ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο

Κ. Τσουκαλάς: Η κυβέρνηση θα λογοδοτήσει για το παρακράτος που έστησε

Ο ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα αποφύγει τη λογοδοσία για το παρακράτος και κριτικάρει τη στάση του κυβερνητικού εκπροσώπου για το Predator, επισημαίνοντας αναπάντητα ερωτήματα για εθνική ασφάλεια και παρακολουθήσεις.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκε η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής μετά τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για την υπόθεση του συστήματος παρακολούθησης Predator. Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κώστας Τσουκαλάς, σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη και δεν θα αποφύγει τη λογοδοσία για το παρακράτος που έστησε».

Ο κ. Τσουκαλάς επισημαίνει ότι «ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών απέφυγε να δηλώσει κατηγορηματικά ‘ναι ή όχι', στο ερώτημα αν το ελληνικό κράτος αγόρασε και λειτούργησε μέσω των υπηρεσιών του το Predator, όπως ευθέως είπε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Intellexa, κ. Ντίλιαν». Σύμφωνα με τον ίδιο, «οχυρώθηκε πίσω από τη διάταξη του Αντεισαγγελέα Ζήση, παραγνωρίζοντας ότι μετά την απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών η υπόθεση αναπέμπεται στη δικαιοσύνη για επιπλέον έρευνα – σημειωτέον και για το αδίκημα της κατασκοπείας».

«Η υπόθεση συνεπώς ‘δεν τελείωσε, τελεία', όπως μας ενημέρωσε ο κ. Μαρινάκης», προσθέτει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος χαρακτηρίζει «ακατανόητη» τη σπουδή του κυβερνητικού εκπροσώπου να θεωρήσει «κλεισμένη» μια υπόθεση που, όπως σημειώνει, εγείρει κρίσιμα ερωτήματα για την εθνική ασφάλεια.

«Δεν θεωρεί σημαντικό ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος το γεγονός ότι τέσσερις ιδιώτες φέρεται να παρακολουθούσαν υπουργούς, αρχηγούς ενόπλων δυνάμεων και άλλους αξιωματούχους και να μαθαίνουν κρατικά μυστικά;», διερωτάται ο κ. Τσουκαλάς. Παράλληλα, θέτει το ερώτημα αν «είναι για τον κ. Μητσοτάκη ‘αδιάφορο ζήτημα', όπως δηλώνει ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Υγείας, Αδ. Γεωργιάδης».

Κλείνοντας, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «η κυβέρνηση είναι βαρύτατα εκτεθειμένη και δεν θα αποφύγει τη λογοδοσία για το παρακράτος που έστησε, τραυματίζοντας το κράτος δικαίου και υπονομεύοντας την ποιότητα της δημοκρατίας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Ανδρουλάκη - Αποστολάκη τη Δευτέρα το μεσημέρι

Αύριο στις 12:00 ο Νίκος Ανδρουλάκης θα συναντηθεί με τον ανεξάρτητο βουλευτή Ευάγγελο Αποστολάκη στο γραφείο του στη Βουλή. Το βράδυ, στις 22:00, θα παραχωρήσει συνέντευξη στην εκπομπή «Ευθέως» του ΕΡΤnews.
Κώστας Τσουκαλάς πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Τσουκαλάς: Ανεπαρκή μέτρα και ξεκάθαρη αποτυχία της κυβέρνησης

Ο Κώστας Τσουκαλάς κατηγορεί την κυβέρνηση για ημίμετρα και αδυναμία σύγκρουσης με τα ολιγοπώλια, σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία της Eurostat που δείχνουν άνοδο του πληθωρισμού στη χώρα, σε υψηλότερα επίπεδα από την Ευρωζώνη.
Νίκος Ανδρουλάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Η κυβέρνηση απομακρύνθηκε από την κοινωνία

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παρουσίασε το τρίπτυχο προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την ακρίβεια στα καύσιμα: μείωση ΕΦΚ, επιστροφή ΦΠΑ στους καταναλωτές και ελέγχους στα περιθώρια κέρδους, ζητώντας συμβολή και από τα διυλιστήρια στη μείωση τιμών.
Κυριάκος Μητσοτάκης συνέντευξη Τύπου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ: Ο Μητσοτάκης 'άδειασε' Μαρινάκη για να προστατέψει τον εαυτό του

Το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει τη συνέντευξη Μητσοτάκη, λέγοντας πως «άδειασε» τον Μαρινάκη μετά τον σάλο για το επίδομα ανεργίας. Ρωτά γιατί δεν έχει δημοσιευτεί η κοστολόγηση του προγράμματος της ΝΔ και καλεί σε πολιτική αλλαγή.
Νίκος Ανδρουλάκης συνέδριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι μεγάλες επιτυχίες φέρουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι θα υπάρξει κυβέρνηση που θα κριθεί από τον λαό, ενώ το ΠΑΣΟΚ προτείνει πρόγραμμα ευθύνης και προοπτικής. Επισήμανε πως οι μεγάλες εθνικές επιτυχίες φέρουν τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ.
Σημαία ΠΑΣΟΚ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση έχασε τη μεγάλη ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης

Το ΠΑΣΟΚ απέδωσε στην κυβέρνηση ότι χάθηκε η ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς πολλά έργα απεντάχθηκαν ή δεν υλοποιήθηκαν, επισημαίνοντας πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν διέψευσε τη σχετική λίστα με τα 100+ μέτρα που δεν προχώρησαν.