακτινίδιο σε ξύλο κοπής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξαγωγές ελληνικού ακτινιδίου ξεκινούν και στo Βιετνάμ

Η αγορά του Βιετνάμ ανοίγει για το ελληνικό ακτινίδιο, μετά από πολυετείς διαπραγματεύσεις των φυτοϋγειονομικών υπηρεσιών. Το ΥΠΑΑΤ τονίζει ότι πρόκειται για σημαντικό βήμα στην εξωστρέφεια της ελληνικής γεωργίας.
Ομιλία σε συνέδριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η 12η Ετήσια Συνάντηση MED-Amin έγινε στη Θεσσαλονίκη με 12 χώρες

Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη η 12η Ετήσια Συνάντηση του MED-Amin με συμμετοχή 12 μεσογειακών χωρών, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας και της έγκαιρης ανταλλαγής δεδομένων για αγορές αγροτικών προϊόντων και επισιτιστική ασφάλεια.
Δοκιμαστικός σωλήνας MPOX
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΕΕΔΕΕ: Νεότερα στοιχεία για την εξέλιξη της ευλογιάς στην Ελλάδα

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και η ΕΕΕΔΕΕ ανακοίνωσαν πως από τον Αύγουστο 2024 έως 8 Φεβρουαρίου 2026 καταγράφηκαν 2.094 επιβεβαιωμένα κρούσματα ευλογιάς αιγοπροβάτων σε 2.595 εκτροφές πανελλαδικά.
Υπουργός Δικαιοσύνης Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσιάρας: Συνάντηση Μητσοτάκη με κτηνοτρόφους και ρύθμιση για πετρέλαιο

Ο ΥΠΑΑΤ, Κώστας Τσιάρας, τόνισε ότι στο αυριανό ραντεβού Μητσοτάκη με εκπροσώπους κτηνοτρόφων θα συζητηθούν σημαντικά ζητήματα του κλάδου, με στόχο τη στήριξη και τη βιωσιμότητα της ελληνικής κτηνοτροφίας.
ΑΑΔΕ πινακίδα κτήριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Στις 9 Φεβρουαρίου ανοίγει το ΟΣΔΕ/ΕΑΕ 2024-2025 για ενημερώσεις

Η ΑΑΔΕ ανακοίνωσε πως το σύστημα υποβολής ΕΑΕ 2024-2025 θα ανοίξει από 09/02 έως 27/02/2026, ώστε αγρότες και κτηνοτρόφοι να διορθώσουν αιτήσεις με εκκρεμότητες, μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες, βάσει σχετικής απόφασης.