ΓΔ: 2163.88 0.44% Τζίρος: 822.79 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:22
Κυριάκος Πιερρακάκης πορτραίτο
Ο Κυριάκος Πιερρακάκης παρευρίσκεται σε επαγγελματική συνάντηση με άλλους αξιωματούχους.

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης στο Φανάρι για τα Θεοφάνια

O Κυριάκος Πιερρακάκης εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις των Θεοφανίων στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία και στον αγιασμό, ενώ συζήτησε με τον Πατριάρχη για θέματα Ελληνισμού και στήριξης του Πατριαρχείου.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, εκπροσώπησε σήμερα την ελληνική κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανίων που πραγματοποιήθηκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο κ. Πιερρακάκης παρέστη στη Θεία Λειτουργία, όπου συλλειτούργησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος. Επίσης, συμμετείχε στον καθαγιασμό των υδάτων στον Κεράτιο Κόλπο.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο υπουργός είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κατά την οποία συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τον Ελληνισμό της διασποράς και τον διαχρονικό ρόλο του Πατριαρχείου στη συνοχή της Ορθοδοξίας.

Ο κ. Πιερρακάκης μετέφερε τη σταθερή βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για διαρκή στήριξη του έργου του Πατριαρχείου.

Μετά την τελετή, ο υπουργός δήλωσε: «Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποτελεί θεματοφύλακα της Ορθοδοξίας και σημείο αναφοράς για το σύνολο του Ελληνισμού. Η Ελλάδα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του, στηρίζοντας τον οικουμενικό του χαρακτήρα και την αποστολή του σε έναν κόσμο που έχει ανάγκη από περισσότερο διάλογο, ειρήνη και συνοχή.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους, με υγεία, δύναμη και περισσότερο φως στις ζωές μας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μήνυμα Μητσοτάκη στα social media για τον εορτασμό των Θεοφανείων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λόγω διεθνών υποχρεώσεων, δεν παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις για τα Φώτα, αλλά άναψε κερί στη 112 Πτέρυγα Μάχης, τονίζοντας τη σημασία της ενότητας, της υπευθυνότητας και της αισιοδοξίας για το 2026.
Πάπας Λέων ΙΔ'
ΔΙΕΘΝΗ

Ο πάπας Λέων καλεί σε ειρήνη στην πρώτη χριστουγεννιάτικη ευλογία του

Ο πάπας Λέων ΙΔ’ θα ανανεώσει σήμερα το αίτημά του για ειρήνη από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου κατά την πρώτη του χριστουγεννιάτικη ευλογία, ενώ η έκκληση για κατάπαυση πυρός στην Ουκρανία δεν βρήκε ανταπόκριση.
Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος
ΔΙΕΘΝΗ

Στη Νίκαια ο Πατριάρχης και ο Πάπας για τα 1700 χρόνια Α’ Συνόδου

Πραγματοποιήθηκε κοινό προσκύνημα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Πάπα Λέοντα ΙΔ' στα ερείπια της βασιλικής του Αγίου Νεοφύτου, τιμώντας την 1.700η επέτειο της Α' Οικουμενικής Συνόδου με μήνυμα ενότητας από τον Πατριάρχη.
Πλήθος σε κηδεία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Ανακοίνωση για εκδημία

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας ανακοινώνει με θλίψη την εκδημία του Οικονόμου Αλεξίου Τριανταφύλλου, ο οποίος εκοιμήθη στις 24 Νοεμβρίου 2025. Ο εκλιπών γεννήθηκε το 1929 στους Ρωγούς Καλαβρύτων και μετανάστευσε στην Αυστραλία το 1956.
Επιχειρηματίας σε συνάντηση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Ελ. Μελέτη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για θέματα πίστης και ομογένειας

Η Ελεονώρα Μελέτη επισκέφθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως μέλος της Διαθρησκευτικής Ομάδας του ΕΚ, συζητώντας με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο για τη Χάλκη, την ομογένεια και την ενίσχυση του διαθρησκευτικού διαλόγου.
Ορθόδοξος ιερέας εκκλησία
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Η Εκκλησία παρουσιάζει τα Πρακτικά του Γ΄ Συνεδρίου Μικρασιατικής Μνήμης

Η Εκκλησία της Ελλάδος παρουσιάζει τα Πρακτικά του Γ΄ Συνεδρίου Μνήμης Μικρασιατικού Ελληνισμού στις 28 Νοεμβρίου, με ομιλίες Ιερώνυμου, Χρυσοστόμου, Πλατιά και Ιγνατίου.