ΓΔ: 2234.68 0.23% Τζίρος: 200.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:33
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
Πάνελ συνέντευξης Τύπου με λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Κατάλληλο για πολιτικά άρθρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση απαξιώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τονίζει ο Μαμουλάκης

Στο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αλεξανδρούπολη, ο Χάρης Μαμουλάκης (ΣΥΡΙΖΑ) κατηγόρησε την κυβέρνηση για απαξίωση των δήμων και έλλειψη ουσιαστικής στήριξης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σημαντικές ανησυχίες εκφράζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση σχετικά με την κυβερνητική πολιτική, όπως αναδείχθηκε στο ετήσιο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη.

Σε σχετική δήλωσή του, ο Τομεάρχης Οικονομικών & Ανάπτυξης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, τόνισε ότι το συνέδριο ανέδειξε με σαφήνεια τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της χώρας.

Ο κ. Μαμουλάκης επισήμανε ότι, παρά τις κυβερνητικές προσπάθειες επικοινωνιακής διαχείρισης, οι δήμοι θεωρούνται συχνά «αντίπαλοι» από την κυβέρνηση, γεγονός που αντικατοπτρίζεται σε αποφάσεις που επηρεάζουν κρίσιμους τομείς όπως η λειτουργία των πολεοδομιών, η διαχείριση υδάτινων πόρων και αποβλήτων, οι Ενεργειακές Κοινότητες, οι οικονομικές ενισχύσεις, καθώς και η προτεραιοποίηση έργων ανάπτυξης και υποδομών.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη για ουσιαστική στήριξη των δήμων, με επαρκείς πόρους, στελέχωση και θεσμική θωράκιση, προκειμένου να διασφαλιστεί η κοινωνική συνοχή και η βιώσιμη ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τον κ. Μαμουλάκη, οι πολίτες και οι τοπικές αρχές αξιώνουν σεβασμό, αξιοπιστία και δικαιοσύνη, απορρίπτοντας πρακτικές που οδηγούν σε απαξίωση και συρρίκνωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης μιλά για «λεφτόδεντρα» ενώ απειλούνται οι βουλευτές του

Ο Σ. Φάμελλος τόνισε στο Φόρουμ Δελφών πως ο Κ. Μητσοτάκης εξυπηρετεί συμφέροντα συγκεκριμένων ομίλων και όχι της κοινωνίας, ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως τη «πιο διεφθαρμένη στη Μεταπολίτευση», με σοβαρά σκάνδαλα διαφθοράς.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Θετική ψήφος σε συμφωνίες αμυντικής πληροφόρησης με Ιταλία-Πολωνία

Υπέρ της κύρωσης συμφωνιών Ελλάδας με Ιταλία και Πολωνία για προστασία διαβαθμισμένων πληροφοριών τάχθηκε η αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Η αξία τους χαρακτηρίζεται υψηλή και το κόστος χαμηλό, σύμφωνα με τον υφυπουργό Δαβάκη.
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα σε Μητσοτάκη για υπεράσπιση εθνικών συμφερόντων και ειρήνης

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζει την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας στον Λίβανο και καλεί τη διεθνή κοινότητα για διπλωματική λύση. Καλεί τον Πρωθυπουργό να προωθήσει την ειρήνη, αλλάζοντας στάση και αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη Βουλή

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγγέλλει σοβαρό πρόβλημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για αδιαφορία να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις, πλήττοντας τη διαφάνεια.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει ενωμένος στις επόμενες εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις επόμενες εκλογές με ενωτική προοδευτική πρόταση, τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, καλώντας για συνεργασία αριστερών δυνάμεων χωρίς όρους και επικρίνοντας την απόφαση του ΠΑΣΟΚ για αυτόνομη κάθοδο ως λάθος.