ΓΔ: 2271.72 0.25% Τζίρος: 274.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κώστας Ζαχαριάδης ομιλεί
Ο Κώστας Ζαχαριάδης μιλά σε δημόσια συνεδρίαση στη Βουλή.

Ζαχαριάδης: Θετική η τροπολογία Νέας Αριστεράς για όριο θητειών στην ΤτΕ

Ο Κ. Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε ότι η τροπολογία της Νέας Αριστεράς για όριο δύο θητειών στη διοίκηση της ΤτΕ είναι θετική και θα στηριχθεί, επισημαίνοντας πως οι μακρόχρονες θητείες αποδυναμώνουν θεσμούς και οδηγούν σε καθεστωτισμό.

Τη στήριξή του στην τροπολογία της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, που προβλέπει ότι ο διορισμός της Διοίκησης της Τραπέζης της Ελλάδος, δηλαδή του διοικητή και των υποδιοικητών, δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τις δύο θητείες, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Ζαχαριάδης.

Όπως τόνισε σε δήλωσή του, «η ”ισοβιότητα” σε τέτοιου είδους θέσεις και θεσμούς είναι μια βαθύτατα συντηρητική αντίληψη». Ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι «δεκαοχτώ χρόνια στην ίδια θέση είναι πάρα πολλά και ιδίως στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αναντικατάστατοι».

Επεσήμανε ακόμη ότι «συχνά και στην Ελλάδα και διεθνώς γινόμαστε μάρτυρες θεσμικής εξασθένισης των φορέων από μακροχρόνιες θητείες, που μπορούν να οδηγήσουν σε αρνητικές καθεστωτικές πραγματικότητες και σε παράκεντρα εξουσίας».

Αναφερόμενος σε πρόσφατα παραδείγματα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολίασε: «Αυτές τις ημέρες γινόμαστε μάρτυρες της διερεύνησης εμπλοκής τού, 20ετούς θητείας, πρόεδρου της ΕΕ σε υπόθεση υπεξαίρεσης. Γιατί ο τοποθετούμενος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας να μπορεί να υπηρετήσει περισσότερο από τον προέδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας;».

Κλείνοντας, ο Κώστας Ζαχαριάδης υπογράμμισε ότι «πρόκειται για σημαντικά ζητήματα διαφάνειας και λογοδοσίας, ειδικά στις σημερινές συνθήκες, που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πληγώσει ανεπανόρθωτα τη λειτουργία του κράτους δικαίου και το κοινό περί δικαιοσύνης αίσθημα, μετατρέποντας το ”επιτελικό κράτος” σε μηχανή παραγωγής σκανδάλων».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρκα: Επίθεση στην κυβέρνηση για τις υποκλοπές και την ΕΥΠ

Η Πέτη Πέρκα, πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, κατηγόρησε την κυβέρνηση για ατιμωρησία και αυθαίρετη αλλαγή κανόνων σχετικά με τις υποκλοπές, υπογραμμίζοντας ότι η επίκληση εθνικής ασφάλειας αποτελεί καταχρηστική ερμηνεία.
Ολομέλεια Βουλής άδεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Όχι σε προανακριτική για Λιβανό και Αραμπατζή από ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ

Η Βουλή απέρριψε τις προτάσεις ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέας Αριστεράς για σύσταση προανακριτικής επιτροπής σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ για τον Σπήλιο Λιβανό και τη Φωτεινή Αραμπατζή, μετά από μυστική ψηφοφορία.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέρκα: Φόβος της κυβέρνησης για την αλήθεια η καταψήφιση της προανακριτικής

Η Πέτη Πέρκα υποστήριξε στη Βουλή ότι η δημοκρατία κινδυνεύει από αυταρχικές πρακτικές, κατηγορώντας την κυβέρνηση πως υπονομεύει το κράτος δικαίου και παρουσιάζει ψευδή διάλογο για τη συνταγματική αναθεώρηση.
Σωκράτης Φάμελλος σε ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Μείζονα πολιτική και θεσμική κρίση με ευθύνη Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη για θεσμική κρίση και συγκάλυψη σκανδάλων, ζητώντας άμεση σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση ΟΠΕΚΕΠΕ και διαφάνεια στη Βουλή.
Ολομέλεια Ελληνικής Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιπαράθεση στη Βουλή για Λιβανό και Αραμπατζή

Η Τζώρτζια Κεφαλά, βουλευτής Πλεύσης Ελευθερίας, ανακοίνωσε τη στήριξη σε προτάσεις ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση προκαταρτικής επιτροπής για Λιβανό και Αραμπατζή για τις επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγέλλοντας προσπάθεια συγκάλυψης από την κυβέρνηση.
Έφη Αχτσιόγλου βήμα Βουλής
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Καθετοποιημένη δομή στο σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ για δημόσιο χρήμα

Η Έφη Αχτσιόγλου χαρακτήρισε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ καλά οργανωμένο σχέδιο κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, καταγγέλλοντας απόπειρες συγκάλυψης από την κυβέρνηση και τονίζοντας τον ρόλο Λιβανού και Αραμπατζή στη χειραγώγηση των επιδοτήσεων.