ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λάζαρος Τσαβδαρίδης ομιλία
Ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης μιλά στη Βουλή ως Υφυπουργός Ανάπτυξης.

Τσαβδαρίδης: Οργανωμένες αγορές για ισχυρότερη παρουσία τοπικών προϊόντων

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης συζήτησε με τον δήμαρχο Ζίτσας τα μοντέλα λειτουργίας οργανωμένων αγορών τοπικών προϊόντων, τη χρηματοδότηση, το νομοθετικό πλαίσιο και τη στήριξη παραγωγών.

Η προώθηση της δημιουργίας και λειτουργίας οργανωμένων αγορών τοπικών προϊόντων βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης μεταξύ του υφυπουργού Ανάπτυξης, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, και του δημάρχου Ζίτσας, Μιχάλη Πλιάκου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο διευθυντής του γραφείου του υφυπουργού, Μιχάλης Κορρές, καθώς και οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Ζίτσας, Γιώργος Σιαφάκας και Αλκιβιάδης Βότσικας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, η συζήτηση επικεντρώθηκε στα μοντέλα λειτουργίας των οργανωμένων αγορών τοπικών προϊόντων. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην οργάνωση και διασφάλιση ποιότητας, στις πιθανές πηγές χρηματοδότησης για την έναρξη της δράσης, καθώς και στο απαραίτητο νομοθετικό πλαίσιο για τη θεσμοθέτηση αυτών των αγορών.

Το υπουργείο Ανάπτυξης βρίσκεται στη διαδικασία επεξεργασίας σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε ότι βασική προτεραιότητα του υπουργείου, υπό την πολιτική ηγεσία του υπουργού Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου, αποτελεί η ουσιαστική στήριξη των τοπικών παραγωγών. Παράλληλα, επιδιώκεται η προώθηση της αγροδιατροφικής ταυτότητας της χώρας και η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, με στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητας και της εμπορικής αξίας των τοπικών προϊόντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άκης Σκέρτσος σύσκεψη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άκης Σκέρτσος: Τα επιτεύγματα μας για την αναπηρική κοινότητα το 2025

Το 2025, με 98 δράσεις της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δικαιώματα Αναπήρων 2024-2030, ξεκινά νέος θεσμικός σχεδιασμός με έμφαση στην καθολική προσβασιμότητα και υποστήριξη, τονίζει ο Άκης Σκέρτσος στο «Βήμα της Κυριακής».
Τάκης Θεοδωρικάκος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Η Β. Ελλάδα οδηγός για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος τονίζει τον κομβικό ρόλο της Βόρειας Ελλάδας στη νέα παραγωγική κατεύθυνση της χώρας, με έμφαση στη βιομηχανία, τη μεταποίηση και νέες επενδύσεις.
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζαχαριάδης: Ανοχύρωτη η Αττική στην κλιματική κρίση λόγω ανεκμετάλλευτων πόρων

Ο Κ. Ζαχαριάδης τόνισε πως η Αττική παραμένει απροστάτευτη στην κλιματική κρίση, καλώντας για ευθύνες της Πολιτείας και την ανάγκη συσπείρωσης του προοδευτικού χώρου απέναντι στην κυβερνητική ανεπάρκεια και διαφθορά.
Γιώργος Κώτσηρας βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώτσηρας στον ΟΟΣΑ: Η φορολογική πολιτική ενισχύει ανάκαμψη και εμπιστοσύνη

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Κώτσηρας συμμετείχε στη σύσκεψη της Φορολογικής Επιτροπής του ΟΟΣΑ στο Παρίσι και τόνισε ότι η αποτελεσματική φορολογική πολιτική στηρίζει την ανάκαμψη, ενώ αναφέρθηκε σε μεταρρυθμίσεις και μέτρα κατά της φοροδιαφυγής.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Οι γεωπολιτικές εξελίξεις περιορίζουν ανάπτυξη και αυξάνουν ρίσκα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Κινδύνου προειδοποιούν ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνουν την αβεβαιότητα, πιέζουν τις αγορές και περιορίζουν τις τραπεζικές χορηγήσεις.