ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Κανονιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού
Φώτο: SOOC

Ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού σε Μυρτώο Πέλαγος και Αργολικό Κόλπο

Ολοκληρώθηκαν οι ασκήσεις «Αιγιαλός 1/26» και «Γρίπος 1/26» του Πολεμικού Ναυτικού από 10 έως 13 Φεβρουαρίου στο Μυρτώο Πέλαγος και Αργολικό Κόλπο, με συμμετοχή μονάδων και ελικοπτέρων των δυνάμεων του ΠΝ.

Οι εθνικές ασκήσεις «Αιγιαλός 1/26» και «Γρίπος 1/26» του Πολεμικού Ναυτικού ολοκληρώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου, έπειτα από τέσσερις ημέρες επιχειρησιακής δραστηριότητας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους και του Αργολικού Κόλπου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στις ασκήσεις συμμετείχαν μονάδες από τις Διοικήσεις Αμφιβίων Δυνάμεων, Ναρκοπολέμου, Υποβρυχίων Καταστροφών, καθώς και Ελικόπτερα της Αεροπορίας Ναυτικού.

Όπως επισημαίνεται, οι εκπαιδεύσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης των μονάδων του Αρχηγείου Στόλου. Στόχος είναι η αξιολόγηση της επιχειρησιακής σχεδίασης, αλλά και η διατήρηση και ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο στο Ορμούζ
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Ο ναύαρχος Βοζούρ ζητά εμπλοκή Κίνας για το Χορμούζ

Ο αρχηγός του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού τόνισε πως η Κίνα πρέπει να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο για την αποκατάσταση της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Χορμούζ, καθώς τα υπάρχοντα μέτρα θεωρούνται ανεπαρκή.
Δεξαμενές και αεροπλάνα Γάζα
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραήλ: Χτύπημα σε εργοστάσιο όπλων του Ιράν για το Πολεμικό Ναυτικό

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι περίπου 50 μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν στο Ιράν εγκαταστάσεις παραγωγής όπλων για το Πολεμικό Ναυτικό και αντιαεροπορικά συστήματα, στοχεύοντας υποδομές στην Τεχεράνη.
Φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη προσέλευση κόσμου σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για την 25η Μαρτίου

Μεγάλη προσέλευση κόσμου υπήρξε στα πολεμικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού στον Πειραιά, κατά τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Το ΓΕΝ ευχαρίστησε το κοινό για τη στήριξη και το ενδιαφέρον του προς τα πληρώματα και το έργο τους.