Φώτο: Shutterstock

Ποια είναι η διαδικασία για την ανάρτηση στο κτηματολόγιο

Η διαδικασία της ανάρτησης έχει διάρκεια δύο μηνών, έως τις 3 Αυγούστου, για τους κατοίκους εσωτερικού, και τέσσερις, έως την 1η Οκτωβρίου 2020 για όσους μένουν στο εξωτερικό.

Ξεκινάει από σήμερα το στάδιο της ανάρτησης στο Δήμο της Αθήνας, η τελευταία φάση της κτηματογράφησης κατά την οποία οι πολίτες ελέγχουν για τελευταία φορά την ορθότητα των στοιχείων της ατομικής τους ιδιοκτησίας, διαδικασία που φέτος πρόκειται να πραγματοποιηθεί, για πρώτη φορά, πλήρως ηλεκτρονικά, χωρίς την υποχρέωση του πολίτη για αυτοπρόσωπη παρουσία στα γραφεία Κτηματογράφησης.

Η διαδικασία της ανάρτησης έχει διάρκεια δύο μηνών για τους κατοίκους εσωτερικού, έως τις 3 Αυγούστου και τέσσερις για όσους μένουν στο εξωτερικό, έως την 1η Οκτωβρίου 2020.

Όπως ανακοίνωσε το Κτηματολόγιο, οι πολίτες, αφού επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους, ελέγχουν και επιβεβαιώνουν ή διορθώνουν σφάλματα στην καταγραφή της ακίνητης περιουσίας τους. Τυχόν διορθώσεις σφαλμάτων μελλοντικά θα μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο μέσα από δικαστικές περιπέτειες που κοστίζουν χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Κτηματολόγιο.

Για να συμμετέχουν οι ιδιοκτήτες στη διαδικασία είναι απαραίτητο πρώτα να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην ιστοσελίδα www.ktimatologio.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ