ΓΔ: 2680.93 1.55% Τζίρος: 197.23 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:59:36
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο

Μαρινάκης για Χίο: «Τραγωδία» και αιχμές κατά Τσίπρα για τους διακινητές

Ο Π. Μαρινάκης χαρακτήρισε «απόλυτη τραγωδία» το συμβάν στη Χίο και επέκρινε την ανακοίνωση Τσίπρα, τονίζοντας ότι κύριοι υπαίτιοι είναι οι διακινητές. Ζήτησε εμπιστοσύνη στο Λιμενικό και αναμονή των πορισμάτων.

Το τραγικό συμβάν στη Χίο και η δημόσια τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αποτέλεσαν αντικείμενο σχολιασμού από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κ. Μαρινάκης αναγνώρισε ότι πρόκειται για μια «απόλυτη τραγωδία», υπογραμμίζοντας πως οι άνθρωποι που επιβιβάστηκαν στο μικρό σκάφος ήταν απελπισμένοι. 

Επισήμανε ότι το βασικό ζήτημα είναι ποιοι εκμεταλλεύονται αυτούς τους ανθρώπους, τονίζοντας ότι η ανακοίνωση του κ. Τσίπρα είναι «βαθύτατα προβληματική» για κάποιον που έχει διατελέσει πρωθυπουργός.

Ειδική αναφορά έκανε στη χρήση της φράσης "δολοφόνοι διακινητές", σημειώνοντας πως η τοποθέτηση αυτή προκαλεί απορία και χαρακτηρίζοντάς την «ντροπή». 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διερωτήθηκε πώς μπορεί να μην θεωρούνται δολοφόνοι όσοι στοιβάζουν δεκάδες ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και παιδιά, σε ακατάλληλα σκάφη και τους οδηγούν στον θάνατο.

Ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι για το συμβάν υπάρχουν ξεκάθαρες ευθύνες, τις οποίες αναγνωρίζουν ο Δήμαρχος Χίου, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Λιμενικό Σώμα, επισημαίνοντας ότι οι διακινητές είναι οι κύριοι υπαίτιοι και πως οι αρχές ερευνούν όλες τις πτυχές της υπόθεσης. 

Τόνισε τη σημασία της εμπιστοσύνης στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού, ενώ κάλεσε να αναμένουμε τα πορίσματα των ερευνών.

Κλείνοντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε τα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και τόνισε την ανάγκη να ξεριζωθούν τα κυκλώματα των λαθροδιακινητών, ώστε να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν προκύψει, έχει ήδη αναγνωριστεί ένας από τους διακινητές του περιστατικού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τηλεόραση σε σαλόνι
ΔΙΕΘΝΗ

BHRT: «Μαύρο» σήμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική κρίση

Ο BHRT έβαλε "μαύρο" διαμαρτυρόμενος για τον κίνδυνο κατάρρευσης λόγω χρεών. Οι δύο αυτόνομες περιοχές της Βοσνίας έχουν δικούς τους φορείς, με εθνικιστικά κόμματα να αντιδρούν σε έναν ενιαίο κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση εξυπηρετεί ολιγοπώλια λόγω 7ετών εξαρτήσεων

Ο Κώστας Τσουκαλάς του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για πολιτικές που μειώνουν την αγοραστική δύναμη, υποστήριξε πως εξυπηρετεί τα ολιγοπώλια και έκρινε ως ανεπαρκείς τις 120 δόσεις και τη μη διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων.
Αλέξης Τσίπρας ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΛΑΣ: Στήριξη νοικοκυριών και ευάλωτων επαγγελματιών άμεσα, όχι τον Απρίλιο

Η Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη επισημαίνει πως τα συνεχή υπερπλεονάσματα δεν είναι τυχαία. Κατηγορεί την κυβέρνηση για φοροαπαλλαγές στους πλούσιους και υπερφορολόγηση των πολλών, κυρίως με υψηλό ΦΠΑ εν μέσω πληθωρισμού.
Παύλος Μαρινάκης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαρινάκης: Το ΠΑΣΟΚ έχει καταστήσει τις λαθροχειρίες κανόνα στην επικοινωνία

Ο Παύλος Μαρινάκης απάντησε στις αιτιάσεις Τσίπρα για υπερπλεονάσματα και στα στελέχη ΠΑΣΟΚ για τις 120 δόσεις, λέγοντας πως η κυβέρνηση μειώνει φόρους, δημιουργεί θέσεις εργασίας και αυξάνει τα έσοδα χωρίς αύξηση φορολογίας.
Πανοραμική θέα Μαδρίτης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Διαδηλώσεις μετά το «όχι» στα μέτρα για το στεγαστικό

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε ισπανικές πόλεις για το στεγαστικό, μετά την απόρριψη κυβερνητικών μέτρων. Στη Μαδρίτη, πορείες και συγκέντρωση ακτιβιστών έδωσαν μήνυμα λαϊκής κινητοποίησης και ζήτησαν γενική απεργία.