ΓΔ: 2253.14 1.49% Τζίρος: 36.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:46:42
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ
Φώτο: ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Φιάσκο της κυβέρνησης και στην επιστροφή ενοικίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέσω του Γραφείου Τύπου, κάνει λόγο για νέο επιτελικό φιάσκο της κυβέρνησης σχετικά με την επιστροφή ενοικίου, επισημαίνοντας την αναποτελεσματικότητα στη διαχείριση του μέτρου.

Έντονη κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κυβέρνηση αναφορικά με το νέο επίδομα ενοικίου, το οποίο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του κόμματος, δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών που αντιμετωπίζουν τη στεγαστική κρίση.

Όπως επισημαίνεται, από το απόγευμα της Παρασκευής καταγράφονται μαζικά παράπονα πολιτών, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα ποσά που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους ήταν ιδιαίτερα χαμηλά – συχνά μόλις 20 ή 40 ευρώ – ενώ τα δηλωμένα ενοίκια είναι πολλαπλάσια.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι δεσμεύσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ουσιαστική στήριξη των ενοικιαστών αποδείχθηκαν ανεπαρκείς. Η αρμόδια υπουργός, όπως σημειώνεται, αναγκάστηκε να δώσει εξηγήσεις στα μέσα ενημέρωσης, ενώ οι δικαιούχοι καλούνται να περάσουν από νέα διαδικασία ελέγχου μέσω της ΑΑΔΕ προκειμένου να αποδείξουν το δικαίωμά τους στο επίδομα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Πρόταση προκαταρκτικής για ΟΠΕΚΕΠΕ – Κόκκαλης υπέρ διερεύνησης

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης, τόνισε στη Βουλή ότι πρέπει να συνδυαστούν τα ευρήματα της δικογραφίας με τις υπουργικές αποφάσεις για να αποκαλυφθεί πλήρως η υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ και να διερευνηθεί η ευθύνη Λιβανού και Αραμπατζή.
Σπήλιος Λιβανός στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Ολομέλεια η συζήτηση για προανακριτική Λιβανού-Αραμπατζή

Ξεκίνησε στην Ολομέλεια η συζήτηση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά Λιβανού και Αραμπατζή σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, με ψηφοφορία να ακολουθεί. Η διαδικασία περιλαμβάνει τοποθετήσεις πολιτικών αρχηγών και μυστική ψηφοφορία.
ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδριάζει το Σάββατο 6 Ιουνίου

Το Σάββατο 6 Ιουνίου συνεδριάζει η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα έχει προηγηθεί και η Πολιτική Γραμματεία. Δεν είναι βέβαιο αν θα συμμετάσχει ο Π. Πολάκης, λόγω των διαφωνιών για τη θέση του στα κομματικά όργανα μετά τη διαγραφή του.
Πορεία διαμαρτυρίας Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Παρέμβαση για τις συλλήψεις του Global Sumud Flotilla

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων που κρατούνται στο Ισραήλ, καταγγέλλοντας βασανιστήρια και κακοποίηση. Επιπλέον, ζητά να ανασταλεί η Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ μετά τα πρόσφατα γεγονότα.
Στέφανος Κασσελάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθώος ο Στ. Κασσελάκης για την υπόθεση Πόθεν Έσχες και συμμετοχή σε εταιρείες

Αθώος κρίθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης για παράβαση στη δήλωση Πόθεν Έσχες, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος και ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί για την απαγόρευση συμμετοχής σε ξένη εταιρεία, σύμφωνα και με τον εισαγγελέα.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: 213 εκατ. ευρώ για στήριξη κτηνοτρόφων από ζωονόσους

Ο υφυπουργός Αθ. Καββαδάς τόνισε στη Βουλή τη συνεχή στήριξη της κυβέρνησης στους κτηνοτρόφους που πλήττονται από ζωονόσους, αναφέροντας ενισχύσεις που ξεπερνούν τα 213 εκατ. ευρώ και μέτρα για δίκαιες αποζημιώσεις.