ΓΔ: 2220.01 0.40% Τζίρος: 274.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ τραπέζι
Πάνελ συνέντευξης Τύπου με λογότυπο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Κατάλληλο για πολιτικά άρθρα.

ΣΥΡΙΖΑ: «Καμπανάκι» Καιρίδη για δηλώσεις Γεωργιάδη περί διεθνούς δικαίου

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει ότι οι δηλώσεις Γεωργιάδη προκαλούν αντιδράσεις και στη ΝΔ, με τον Δ. Καιρίδη να διαφοροποιείται δημόσια για το διεθνές δίκαιο.

Οι πρόσφατες δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη σχετικά με την ισχύ του διεθνούς δικαίου έχουν προκαλέσει αντιδράσεις ακόμη και εντός της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Καιρίδης, προχώρησε σε δημόσια διαφοροποίηση από τον υπουργό, τονίζοντας πως «άλλο να είμαστε συγκρατημένοι και άλλο να χειροκροτάμε» τέτοιες τοποθετήσεις, οι οποίες ερμηνεύονται ως παραβίαση των αρχών του διεθνούς δικαίου.

Η στάση αυτή αναδεικνύει εσωκομματικές εντάσεις σχετικά με τη διαχείριση θεμάτων εξωτερικής πολιτικής και τη ρητορική που υιοθετούν κορυφαία στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Για περισσότερα, δείτε το σχετικό βίντεο με τις δηλώσεις του Δημήτρη Καιρίδη: https://www.youtube.com/watch?v=Hg7o58gCC2w

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ βάθρο ομιλίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνεδριάζει το Σάββατο 6 Ιουνίου

Το Σάββατο 6 Ιουνίου συνεδριάζει η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα έχει προηγηθεί και η Πολιτική Γραμματεία. Δεν είναι βέβαιο αν θα συμμετάσχει ο Π. Πολάκης, λόγω των διαφωνιών για τη θέση του στα κομματικά όργανα μετά τη διαγραφή του.
Πορεία διαμαρτυρίας Αθήνα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Παρέμβαση για τις συλλήψεις του Global Sumud Flotilla

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζητά την άμεση απελευθέρωση των Ελλήνων που κρατούνται στο Ισραήλ, καταγγέλλοντας βασανιστήρια και κακοποίηση. Επιπλέον, ζητά να ανασταλεί η Συμφωνία Σύνδεσης ΕΕ-Ισραήλ μετά τα πρόσφατα γεγονότα.
Στέφανος Κασσελάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθώος ο Στ. Κασσελάκης για την υπόθεση Πόθεν Έσχες και συμμετοχή σε εταιρείες

Αθώος κρίθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης για παράβαση στη δήλωση Πόθεν Έσχες, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρχε δόλος και ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί για την απαγόρευση συμμετοχής σε ξένη εταιρεία, σύμφωνα και με τον εισαγγελέα.
Ελληνικό κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: 213 εκατ. ευρώ για στήριξη κτηνοτρόφων από ζωονόσους

Ο υφυπουργός Αθ. Καββαδάς τόνισε στη Βουλή τη συνεχή στήριξη της κυβέρνησης στους κτηνοτρόφους που πλήττονται από ζωονόσους, αναφέροντας ενισχύσεις που ξεπερνούν τα 213 εκατ. ευρώ και μέτρα για δίκαιες αποζημιώσεις.
Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Τρίτη 20.00 στο Θησείο οι ανακοινώσεις για το νέο κόμμα

Ο Αλέξης Τσίπρας θα ανακοινώσει το νέο κόμμα την Τρίτη 26 Μαΐου στις 20:00 στην πλατεία Θησείου, καλώντας ιδιαίτερα τους νέους να συμμετέχουν για να χαράξουν μαζί νέους ορίζοντες στην πολιτική σκηνή.
Παύλος Πολάκης στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: Ήμουν, είμαι και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ και μετά τις 26 Ιουνίου

Ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε «ανέκδοτο» την έννοια του ανεξάρτητου βουλευτή για τον ίδιο, τονίζοντας πως παραμένει πάντα ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας έμμεσα στη διαγραφή του από την ΚΟ του κόμματος που ανακοίνωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.