ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λάζαρος Κυρίζογλου πορτρέτο

Κυρίζογλου: Η Αυτοδιοίκηση είναι πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατίας

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ανακοίνωσε κινητοποιήσεις στις 19 Δεκεμβρίου και Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 17, τονίζοντας τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης ως πυλώνα δημοκρατίας.

Ισχυρό μήνυμα ενότητας και δράσης εξέπεμψε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), κατά τη διάρκεια των εργασιών του Διοικητικού της Συμβουλίου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, προχώρησε σε απολογισμό του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, τονίζοντας πως αποτέλεσε ένα από τα πιο ουσιαστικά και παραγωγικά συνέδρια των τελευταίων ετών.

Ο κ. Κυρίζογλου ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, επισημαίνοντας πως η επιτυχία του Συνεδρίου είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και απόδειξη ότι η Αυτοδιοίκηση ξέρει να συνεργάζεται και να προχωρά μπροστά.

Ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για τις θεσμικές συναντήσεις που θα ακολουθήσουν με τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Αρχηγούς των Κομμάτων, στο πλαίσιο διαλόγου για τα κρίσιμα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως τόνισε, «η Αυτοδιοίκηση δεν είναι ο αδύναμος κρίκος του Κράτους, είναι ο πυλώνας σταθερότητας και δημοκρατίας που κρατά όρθιες τις τοπικές κοινωνίες».

Αναφορικά με τον κρατικό προϋπολογισμό, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανακοίνωσε κινητοποιήσεις στις 19 Δεκεμβρίου, με συγκέντρωση έξω από τη Βουλή και συμβολικό κλείσιμο των Δήμων, μία ημέρα πριν από την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Παράλληλα, γνωστοποίησε τη διεξαγωγή Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΔΕ στις 17 Δεκεμβρίου στην Αθήνα, με βασικό θέμα τον νέο Κώδικα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κάλεσε τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων να ολοκληρώσουν τις δικές τους συνελεύσεις έως τότε.

Ο κ. Κυρίζογλου υπογράμμισε ότι «θέλουμε έναν Κώδικα που να υπηρετεί τη Δημοκρατία της Εγγύτητας, όχι τη γραφειοκρατία της απόστασης».

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ αποφάσισε επίσης ότι η Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει ισχυρό ρόλο στον σχεδιασμό του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης 2026-2030, εγκρίνοντας ομόφωνα τη σχετική εισήγηση της Επιτροπής Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χαβιέ Μιλέι χαμογελαστός
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μιλέι καταδικάζει το οικονομικό κόστος της νόμιμης άμβλωσης

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι επέκρινε έντονα τη νομιμοποίηση της άμβλωσης, υποστηρίζοντας ότι η χώρα «πληρώνει ακριβά» αυτή την επιλογή σε ανάπτυξη και συντάξεις. Τα πράσινα φουλάρια συμβολίζουν τον αγώνα υπέρ της άμβλωσης.
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιερρακάκης: Μειώνουμε χρέος, εξοικονομούμε 30 εκατ. ευρώ σε τόκους ετησίως

Ο Κ. Πιερρακάκης ανακοίνωσε πρόωρη αποπληρωμή χρέους 12,84 δισ. ευρώ, τονίζοντας τα οφέλη για την οικονομία, με σημαντική μείωση τόκων και δημοσιονομικό χώρο για πολίτες και ανάπτυξη. Υπολογίζεται όφελος 2,6 δισ. στην επταετία.
Σημαίες ΗΠΑ και Ελλάδας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Γκιουλέκα με τον νέο Αμερικανό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη

Ο Κώστας Γκιουλέκας συναντήθηκε με τον νέο Αμερικανό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη. Συζήτησαν για επενδύσεις και ανάπτυξη στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ πρότεινε επίσκεψη Τραμπ σε ιστορικούς και θρησκευτικούς τόπους της περιοχής.
Δάσος και δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Η κυβέρνηση Τραμπ σχεδιάζει εκμετάλλευση σε παρθένα δάση των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση Τραμπ προτείνει άνοιγμα σχεδόν 180 εκατομμυρίων στρεμμάτων παρθένων δασών για εκμετάλλευση και κατασκευή δρόμων, καταργώντας την προστασία που είχε θεσπίσει το 2001 ο Κλίντον για ζώνες χωρίς δρόμους.
Στατική γαλλικού κοινοβουλίου
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Απέλαση δύο Ιρανών διπλωματών ανακοίνωσε ο ΥΠΕΞ Μπαρό

Η Γαλλία θα απελάσει δύο ιρανούς διπλωμάτες, ως απάντηση στην άρνηση του Ιράν να επιτρέψει την επιστροφή υπαλλήλων της γαλλικής πρεσβείας στην Τεχεράνη, μετά από διπλωματική διαμάχη και περιστατικά εκφοβισμού.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Υπάρχει όριο στην ωφέλεια της πρόωρης αποπληρωμής χρέους

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής αναφέρει πως η πρόωρη αποπληρωμή χρέους έχει όρια ως προς το όφελος στην ανάπτυξη, ενώ υπενθυμίζει ότι η μείωση χρέους βασίζεται σε υπερπλεονάσματα και υψηλή φορολογία που πλήττει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.