ΓΔ: 2137.32 3.50% Τζίρος: 296.36 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:42:42
Σφύρα δικαστηρίου
Φώτο: Shutterstock

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Σοβαροί κίνδυνοι για τη Δημοκρατία από την απόφαση για Σπαρτιάτες

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταγγέλλει ως επικίνδυνη για τη δημοκρατία την απόφαση απαλλαγής των 13 για τους «Σπαρτιάτες», τονίζοντας την ανεπάρκεια της νομοθεσίας και τη σύνδεση με πολιτικούς τακτικισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκφράζει έντονη ανησυχία για τη δημοκρατία, με αφορμή τη δικαστική απόφαση που απαλλάσσει τους 13 κατηγορούμενους στην υπόθεση των «Σπαρτιατών». Σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η εξέλιξη αυτή «εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη δημοκρατία».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «την ίδια περίοδο που η κυβέρνηση Μητσοτάκη χαϊδεύει το ακροδεξιό εκλογικό ακροατήριο, ανάγοντας, τυπικά και άτυπα, σε μαέστρους της 'μεταναστευτικής' πολιτικής τους Θ. Πλεύρη, Αδ. Γεωργιάδη και Μ. Βορίδη, το τριμελές εφετείο Πλημμελημάτων, μετά από εισαγγελική εισήγηση, αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή και των 13 συνολικά κατηγορουμένων στην υπόθεση των 'Σπαρτιατών', μεταξύ των οποίων και ο καταδικασμένος για τη Χρυσή Αυγή, Ηλίας Κασιδιάρης». Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ χαρακτηρίζει την απόφαση «ντροπιαστική για τους θεσμούς και τη Δημοκρατία».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποστηρίζει ότι «αποδείχτηκε στην πράξη η ανεπάρκεια της νομοθετικής ρύθμισης της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Βορίδη για την αντιμετώπιση αυτού του πολύ σοβαρού ζητήματος». Όπως αναφέρει, πρόκειται για «έναν αναποτελεσματικό νόμο που εξυπηρετούσε πολιτικούς τακτικισμούς», ενώ υπενθυμίζει ότι η τροπολογία που είχε καταθέσει το κόμμα το 2023 «θα μπορούσε να αποκλείσει στελέχη της Χρυσής Αυγής και πρόσωπα που ασκούν καθοδήγηση, δηλαδή 'κρυπτόμενους επικεφαλής' των κομμάτων, από την εκλογική διαδικασία».

Κλείνοντας, το κόμμα τονίζει ότι «το ζήτημα αφορά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και τον ρόλο της Δικαιοσύνης στην προστασία του πολιτεύματος». Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δηλώνει ότι θα «εξαντλήσει τις δυνάμεις του για να σταθεί εμπόδιο στις φανερές και κρυφές δυνάμεις του μίσους και του νεοναζιστικού σκοταδιού».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Η κυβέρνηση υποβαθμίζει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη Βουλή

Ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταγγέλλει σοβαρό πρόβλημα στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για αδιαφορία να απαντήσουν σε επίκαιρες ερωτήσεις, πλήττοντας τη διαφάνεια.
Το κτίριο της Κνεσέτ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Αρβανίτη για θανατική ποινή και διακρίσεις στο Ισραήλ

Ερώτηση προς την Κομισιόν κατέθεσε ο Κώστας Αρβανίτης για τον νέο ισραηλινό νόμο που επιβάλλει θανατική ποινή, χαρακτηρίζοντάς τον ως μέσο φυλετικής διάκρισης κατά Παλαιστινίων, ζητώντας εξηγήσεις για τη χρηματοδότηση της ΕΕ προς το Ισραήλ.
Σωκράτης Φάμελλος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει ενωμένος στις επόμενες εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέβει στις επόμενες εκλογές με ενωτική προοδευτική πρόταση, τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, καλώντας για συνεργασία αριστερών δυνάμεων χωρίς όρους και επικρίνοντας την απόφαση του ΠΑΣΟΚ για αυτόνομη κάθοδο ως λάθος.
Ακρίβεια σε σούπερ μάρκετ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ακρίβεια και κερδοσκοπία «έφαγαν» την αύξηση κατώτατου μισθού

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει πως η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν καλύπτει τις ανάγκες των εργαζόμενων, καθώς η ακρίβεια και η κερδοσκοπία μειώνουν την αγοραστική δύναμη. Τα 770 ευρώ δεν αρκούν για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Γαβρήλος: Άκαρπη η μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού

Ο Γιώργος Γαβρήλος, τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, χαρακτήρισε «αναιμική» την αύξηση του κατώτατου μισθού, ζητώντας μείωση φόρων, αυστηρό έλεγχο της αγοράς και επαναφορά της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης.