ΓΔ: 2574.59 0.60% Τζίρος: 155.24 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:33:37
Βουλή των Ελλήνων
Φώτο: SOOC

Ελληνική Λύση: Όχι στις τροπολογίες για δανειολήπτες & ευλογιά

Η Ελληνική Λύση καταψήφισε τροπολογίες για δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο και πληγέντες από την ευλογιά στα αιγοπρόβατα, κατηγορώντας την κυβέρνηση για εξαπάτηση μέσω νυχτερινών και άσχετων τροπολογιών.

Την καταψήφιση δύο κρίσιμων τροπολογιών της κυβέρνησης ανακοίνωσε η Ελληνική Λύση, ασκώντας σκληρή κριτική για τον τρόπο που κατατέθηκαν και το περιεχόμενό τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση "σωρείας νυχτερινών τροπολογιών" στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο αφορά το "Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης" και περιλαμβάνει διατάξεις για τη μεταφορά του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, καθώς και άλλες ρυθμίσεις διαφόρων υπουργείων.

Η Ελληνική Λύση καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση συνδυάζει διαφορετικές και άσχετες μεταξύ τους διατάξεις σε ένα ενιαίο πλαίσιο, ασκώντας πίεση στην αντιπολίτευση να ψηφίσει συνολικά, γεγονός που, όπως σημειώνεται, "προωθεί κρυφά συμφέροντα".

Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι η πρώτη τροπολογία αφορά τη ρύθμιση οφειλών σε ελβετικό φράγκο, ωστόσο το κόμμα τη χαρακτηρίζει "επικοινωνιακό τρίκ" και όχι ουσιαστική λύση για τους πληγέντες δανειολήπτες. Επιπλέον, περιλαμβάνει αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης και απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για το 2026 σε πυρόπληκτες περιοχές της Αττικής, ρύθμιση που, όπως αναφέρεται, θα μπορούσε να στηριχθεί αν δεν υπήρχε η επίμαχη διάταξη για τα ελβετικά φράγκα.

Η δεύτερη τροπολογία περιέχει επίσης διαφορετικές διατάξεις, μεταξύ των οποίων και την "αναστολή μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης λόγω της επιζωοτίας της ευλογιάς" στα αιγοπρόβατα. Η Ελληνική Λύση υπογραμμίζει ότι πρόκειται για προσωρινή αναστολή των πλειστηριασμών και όχι για οριστική διαγραφή χρεών, όπως ζητά το κόμμα.

Καταλήγοντας, το κόμμα αναφέρει ότι αναγκάζεται να καταψηφίσει και τις δύο τροπολογίες, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τονίζοντας ότι τέτοιες πρακτικές "προσβάλλουν τη Δημοκρατία και το κοινοβούλιο".

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μανιάτης ομιλία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης: Ενιαία ευρωπαϊκή λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης ζήτησε από την Ε.Ε. κοινό πλαίσιο για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση για αδιαφορία απέναντι στους δανειολήπτες.
Νίκος Παππάς στη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παππάς: Οι φορολογούμενοι θα καλύψουν επενδύσεις σε μπαταρίες

Ο Νίκος Παππάς κατηγορεί την κυβέρνηση ότι αρνήθηκε να μειώσει τον ΕΦΚ, πανηγυρίζει για τη ρήτρα διαφυγής και χρηματοδοτεί ιδιωτικές επενδύσεις στις μπαταρίες με χρήματα των φορολογουμένων.
Παύλος Μαρινάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Μοναδικός στόχος μας η αυτοδυναμία της ΝΔ

Ο Παύλος Μαρινάκης τονίζει πως η αυτοδυναμία αποτελεί τον μοναδικό στόχο της ΝΔ, ενώ υπογραμμίζει πως υπάρχουν δημοσιονομικές εφεδρείες για στήριξη των πολιτών και ζητά ευρωπαϊκές αποφάσεις για μεγαλύτερη ευελιξία στις δαπάνες.
ΣΥΡΙΖΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη υπάρχει μόνο στις αναρτήσεις του

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό για αποσύνδεση από την πραγματικότητα, τονίζοντας ότι οι πολίτες ζουν με ακρίβεια και ανασφάλεια. Ζητά συγκεκριμένα μέτρα για οικονομία και διαφάνεια στην άμυνα, όχι επικοινωνιακές ενέργειες.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Εφικτή η αυτοδυναμία, οι πολίτες συγκρίνουν ρεαλιστικές λύσεις

Ο Παύλος Μαρινάκης, σε συνέντευξη στο «POP Politics» της Popaganda, αναλύει κυβερνητική στρατηγική, εξωτερική πολιτική, μέτρα κατά ακρίβειας και δημογραφικό, επιβεβαιώνοντας εκλογές το 2027 και σχολιάζοντας νέα πολιτικά σενάρια.