Φώτο: ΑΠΕ

Καραμανλής: Προτείνουμε μείωση εισιτηρίου στο 1,20 ευρώ

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αποκάλυψε ότι θα προτείνει στη κυβέρνηση να υποχωρήσει η τιμή του εισιτηρίου για τα ΜΜΜ στο 1,20 από 1,40 που κοστίζει σήμερα.

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση να πέσει στο 1,20 ευρώ το εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου που θα ισχύσει ο μειωμένος ΦΠΑ 13%.

Στην αποκάλυψη αυτή προχώρησε σήμερα ο υπουργός Κώστας Καραμανλής κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ.

«Με την μείωση του ΦΠΑ το εισιτήριο από το 1,40 ευρώ θα πάει στο 1,28 και εμείς θα προτείνουμε να πάει στο 1,20», ανέφερε ο κ Καραμανλής.

Ο υπουργός, σε συνέχεια των δηλώσεών του, διευκρίνισε επίσης ότι θα μειωθεί και η τιμή των καρτών απεριορίστων διαδρομών και ιδιαίτερα ευνοημένοι θα είναι όσοι προμηθευτούν μετά την 1η Ιουνίου ετήσιες κάρτες γιατί θα είναι πιο φθηνές.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση, εκτός από την ελάφρυνση των πολιτών, στοχεύει και στην ενίσχυση των δημόσιων συγκοινωνιών, οι οποίες δέχτηκαν οικονομικό πλήγμα τη περίοδο της καραντίνας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καραμανλής: Τα εισιτήρια στα ΜΜΜ επέστρεψαν στα επίπεδα του 2014

Όσον αφορά στις πτήσεις, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε σε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία χθες 1 Ιουνίου στο «Ελ. Βενιζέλος» είχαμε 230 πτήσεις, εκ των οποίων το 75% ήταν πτήσεις εσωτερικού.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Καραμανλής: Σύντομα θα επιτρέπεται και δεύτερος επιβάτης στα ταξί

Αυτό ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής. Σύντομα θα υπάρξει ΚΥΑ ώστε να μπορούν να μετακινηθούν με το ίδιο ταξί ζευγάρια ή άνθρωποι που συγκατοικούν.