ΓΔ: 2628.73 0.65% Τζίρος: 266.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:13:34
Εμπορικό πλοίο στη θάλασσα

Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία: Ανησυχία για τα πληρώματα στον Περσικό Κόλπο

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία εκφράζει ανησυχία για την ασφάλεια των ναυτικών λόγω της κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή και ζητά από την Πολιτεία άμεσα μέτρα προστασίας και επαναπατρισμού, καθώς και χαρακτηρισμό της περιοχής ως εμπόλεμης ζώνης.

Την έντονη ανησυχία της για την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και τις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας εκφράζει, με ανακοίνωσή της, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ).

Το ναυτεργατικό σωματείο των ναυτικών προειδοποιεί για τους αυξανόμενους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα πληρώματα πλοίων τα οποία δραστηριοποιούνται στον Περσικό Κόλπο. Παράλληλα, καλεί την ελληνική πολιτεία να προχωρήσει άμεσα στη λήψη μέτρων για την προστασία και τον επαναπατρισμό των ναυτικών.

Η ΠΝΟ ζητά να χαρακτηριστεί ως εμπόλεμη ζώνη η ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου, της Ερυθράς Θάλασσας και της Αραβικής Θάλασσας. Επιπλέον, απαιτεί να ικανοποιούνται χωρίς καθυστέρηση τα αιτήματα παλιννόστησης των ναυτικών, με ευθύνη και δαπάνη των πλοιοκτητών, για όσους δεν επιθυμούν να συνεχίσουν να υπηρετούν σε πλοία που διέρχονται από αυτές τις περιοχές.

Όπως υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, η προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των ναυτεργατών αποτελεί ύψιστο αγαθό, το οποίο δεν μπορεί να μετρηθεί με «κέρδη και ζημιές».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΠΝΟ καταδικάζει την επίθεση στο «MINOAN PIONEER» – Αγνοείται ναυτικός

Η ΠΝΟ καταδικάζει έντονα την πυραυλική επίθεση στο ελληνόκτητο πλοίο «MINOAN PIONEER» στα Στενά του Ορμούζ, τονίζοντας την ανεπάρκεια μέτρων προστασίας και ζητώντας άμεση παύση επιθέσεων σε εμπορικά πλοία για ασφάλεια των ναυτικών.
Σημαία του Ιράν
ΔΙΕΘΝΗ

Στο Ιράν επέστρεψε το πλήρωμα του πλοίου που χτυπήθηκε στην Ουκρανία

Το πλήρωμα του ιρανικού εμπορικού πλοίου που επλήγη από ουκρανική επίθεση και η σορός ενός ναυτικού που έχασε τη ζωή του επέστρεψαν στο Ιράν, σύμφωνα με το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων ISNA.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ορμούζ: Φρουροί της Επανάστασης επιτέθηκαν σε δύο τάνκερ με συνοδεία ΗΠΑ

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν δήλωσαν ότι χτύπησαν δύο αμερικανικά συνοδευόμενα δεξαμενόπλοια στα Στενά του Ορμούζ, επειδή δεν ακολούθησαν τη διαδρομή που επέβαλε το Ιράν στον θαλάσσιο δίαυλο.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΞ: Απερίφραστη καταδίκη απειλών Χούθι κατά της ναυσιπλοΐας

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει τις απειλές Χούθι στη ναυσιπλοΐα προς/από Σαουδική Αραβία και τονίζει τη σημασία προστασίας της ναυσιπλοΐας βάσει διεθνούς δικαίου, αναγνωρίζοντας τον ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στην περιφερειακή σταθερότητα.
Πλοίο φλέγεται στη θάλασσα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Δύο δεξαμενόπλοια έπεσαν σε νάρκες στο στενό του Ορμούζ

Οι Φρουροί της Επανάστασης ανέφεραν ότι δύο δεξαμενόπλοια εξερράγησαν και πήραν φωτιά, πέφτοντας σε νάρκες στο νότιο στενό του Ορμούζ. Δεν διευκρινίζονται πληροφορίες για τα πλοία ή αν υπάρχουν θύματα.