ΓΔ: 2628.28 1.11% Τζίρος: 109.21 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:42:36
Αγροτική διαμαρτυρία οχημάτων
Αγροτικά οχήματα σχηματίζουν μπλόκο σε διαμαρτυρία στην εθνική οδό.

Αγρότες: Χωρίς αποκλεισμούς σε Ευζώνους και Νίκη, μπλόκο στον Προμαχώνα

Χωρίς αποκλεισμούς συνεχίζουν προσωρινά οι αγρότες σε Ευζώνους και Νίκη, ενώ σε οκτάωρο αποκλεισμό φορτηγών προχωρούν τα μπλόκα σε Προμαχώνα και Εξοχή Δράμας. Οι αποφάσεις θα επανεκτιμηθούν μετά τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων στη Νίκαια.

Χωρίς αποκλεισμούς στα τελωνεία Ευζώνων και Νίκης θα συνεχίσουν προσωρινά οι παραγωγοί, σύμφωνα με αποφάσεις των γενικών συνελεύσεών τους.

 Η στάση αυτή θα διατηρηθεί τουλάχιστον έως την ολοκλήρωση του πανελλαδικού συλλαλητηρίου που πραγματοποιείται σήμερα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Για τα επόμενα βήματα, θα ληφθούν αποφάσεις σε νέα γενική συνέλευση.

Αντίθετα, σε οκτάωρο αποκλεισμό έως τις 20:00 προχωρούν οι συμμετέχοντες στο αγροτοκτηνοτροφικό μπλόκο του τελωνείου Προμαχώνα, στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Ο αποκλεισμός αφορά μόνο φορτηγά διεθνών μεταφορών, ενώ η διέλευση επιβατικών αυτοκινήτων και λεωφορείων παραμένει ελεύθερη.

 Το μπλόκο ενισχύεται από οδηγούς φορτηγών και εκπροσώπους εργατικών σωματείων.

Παράλληλα, αγρότες και κτηνοτρόφοι από το Νευροκόπι Δράμας προχωρούν επίσης σε οκτάωρο αποκλεισμό, σε πλήρη συντονισμό με το μπλόκο του Προμαχώνα. 

Το μπλόκο έχει στηθεί 500 μέτρα από το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα με τη Βουλγαρία. Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού, απαγορεύεται η είσοδος και έξοδος φορτηγών παντός τύπου, ενώ η κυκλοφορία επιβατικών οχημάτων και τουριστικών λεωφορείων γίνεται μέσω παρακαμπτηρίων.

Οι συντονιστικές επιτροπές των παραπάνω μπλόκων θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, η οποία έχει προγραμματιστεί για αύριο στις 12:00, στη Νίκαια Λάρισας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροδρόμιο στο ηλιοβασίλεμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Μία ώρα στάση εργασίας στο Μπεν Γκουριόν φέρνει χάος στο αεροδρόμιο

Ξαφνική στάση εργασίας στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προκάλεσε αναστάτωση εν μέσω τουριστικής περιόδου, με διακοπή αφίξεων από τις 14:00 και σταδιακές αναχωρήσεις, ενώ πολλές πτήσεις επέστρεψαν στους προορισμούς τους.
Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων
ΔΙΕΘΝΗ

Η Σεούλ στέλνει για πρώτη φορά εμπορικό πλοίο στην Ευρώπη μέσω Αρκτικής

Ένα εμπορικό πλοίο της Νότιας Κορέας θα αναχωρήσει το Σάββατο προς Ευρώπη μέσω Αρκτικής, δοκιμάζοντας νέα διαδρομή που αποφεύγει τη Μέση Ανατολή λόγω αστάθειας στην περιοχή, σύμφωνα με το υπουργείο Ωκεανών.
Λευκός Πύργος Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη Κώτσηρα-Γκιουλέκα για σιδηρόδρομο και συγκοινωνίες στη Β. Ελλάδα

Σε τηλεδιάσκεψη σήμερα συζητήθηκαν τα σιδηροδρομικά έργα Μακεδονίας-Θράκης και ο εκσυγχρονισμός των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, με έμφαση στην ανανέωση του στόλου του ΟΑΣΘ με ηλεκτρικά λεωφορεία.
Χρήστος Δήμας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Δήμας: Στις 27 Αυγούστου το Μετρό φτάνει στην Καλαμαριά

Στις 27 Αυγούστου το Μετρό Θεσσαλονίκης φθάνει στην Καλαμαριά με πέντε νέους σταθμούς. Εξελίσσονται οι δοκιμές και οι τελευταίοι έλεγχοι. Η διαδικασία, σύμφωνα με τους αρμόδιους υπουργούς, βρίσκεται στην τελική φάση.
Σταθμός Μετρό Θεσσαλονίκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετρό Καλαμαριάς: Λίγες μέρες μέχρι τη λειτουργία, λέει ο Ν. Ταχιάος

Ξεκινούν οι δοκιμές του μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά, με τις άδειες να εκδίδονται σύντομα, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ν. Ταχιάο. Ο έλεγχος τεκμηρίωσης και πιστοποιήσεων διασφαλίζει την ασφάλεια του επιβατικού κοινού.