Οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης στη Γραμμή 2 του Μετρό της Αθήνας θα υλοποιούνται από τις 22:00 έως τις πρώτες πρωινές ώρες, με προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των συρμών.
Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, θα δρομολογούνται λεωφορεία, ενώ η γραμμή θα επανέρχεται σε πλήρη λειτουργία νωρίς το πρωί.
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του Αναστάσιου Νικολαΐδη, Βουλευτή Δράμας και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Υποδομών-Μεταφορών, και του Νίκου Ηλιού, Γραμματέα Τομέα Μεταφορών ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, θεωρείται αυτονόητη η λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αυστηρή τήρηση των διαδικασιών συντήρησης.
Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι κάθε πρωί, κατά την επαναλειτουργία της γραμμής, το δίκτυο πρέπει να παραδίδεται στο κοινό με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας.
Οι δύο εκπρόσωποι τονίζουν πως θα παρακολουθούν στενά την εξέλιξη των εργασιών, δίνοντας έμφαση στην ασφάλεια των μετακινήσεων, τη διασφάλιση της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης των πολιτών και τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Καλούν όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να διασφαλίσουν τη διατήρηση της αξιοπιστίας του συστήματος και την απαρέγκλιτη τήρηση των προβλεπόμενων διαδικασιών λειτουργίας.