ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Κυριάκος Μητσοτάκης εκδήλωση
Φωτο: Dimitris Kapantais / SOOC

Μητσοτάκης στο TikTok: Αυξήσεις στους μισθούς από σήμερα λόγω φοροελαφρύνσεων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε σε ανάρτησή του ότι οι μειώσεις φόρων φέρνουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, τονίζοντας ότι οι ελαφρύνσεις αφορούν οικογένειες, νέους και μεσαία τάξη. «Το είπαμε και το κάνουμε!».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο TikTok, αναφέρθηκε στις προκλήσεις που βιώνουν τα νοικοκυριά λόγω της ακρίβειας, τονίζοντας ότι «κανένα μέτρο ελάφρυνσης από μόνο του δεν αρκεί».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, από σήμερα οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα διαπιστώσουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς τους, ως αποτέλεσμα των φορολογικών ελαφρύνσεων που είχαν εξαγγελθεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) και ψηφίστηκαν με τον προϋπολογισμό του 2026.

Όπως σημειώνει, οι αυξήσεις αυτές μπορούν, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, να φτάσουν έως και δύο επιπλέον μισθούς ετησίως, ανάλογα με τη μισθολογική κλίμακα, την ηλικία και κυρίως την οικογενειακή κατάσταση, όπως ο αριθμός των παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι στη ΔΕΘ είχαν ανακοινωθεί φοροελαφρύνσεις για οικογένειες με παιδιά, νέους που ξεκινούν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και τη μεσαία τάξη. Η ανάρτηση του πρωθυπουργού ολοκληρώνεται με τη φράση: «Το είπαμε και το κάνουμε!».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ελληνική οικονομία ευρώ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα με τους χαμηλότερους μισθούς και το υψηλότερο κόστος διαβίωσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι Έλληνες εργαζόμενοι λαμβάνουν από τους χαμηλότερους μισθούς στην ΕΕ, ενώ το κόστος διαβίωσης αυξάνεται και οι μισθολογικές αυξήσεις παραμένουν πολύ χαμηλότερες από τον μέσο όρο της Ένωσης.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Προτεραιότητα η ακρίβεια και η ενίσχυση των εισοδημάτων

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση Ανδρουλάκη, αναγνώρισε την ακρίβεια ως μείζον πρόβλημα και παρουσίασε μέτρα στήριξης, αυξήσεις εισοδημάτων και παρεμβάσεις στην αγορά.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Τα μέτρα της ΔΕΘ βάζουν «φρένο» στην ακρίβεια

Τόνισε πως η κυβέρνηση ενισχύει το εισόδημα, βάζοντας ανάχωμα στην ακρίβεια, ανακοίνωσε μόνιμες αυξήσεις σε μισθούς-συντάξεις, μειώσεις τιμών στα σούπερ μάρκετ και σταθερότητα στην ενέργεια.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης - Πλένκοβιτς στο Ζάγκρεμπ: Διμερή και ευρωπαϊκά θέματα στο επίκεντρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Κροάτη ομόλογό του στο Ζάγκρεμπ, στο πλαίσιο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συζητώντας διμερή και ευρωπαϊκά θέματα, με έμφαση στην ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα.
Μητσοτάκης, Βοτρέν
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Έχουμε χτίσει ισχυρή στρατηγική σχέση με τη Γαλλία στην άμυνα

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε τη συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας ως μία από τις στενότερες, ειδικά στην άμυνα, υπογραμμίζοντας την ανανέωση της διμερούς συμφωνίας και τη σημασία της παράδοσης της φρεγάτας «Κίμων».
Μάξιμος Χαρακόπουλος Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρακόπουλος: Κρίσιμες οι εκλογές του 2027, στόχος τρίτη αυτοδύναμη θητεία

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, στην κοπή της βασιλόπιτας της ΔΗΜΤΟ Ελασσόνας, ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη ως γγ της ΚΟ της ΝΔ και δεσμεύτηκε να αγωνιστεί για την παράταξη, τονίζοντας τη σημασία των εκλογών του 2027.