ΓΔ: 2594.36 0.95% Τζίρος: 188.65 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:52:37
Χρήστος Δήμας στη Βουλή
Ο Χρήστος Δήμας απευθύνει ομιλία στη Βουλή των Ελλήνων με επίσημη ενδυμασία.

Χρίστος Δήμας: Συνεχίζουμε εντατικά για ταχύτερα έργα αεροναυτιλίας

Ο Υπ. Υποδομών διαβεβαιώνει ότι η ασφάλεια πτήσεων στο FIR Αθηνών δεν επηρεάστηκε από το τεχνικό πρόβλημα, ενώ η διερεύνηση συνεχίζεται από ειδική επιτροπή και προωθούνται έργα αναβάθμισης στην αεροναυτιλία.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας τόνισε πως το βασικό ζήτημα ήταν η ασφάλεια των πτήσεων, η οποία, σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και τους ειδικούς, δεν επηρεάστηκε σε κανένα στάδιο από το πρόσφατο τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στις συχνότητες του FIR Αθηνών.

Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε με βάση τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σε συνεργασία με το EUROCONTROL, ενώ πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένοι έλεγχοι από τα στελέχη της ΥΠΑ και της ΕΕΤΤ.

Όπως επισημαίνει ο υπουργός, η πλήρης διερεύνηση των αιτιών συνεχίζεται από ειδική Επιτροπή, με στόχο τη διαμόρφωση σαφούς εικόνας και την ενσωμάτωση όλων των αναγκαίων διορθωτικών μέτρων.

Ο κ. Δήμας υπογραμμίζει ότι το ζήτημα δεν εξαντλείται στη διαχείριση του συγκεκριμένου περιστατικού, καθώς τους τελευταίους εννέα μήνες υλοποιείται συστηματική προσπάθεια για την επιτάχυνση των έργων αεροναυτιλίας.

Παράλληλα, εφαρμόζεται ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης, σε συνεννόηση με τον Οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Αεροπορική Ασφάλεια, το EUROCONTROL και τη Γενική Διεύθυνση Κινητικότητας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το σχέδιο περιλαμβάνει 364 συγκεκριμένες δράσεις έως το 2028 για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των υποδομών αεροναυτιλίας.

Ο υπουργός καταλήγει ότι ο στόχος είναι να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα του συστήματος και να παρέχονται στους πολίτες αξιόπιστες υπηρεσίες σε μόνιμη βάση.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Τρία ρωσικά δεξαμενόπλοια με ντίζελ πλέουν προς ΗΠΑ, λέει η Μόσχα

Τρία πετρελαιοφόρα με ρωσικό ντίζελ κατευθύνονται προς τις ΗΠΑ, σύμφωνα με Μόσχα, προκαλώντας αντιδράσεις σε Ουκρανία και Ευρώπη. Ένα τέταρτο πλοίο αναμένεται να αναχωρήσει σύντομα, στο πλαίσιο πρόσφατης συμφωνίας Πούτιν-Τραμπ.
Γραμμή παραγωγής αυτοκινήτων
ΔΙΕΘΝΗ

Κάτω από 50% οι πωλήσεις βενζινοκίνητων αυτοκινήτων παγκοσμίως μετά από 100 χρόνια

Τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα πλέον καλύπτουν λιγότερο από το 50% των παγκόσμιων πωλήσεων, καθώς υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα αυξάνουν το μερίδιό τους, κυρίως λόγω αύξησης τιμών καυσίμων και γεωπολιτικής αστάθειας.
Σταθμός ηλεκτρικού σιδηροδρόμου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κανονικά τα δρομολόγια στη Γραμμή 1 του Μετρό μετά τη διακοπή

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία σε όλη τη Γραμμή 1 του Μετρό (ΗΣΑΠ), μετά από προσωρινή διακοπή σε πέντε σταθμούς λόγω πτώσης ατόμου στις γραμμές. Τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά, σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ.