ΓΔ: 2352.75 -0.92% Τζίρος: 221.10 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
Ο Σωκράτης Φάμελλος μιλάει σε εκδήλωση της ΣΥΡΙΖΑ, αναδεικνύοντας τη δυναμική του κόμματος.

Φάμελλος: Άμεση επαναφορά της συζήτησης για κλείσιμο 204 καταστημάτων ΕΛΤΑ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος ζητά άμεση ενημέρωση της Βουλής για το κλείσιμο 204 καταστημάτων ΕΛΤΑ, κάνοντας λόγο για ενέργεια που αποδυναμώνει την περιφέρεια και πλήττει τη διαφάνεια.

Την άμεση επαναφορά της αναβληθείσας συνεδρίασης των Επιτροπών της Βουλής για το κλείσιμο 204 καταστημάτων ΕΛΤΑ ζητά με νέα επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος υπογραμμίζει πως είναι απαραίτητο να υπάρξει ενημέρωση των βουλευτών και των πολιτών, καθώς και λογοδοσία από την κυβέρνηση για το θέμα του αιφνιδιαστικού κλεισίματος των υποκαταστημάτων των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Στη συνεδρίαση, όπως ζητείται, θα πρέπει να παραστούν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και ο επικεφαλής του Υπερταμείου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο άμεσος επαναπροσδιορισμός της συνεδρίασης αποτελεί κρίσιμο βήμα για τη διασφάλιση του κύρους της Βουλής και των θεσμικών της λειτουργιών, ειδικά απέναντι σε ενέργειες που, όπως σημειώνει, οδηγούν στην απαξίωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι το σχετικό αίτημα είχε υποβληθεί στις 31 Οκτωβρίου 2025 και η συνεδρίαση, που είχε προγραμματιστεί για τις 4 Νοεμβρίου, αναβλήθηκε λίγο πριν την έναρξή της λόγω της παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΛΤΑ.

Ο Σ. Φάμελλος αναφέρει ότι ήδη 46 καταστήματα των ΕΛΤΑ έχουν κλείσει μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ εντός τριμήνου προβλέπεται το κλείσιμο ακόμη 158 καταστημάτων, κυρίως στην περιφέρεια.

Επισημαίνει πως η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων συνδέεται με την αποδυνάμωση της υπαίθρου, τον περιορισμό πρόσβασης των πολιτών σε βασικές υπηρεσίες και την ιδιωτικοποίηση δημόσιων λειτουργιών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θεωρεί απαράδεκτο να μην έχει προγραμματιστεί ακόμη η συζήτηση στη Βουλή για ένα ζήτημα που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας και ζητά να ενημερωθεί το Κοινοβούλιο με διαφάνεια, ώστε να γνωρίζει και η κοινωνία την πραγματική κατάσταση.

Τονίζει, τέλος, ότι η βιωσιμότητα των ΕΛΤΑ δεν αποτελεί εσωκομματικό θέμα της Νέας Δημοκρατίας και η ενημέρωση πρέπει να παρέχεται στο σύνολο του Κοινοβουλίου, εντός θεσμικών διαδικασιών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατάστημα ΕΛΤΑ πρόσοψη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οφειλές Δημοσίου 40 εκατ. ευρώ προς ΕΛΤΑ επιβαρύνουν την οικονομική τους θέση

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ), εκφράζει ανησυχία για την οικονομική κατάσταση των ΕΛΤΑ, αποδίδοντάς την σε οφειλές 40 εκατ. ευρώ του Δημοσίου για την Καθολική Υπηρεσία, που δυσχεραίνουν τη λειτουργία της εταιρείας και την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Έκθεση σύγχρονης τέχνης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα γραμματόσημα ΕΛΤΑ για τα Μουσεία Σύγχρονης Τέχνης της Ελλάδας

Τα ΕΛΤΑ κυκλοφορούν νέα σειρά γραμματοσήμων αφιερωμένη στο ΕΜΣΤ και το MOMus, τιμώντας σημαντικούς καλλιτέχνες και αναδεικνύοντας τον ρόλο των δύο μουσείων στη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Σιωπή από Μαξίμου και Σπανάκη για το ακίνητο που νοικιάζει στα ΕΛΤΑ

Το ΠΑΣΟΚ ζητά ξεκάθαρη απάντηση από την κυβέρνηση για το ακίνητο που ενοικιάζεται στα ΕΛΤΑ από τον υφυπουργό κ. Σπανάκη, θέτοντας ερωτήματα για τη μεταβίβαση του ακινήτου στην αδερφή του και εάν υπάρχει ηθικό ζήτημα.
Κατάστημα ΕΛΤΑ πρόσοψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συμμετοχή εργαζομένων ΕΛΤΑ στην ευρωπαϊκή εκστρατεία για τα ταχυδρομεία

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ταχυδρομικών συμμετέχει στην ευρωπαϊκή εκστρατεία #SaveOurPost, με στόχο τη στήριξη βιώσιμων, δίκαιων και κοινωνικά προσανατολισμένων ταχυδρομικών υπηρεσιών στον νέο EU Delivery Act.
Λογότυπο ΕΛΤΑ ταχυδρομείο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ολοκλήρωση της θητείας του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου των ΕΛΤΑ

Ο Δανιήλ Μπεναρδούτ ολοκληρώνει τη θητεία του ως πρόεδρος των ΕΛΤΑ, με το Υπερταμείο να ευχαριστεί για τη συνεισφορά του και να ξεκινά διαδικασία διαδοχής, ενώ ο ίδιος παραμένει μέχρι τον ορισμό νέου προέδρου.