ΓΔ: 2107.03 0.37% Τζίρος: 117.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:33:40
Παύλος Μαρινάκης ομιλία
Ο Παύλος Μαρινάκης

Μαρινάκης: Στήριξη στους αγρότες και μεταρρυθμίσεις για αύξηση εισοδήματος

Ο Παύλος Μαρινάκης ανέδειξε τα μέτρα ενίσχυσης αγροτών, τη φορολογική μεταρρύθμιση του 2026, τις επενδύσεις και τις παρεμβάσεις για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τονίζοντας ότι ο διάλογος με τον κλάδο παραμένει ανοικτός.

Σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον Αντέννα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τοποθετήθηκε για τα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα, τις αγροτικές ενισχύσεις και τις πρόσφατες κινητοποιήσεις, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης των αγροτών και συνολικά των πολιτών.

Ο κ. Μαρινάκης αναγνώρισε πως εξακολουθεί να υπάρχει ένα σημαντικό ποσοστό πολιτών που χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση στο εισόδημά του, επισημαίνοντας ωστόσο ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα για την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών, με ειδική μέριμνα για τους αγρότες.

Αναφερόμενος στις φετινές προκαταβολές για τους αγρότες, σημείωσε πως είναι κατά μέσο όρο μειωμένες κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, λόγω λιγότερων αιτήσεων και της εφαρμογής διασταυρωτικών ελέγχων. 

Όπως εξήγησε, στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι οι πραγματικοί παραγωγοί θα λάβουν μεγαλύτερες ενισχύσεις σε σχέση με προηγούμενα έτη.

Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα αξιοποιεί ευρωπαϊκούς πόρους για να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα, ενώ ο πρωθυπουργός έχει ήδη ανακοινώσει επιπλέον ενίσχυση για τους κτηνοτρόφους που επλήγησαν από έκτακτες συνθήκες. 

Επιπροσθέτως, από την 1η Ιανουαρίου 2026 όλοι οι πολίτες θα επωφεληθούν από τη μεγαλύτερη φορολογική μεταρρύθμιση των τελευταίων ετών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι, παρά το γεγονός πως οι πολίτες έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα τα προηγούμενα χρόνια, τα δημόσια έσοδα δεν προκύπτουν από «μαγικό τρόπο». 

Επισήμανε τη βελτίωση των επενδύσεων στη χώρα, οι οποίες από το 11% έχουν φθάσει στο 17%, με στόχο να ξεπεράσουν το 20% έως το 2026, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και αυξημένα έσοδα.

Σχετικά με τις κινητοποιήσεις, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι ο διάλογος με τους αγρότες παραμένει ανοιχτός, ενώ υπενθύμισε την υλοποίηση σημαντικών αιτημάτων, όπως η μόνιμη επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο και η παροχή φθηνότερου ρεύματος. 

Τόνισε, ωστόσο, ότι τα μπλόκα και η ταλαιπωρία των πολιτών δεν αποτελούν λύση, καθώς πλήττουν το σύνολο της κοινωνίας.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι η διαχείρισή του μέχρι σήμερα αποτελεί αρνητικό σημείο για την κυβέρνηση, διαβεβαιώνοντας ότι γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι παθογένειες δεκαετιών.

 Επεσήμανε πως έχουν κινηθεί σοβαρές ποινικές διαδικασίες για όσους εμπλέκονται σε παράνομες πληρωμές, ενώ η κυβέρνηση έχει αποστείλει 5.200 ΑΦΜ στις Αρχές για έλεγχο, μπλοκάροντας δεκάδες χιλιάδες πληρωμές.

Σχολιάζοντας δηλώσεις περί συγκάλυψης, ο κ. Μαρινάκης ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει εμπλοκή της κυβέρνησης σε τέτοιες πρακτικές, τονίζοντας πως η χώρα έχει πληρώσει υψηλό τίμημα για παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις τα προηγούμενα τριάντα χρόνια.

Η συζήτηση κορυφώθηκε με τον κ. Μαρινάκη να αντικρούει τις θέσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, χαρακτηρίζοντάς τες ανακριβείς και παραπλανητικές. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι δηλώσεις που αναπαράγουν ακραία ρητορική δεν τιμούν ούτε τα κόμματα ούτε το πολιτικό σύστημα.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση των πολιτικών γίνεται από τους ίδιους τους πολίτες μέσω της εκλογικής διαδικασίας, ενώ κάλεσε σε υπεύθυνη στάση και αποφυγή λαϊκισμού στη δημόσια συζήτηση.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ευρεία συμφωνία για νέο πλαίσιο συλλογικών συμβάσεων εργασίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεδρεύει της σύσκεψης για το νέο πλαίσιο συλλογικών συμβάσεων, τονίζοντας τον ρόλο του κοινωνικού διαλόγου και τη σημασία ενίσχυσης μισθών και σταθερότητας στην αγορά εργασίας.
Πέδρο Σάντσεθ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Σάντσεθ διαψεύδει τις κατηγορίες του πρώην υπουργού Μεταφορών

Ο Πέδρο Σάντσεθ απέρριψε τις κατηγορίες του Χοσέ Λουίς Άμπαλος, τονίζοντας πως πρόκειται για «απειλές» και «εκβιασμό», σχετικά με εμπλοκή της συζύγου του σε υπόθεση επιδοτήσεων στην Air Europa κατά την πανδημία.
Θανάσης Κοντογεώργης πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοντογεώργης: Διάλογος, νομιμότητα και μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο για 2026

Ο Θ. Κοντογεώργης μίλησε για τις αγροτικές κινητοποιήσεις, τις μεταρρυθμίσεις του 2026, τη στεγαστική πολιτική και την πρόοδο της οικονομίας, ενώ άσκησε σκληρή κριτική στον Αλ. Τσίπρα και υπογράμμισε τη σημασία νομιμότητας.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Kριτική στην κυβέρνηση για το κλείσιμο 204 καταστημάτων ΕΛΤΑ

Από τα ΕΛΤΑ Πυλαίας, ο Σωκράτης Φάμελλος κατήγγειλε την κυβέρνηση για το κλείσιμο 204 καταστημάτων, μίλησε για «σκάνδαλο» στη διαχείριση, «χρυσές αμοιβές» στελεχών και εκποίηση περιουσίας των Ταχυδρομείων.
Εφημερίδες πρώτης σελίδας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις, προσλήψεις και αγροτικές κινητοποιήσεις στο επίκεντρο του Τύπου

Οι εφημερίδες αναδεικνύουν την αύξηση συντάξεων 2026, τις 2.046 νέες προσλήψεις, τον “μαχητικό” ξεσηκωμό των αγροτών και τις πιέσεις σε ελληνοτουρκικά και επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χώρα.
Στέφανος Φάμελλος ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: «Φιάσκο» στις ενισχύσεις, επίκαιρη Ερώτηση για ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο Σωκράτης Φάμελλος ανακοίνωσε Επίκαιρη Ερώτηση για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, την ευλογιά και τις καθυστερήσεις στις ενισχύσεις, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αυταρχισμό και εγκατάλειψη του αγροτικού τομέα.