ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Λογότυπο ΠΑΣΟΚ νύχτα
Φώτο: ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Στο Ανώτατο Δικαστήριο της ΕΕ η συμφωνία με τη Mercosur

Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η συμφωνία ΕΕ–Mercosur παραπέμπεται στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γεγονός που οδηγεί σε αναστολή της διαδικασίας έγκρισης.

Η συμφωνία ΕΕ-Mercosur παραπέμπεται στο Ανώτατο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά από απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να εξεταστεί η συμβατότητά της με τις ευρωπαϊκές συνθήκες.

 Η εξέλιξη αυτή οδηγεί σε αναστολή της διαδικασίας έγκρισης της συμφωνίας, δημιουργώντας νέα δεδομένα για τα ελληνικά συμφέροντα.

Σύμφωνα με δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Κώστα Τσουκαλά, η θέση του κόμματος για τα γκρίζα σημεία της συμφωνίας δικαιώνεται.

 Ο ίδιος επισημαίνει ότι η κυβέρνηση εμφανίζεται εκτεθειμένη, καθώς είχε προσπαθήσει να πείσει ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες στηρίζουν τη συμφωνία, παρουσιάζοντας τους διαφωνούντες ως λαϊκιστές.

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωκοινοβούλιο υπερψήφισε το σχετικό ψήφισμα, συμβάλλοντας καθοριστικά στην παραπομπή της συμφωνίας.

 Παράλληλα, ασκείται κριτική στην κυβέρνηση για τη στάση στελεχών της που χαιρέτισαν την εξέλιξη στη Βουλή, χωρίς ωστόσο οι ευρωβουλευτές τους να στηρίξουν την επιλογή αυτή.

Η υπόθεση αναδεικνύει τη σημασία της προάσπισης των εθνικών συμφερόντων στις διαπραγματεύσεις για διεθνείς εμπορικές συμφωνίες, με το ΠΑΣΟΚ να τονίζει ότι η στάση του δικαιώθηκε από τις πρόσφατες εξελίξεις.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση εξυπηρετεί ολιγοπώλια λόγω 7ετών εξαρτήσεων

Ο Κώστας Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτικές που μειώνουν την αγοραστική δύναμη, υποστήριξε πως εξυπηρετεί τα ολιγοπώλια και έκρινε ως ανεπαρκείς τις 120 δόσεις και τη μη διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει τις λαθροχειρίες κανόνα στην επικοινωνία

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε στις αιτιάσεις Τσίπρα για υπερπλεονάσματα και στα στελέχη ΠΑΣΟΚ για τις 120 δόσεις, λέγοντας πως η κυβέρνηση μειώνει φόρους, δημιουργεί θέσεις εργασίας και αυξάνει τα έσοδα χωρίς αύξηση φορολογίας.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ανδρουλάκη - Αποστολάκη τη Δευτέρα το μεσημέρι

Αύριο στις 12:00 ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με τον ανεξάρτητο βουλευτή Ευάγγελο Αποστολάκη στο γραφείο του στη Βουλή. Το βράδυ, στις 22:00, θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Ευθέως» του ΕΡΤnews.
Αλεξάνδρα Σδούκου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σδούκου: Το ΠΑΣΟΚ φέρνει παράδειγμα Ιταλίας, εμείς δεν ρισκάρουμε τη χώρα

Η Αλεξάνδρα Σδούκου τόνισε στο ACTION 24 ότι η κυβέρνηση στηρίζει τους πολίτες όσο επιτρέπουν οι δυνατότητες της οικονομίας, με ενισχύσεις στα καύσιμα και μέτρα που θα αξιολογούνται κάθε δεκαπενθήμερο λόγω της ενεργειακής κρίσης.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ανεπαρκή μέτρα και ξεκάθαρη αποτυχία της κυβέρνησης

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί την κυβέρνηση για ημίμετρα και αδυναμία σύγκρουσης με τα ολιγοπώλια, σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν άνοδο του πληθωρισμού στη χώρα, σε υψηλότερα επίπεδα από την Ευρωζώνη.
Νίκος Ανδρουλάκης ομιλία Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Ψηφίστε τη τροπολογία ΠΑΣΟΚ για ΕΦΚ, όχι επιστολές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα αποφάσεις για μείωση του ΕΦΚ, εφαρμόζοντας το ιταλικό μοντέλο, και να καταργήσει την Golden Visa στα ακίνητα, τονίζοντας πως δεν απαιτείται επιστολή προς τη φον ντερ Λάιεν.