ΓΔ: 2623.25 0.38% Τζίρος: 234.99 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ομιλητής σε βήμα πολιτικής
Φώτο: Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, Credits: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τσουκαλάς: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο πραγματικός πολιτικός αντίπαλος της κυβέρνησης

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τσουκαλάς, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ότι η κυβέρνηση φοβάται το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως το κόμμα διαθέτει σαφές σχέδιο και προγραμματικό λόγο.

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά 90,1 παραχώρησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Τσουκαλάς, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις και το διακύβευμα των επόμενων εκλογών.

Αναφερόμενος στη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι η Νέα Δημοκρατία έχει μετατραπεί σε «υβρίδιο σημιτικού ΠΑΣΟΚ», ο κ. Τσουκαλάς τόνισε πως αυτή η τοποθέτηση εντάσσεται στη στρατηγική του κ. Σαμαρά να επηρεάσει τον πολιτικό χάρτη της δεξιάς. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συγκρίσεις με την περίοδο διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς εκείνη η εποχή είχε συνδεθεί με οικονομική ευημερία και δυναμική ανάπτυξη, σε αντίθεση με τα σημερινά φαινόμενα ανισότητας και μείωσης της παραγωγικότητας.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα από τον κ. Σαμαρά, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως το ζήτημα αφορά κυρίως τον χώρο της δεξιάς και την κυβέρνηση, ενώ υπογράμμισε ότι ο πρώην πρωθυπουργός διακρίνεται για τη σαφήνεια των πολιτικών του θέσεων.

Ο κ. Τσουκαλάς κατήγγειλε επίσης μια στρατηγική αποσταθεροποίησης του ΠΑΣΟΚ από το Μέγαρο Μαξίμου, επισημαίνοντας πως το κόμμα του αποτελεί τον βασικό πολιτικό αντίπαλο της κυβέρνησης. Επανέλαβε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για προκήρυξη εκλογών, τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής πορείας για τη χώρα.

Σχολιάζοντας τις πιθανές εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς, ο κ. Τσουκαλάς ανέδειξε το δίλημμα των επερχόμενων εκλογών: «αλλαγή πορείας και άλμα στο μέλλον ή μια από τα ίδια». Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα χρειάζεται σύγχρονες πολιτικές και νέα πρόσωπα, αντί για πολιτικούς που έχουν ήδη δοκιμαστεί και κριθεί στο παρελθόν.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία ύπαρξης προγραμματικού λόγου, τονίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει σαφές πολιτικό σχέδιο και ιδεολογική ταυτότητα. Αντίθετα, όπως σημείωσε, σε άλλα κόμματα παρατηρείται έλλειψη ιδεολογικής σαφήνειας και συγκεκριμένου προγράμματος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας.

Ο κ. Τσουκαλάς εξέφρασε την άποψη ότι συγκεκριμένα συμφέροντα αποκλείουν το ΠΑΣΟΚ από την ενημέρωση, φέρνοντας ως παράδειγμα την περιορισμένη κάλυψη πρωτοβουλιών του κόμματος από τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

 Όπως ανέφερε, η επικοινωνιακή υπεροπλία της κυβέρνησης οδηγεί σε υποβάθμιση σημαντικών πολιτικών ειδήσεων, ενώ ακόμη και υποθετικά νέα κόμματα τυγχάνουν μεγαλύτερης δημοσιότητας.

Τέλος, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο το Μέγαρο Μαξίμου να επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα ως κύριο αντίπαλο, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την πεποίθησή του ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αποσταθεροποίηση του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θεωρεί τον πραγματικό της αντίπαλο. 

Επανέλαβε τη θέση του κόμματος υπέρ της διεξαγωγής εκλογών, τονίζοντας την ανάγκη για έξοδο της χώρας από το τέλμα της στασιμότητας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Αρναούτογλου: Το GSI, τεστ συνοχής για την Ευρώπη, όχι απλό καλώδιο

Ο Σάκης Αρναούτογλου ανέδειξε τη σημασία των ενεργειακών διασυνδέσεων στην Αν. Μεσόγειο και ζήτησε ευρωπαϊκό δείκτη για την ενεργειακή συνδεσιμότητα των νησιών, προτείνοντας μέτρα για αυτονομία και ανθεκτικότητα στις απομονωμένες περιοχές.
Ζωή Κωνσταντοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα συνεχίσω να υπερασπίζομαι δικαιοσύνη και δημοκρατία»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπενθυμίζει με ανάρτησή της τη ψήφιση του Τρίτου Μνημονίου πριν 11 χρόνια από ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι, τονίζοντας τον ρόλο του σημερινού πρωθυπουργού και δηλώνοντας ότι θα υπερασπίζεται πάντα το δίκαιο.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σάκης Αρναούτογλου: Δύο χρόνια δράσης στην Ευρωβουλή

Ο ευρωβουλευτής Σάκης Αρναούτογλου παρουσίασε τον απολογισμό της θητείας του: 108 γραπτές ερωτήσεις, 237 παρεμβάσεις, μία έκθεση, τρεις γνωμοδοτήσεις και τουλάχιστον 80 τροπολογίες για ΚΑΠ και αγορά, καλύπτοντας σειρά θεμάτων.
Υπουργείο Τουρισμού λογότυπο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠ. Τουρισμού: Οι πολίτες κατανοούν τη στρατηγική, το ΠΑΣΟΚ όχι

Το υπ. Τουρισμού απαντά στην κριτική του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι το νέο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2026-27» ενισχύει νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κατευθύνοντας το 70% του προϋπολογισμού σε χειμερινές διακοπές και ενισχύει τη συνοχή.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ανεδαφική η δήλωση Τσίπρα περί σύγκρουσης με συμφέροντα

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σχολίασε τη συνέντευξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για αντιγραφή των προτάσεών του και ταύτιση με ΝΔ σε καίρια θέματα. Αμφισβήτησε τη δέσμευσή του για διαφάνεια και τον χαρακτήρισε "συμβιβασμένο Μαδούρο".
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Νίκου Καλογερόπουλου

Ο Τομέας Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ και η Νάγια Γρηγοράκου αποχαιρετούν τον Νίκο Καλογερόπουλο, επισημαίνοντας τη σημαντική του διαδρομή σε θέατρο, κινηματογράφο και τηλεόραση, καθώς και το πολυσχιδές έργο του.