ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:06:20
Λιμάνι Πειραιά πλοία
Το λιμάνι του Πειραιά με ακτοπλοϊκά πλοία σε κυκλοφορία και φόντο την πόλη.

Αμερικανικοί σαρωτές ασφαλείας στο λιμάνι Πειραιά παρουσία πρέσβης ΗΠΑ

Η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά, όπου ανακοινώθηκε ότι θα τοποθετηθούν αμερικανικοί σαρωτές ασφαλείας για την ενίσχυση της ασφάλειας και της διαφάνειας στο λιμάνι.

Η πρέσβης των ΗΠΑ Κίμπερλι Γκίλφοϊλ επισκέφθηκε σήμερα το λιμάνι του Πειραιά, όπου, όπως ανακοινώθηκε, θα τεθούν σε λειτουργία νέοι αμερικανικοί σαρωτές ασφαλείας, ενισχύοντας σημαντικά τα μέτρα προστασίας και ελέγχου.

Σε ανάρτησή της στο «Χ», η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ανέφερε: «Σήμερα, είχα την τιμή να γίνω μάρτυρας ενός ιστορικού γεγονότος, καθώς εφαρμόζονται πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις από τις ΗΠΑ για την ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων της Ελλάδας».

Η πρέσβης σημείωσε επίσης ότι «το λιμάνι του Πειραιά θα χρησιμοποιήσει μια νέα σειρά αμερικανικών σαρωτών ασφαλείας, οι οποίοι θα εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ασφάλεια και διαφάνεια στο λιμάνι», υπογραμμίζοντας τη σημασία της συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ στον τομέα της τεχνολογίας και της ασφάλειας.

Κλείνοντας, η Κίμπερλι Γκίλφοϊλ εξέφρασε τα συγχαρητήριά της, δηλώνοντας: «Συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στη Viken για αυτή τη φανταστική εξέλιξη!»

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αριθμομηχανή και στυλό
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υπόμνημα του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς στα κόμματα για το ελληνικό εμπόριο

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απέστειλε υπόμνημα «Ελληνικό Εμπόριο 2027-2031» στα κόμματα, με προτάσεις για φορολογία, χρηματοδότηση, ψηφιακή συμμόρφωση και τη στήριξη του εμπορίου, ενόψει της ΔΕΘ.
Αμερικανική σημαία Καπιτώλιο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μουσική βραδιά στον Πειραιά από την πρεσβεία ΗΠΑ για το Freedom 250

Η πρεσβεία των ΗΠΑ και ο Δήμος Πειραιά διοργανώνουν δωρεάν συναυλία με country μουσική την 1η Ιουλίου 2026, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, για τα 250 χρόνια Αμερικανικής Ανεξαρτησίας, με τους Restless Road και τη Julia Cole.
businessdaily-naypigeia-salaminas-Island
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Σαλαμίνα: Από τη ναυμαχία στο λοιμοκαθαρτήριο και τις εμπνεύσεις του Σικελιανού

Όταν ο Αισχύλος πολεμούσε στη Σαλαμίνα, γεννιόταν ο Ευριπίδης στο νησί, συνδέοντας τις ζωές τους. Ο Αισχύλος, εμπνευσμένος από τη ναυμαχία, έγραψε το 472 π.Χ. τους «Πέρσες», τη μοναδική σωζόμενη τραγωδία με ιστορικό θέμα.
Γήπεδο Καραϊσκάκη αεροφωτογραφία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αύξηση επιτρεπόμενου ύψους στο «Γ. Καραϊσκάκης» αποφάσισε ομόφωνα ο Πειραιάς

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση του ύψους στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», ώστε να αναβαθμιστεί και να πληροί σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Λιμάνι Πειραιά αεροφωτογραφία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κικίλιας ζήτησε έρευνα για το μνημείο Αντώνη Καρυώτη στον Πειραιά

Ο υπουργός Ναυτιλίας Β. Κικίλιας διέταξε άμεση διερεύνηση για την αφαίρεση του μνημείου στη μνήμη του Αντώνη Καρυώτη από το λιμάνι Πειραιά, τονίζοντας τη σημασία του ως υπενθύμιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής.