Φωτό: Υπ. Εσωτερικών

Τ. Θεοδωρικάκος: Οκτώβριο στη Βουλή η ψήφος των απόδημων

Εντός του Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και η δυνατότητα να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Εντός του Οκτωβρίου θα είναι έτοιμη η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και η δυνατότητα να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο, όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Από εκεί και πέρα θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα έχει συναντήσεις με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων προκειμένου αυτό το μέτρο, που θα προβλέπεται στον νόμο, να ψηφιστεί μέσα στο 2019. Θα επαναλάβω και εγώ ότι είναι κάτι που οι Έλληνες περιμένουμε να το ψηφίσουν και οι 300 βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου», σημείωσε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώνυας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Όπως τόνισε, για το συγκεκριμένο θέμα το υπουργείο Εσωτερικών είναι σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και ιδιαίτερα με τον υφυπουργό αρμόδιο για τα θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνη Διαματάρη.

«Ενημερώνουμε τους Έλληνες σε ολόκληρο τον κόσμο για την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και όταν θα έλθει η ώρα θα τους ενημερώσουμε και για την απόφαση της Βουλής να τους διευκολύνει να μπορούν να ψηφίσουν από τον τόπο που κατοικούν. Μέσα στη διευκόλυνση θα προβλέπουμε και τη δυνατότητα να ψηφίσουν με επιστολική ψήφο, όπως συμβαίνει με πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού. Έχει έλθει η ώρα η Ελλάδα να μπει στο κλαμπ των πολιτισμένων και αναπτυγμένων χωρών σε ό,τι αφορά και την εκλογική διαδικασία. Και αυτό θα επιτευχθεί μέσα στο 2019, όπως εξήγγειλε ο πρωθυπουργός», επισήμανε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ορκίστηκε η Κατ. Σακελλαροπούλου ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σε πανηγυρικό κλίμα παρά τα αυξημένα προστασίας για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ορκίστηκε ως η πρώτη γυναίκα στην θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναλαμβάνει τα καθήκοντα της Προέδρου της Δημοκρατίας η Κ. Σακελλαροπούλου

Από σήμερα το μεσημέρι η Ελλάδα θα έχει για πρώτη φορά γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου να ορκίζεται υπό δρακόντεια μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρασε η αυξημένη εποπτεία των Επαγγελματικών Ταμείων

Με ενστάσεις από τους εκπροσώπους των συνδικαλιστικών οργάνων για προβληματικές διατάξεις που θα οδηγήσουν σε μελλοντικές υπουργικές αποφάσεις, ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τις δραστηριότητες και εποπτεία των Επαγγελματικών Ταμείων.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιπλέον κλίνες ΜΕΘ θα διαθέσει ο ιδιωτικός τομέας αν παραστεί ανάγκη

Ένταση στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Πρόληψη, προστασία και προαγωγή της υγείας-Ανάπτυξη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας». Ο Π. Πολάκης επέκρινε την κυβέρνηση για τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην υγεία.